Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan NE bántsam meg apukámat?

Hogyan NE bántsam meg apukámat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bevallom, félek beszélni apukámmal. A családban mindenki másként viszonyul hozzá, pl van aki gyűlöli, van aki ártatlannak tartja, és van aki egyszerűen csak halottnak tekinti. A magam részéről, én emberként gondolok rá, nem hatnak rám a negatív agymosások. De akkor is... félek beszélni vele.

2016. szept. 23. 09:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt apukáddal, amiért az egész család így elfordult tőle? Valami rosszat csinált, az lejött, de mit?
2016. szept. 23. 10:05
 2/23 A kérdező kommentje:
Hát igazából semmit nem tett. Inkább anyukám a ludas. Apum megmondta neki, hogy vele marad, csak ne legyen gyerek. Erre anyum terhes lett (velem), és nem akart elvetetni. Megtartott, felnevelt. Anyum nagyon szeretem, jó a kapcsolatunk. Apum meg... Igazából ez természetes, mert minden pasi utálja a gyerekeket. Elhiszem, megértem, ha aggattam neki. Évekig rosszul esett, bevallom, de már nem vagyok gyerek, így próbálom az ő szemszögéből is nézni a dolgokat. Legjobb barátnőmet is elhagyta az apja. Igazából vele szoktunk csak ilyesmi családi dolgokról beszélgetni.
2016. szept. 23. 10:19
 3/23 anonim ***** válasza:
98%

Igazából ez természetes, mert minden pasi utálja a gyerekeket.

-engem Apum mindig szeretett.

2016. szept. 23. 10:24
 4/23 A kérdező kommentje:
Szeretném felkutatni apumat, elmondani, hogy bár buta gyerekként haragudtam rá, de felnőttként megbocsátottam. Kíváncsi vagyok milyen ember. Meg hogy nem hiányzik-e neki mégis egy gyerek? Megkérdezném mit dolgozik, mi a hobbija. Cserébe elmondanám hol tanulok, meg ilyesmi. Mivel már felnőtt vagyok, nem találhat bennem annyi kivetni valót, mint egy gyerekben.
2016. szept. 23. 10:25
 5/23 A kérdező kommentje:
Úgy vettem észre, hogy a pasik nem szeretnek pl gügyögni, játszani a kicsikkel. Pl unokatesóm egy éves, az anyukája tanítgatja, magyaráz neki, játszik, foglalkozik vele, míg apukája két szót ismer csak, amit a picinek mondhat. Az egyik az "aha", ezt sokmindenre mondja, ha meg rosszat tesz, akkor "na, b*** meg". Most lehet mondani, hogy a nők érzelmesebbek. Igen, azok vagyunk. Ebből is fakadhat ez a gyengédség.
2016. szept. 23. 10:29
 6/23 A kérdező kommentje:

Mindegy. De hogy pl nagynéném szerint anyum a hibás. Szerinte, ha nem lennék, boldogabb lenne a huga (tehát anyum). De szerintem ezt azért mondogatja, mert neki nincs párja, állítólag nem is volt. Ezért mindent megtenne egy viszonzott szerelemért.

Nagyszüleim halottnak tekintik apumat. Mintha nem is lenne, vagy nem élne.

Anyum szerint én vagyok a legjobb dolog, ami történhetett vele. Azt mondta erősebbé tettem. Miattam vált határozottabbá, erősebbé.

2016. szept. 23. 10:35
 7/23 A kérdező kommentje:
Szóval, ha megkeresem apumat, mit mondjak, mit tegyek, hogy kiengeszteljem? Ha esetleg ő haragszik még rám. Én kíváncsi vagyok rá, csak azért félek is tőle.
2016. szept. 23. 10:38
 8/23 anonim ***** válasza:
95%

Oké, szerintem az egész helyzet eléggé nehéz sokkal több kérdést vet fel, mint az alap kérdésed, ezeken gondolkodj el szerintem, mielőtt lépnél:

1. Nem akart gyereket, rendben ez mindenkinek szíve joga, hogy akar, vagy nem, de közölte ezt időben anyukáddal?

2. Ha ő annyira nem akart, akkor mi volt a védekezéssel? Vagy esetleg anyud ebben az akarata ellenére cselekedett? Titokban? Szerintem beszélgess erről anyukáddal?

3. Oké, lelépett (NEM, alapvetően NEM OKÉ), de utána keresett? "Megnézett" egyáltalán? Fizetett gyerektartást utánad bármikor is, vagy az abszolút semmi? (ha az abszolút semmi, akkor miért gondolod, hogy felnőttként kíváncsi rád?)

4. NEM, a férfiak sem utálják alapból a gyerekeket, sok férfi vágyik ugyanúgy rájuk, ahogy a nők, sőt van olyan nő, amelyik nem vágyik rá, nem lehet általánosítani ilyesmit!

5. Az látszik az írásodból, hogy nagyon nagyon vágysz egy apafigurára az életedben, nem is csak konkrétan rá én azt érzem, hanem egy felnőtt, idősebb férfi megbecsülésére, szeretetére, de ezt ne feltétlenül tőle várd szerintem, sőt, ha sikerül felvenned vele a kapcsolatot, akkor se várj semmit, számára te egy idegen van, de igazából per pillanat neked is ő.

Az alap kérdésed ennek a fényében pedig egy kicsit értelmét vesztett, mi az, hogy ne bántsd meg? Legyél udvarias, és annyira kedves, mint egy olyan valakivel lennél, akivel ugyancsak először találkozol az életben, és valami megbeszélni valótok van, még akkor is, ha olyan nehéz, múltbéli dolgokról van szó, mint, amiket írtál.

2016. szept. 23. 10:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Még egy: természetes, hogy kíváncsi vagy rá, ez teljesen természetes, de neked NINCS felé olyan kötelességed, hogy kiengeszteld. Gondoltam, hogy valaki a háttérből traktál egyébként, mert ilyen gondolatok akkor uralnak valakit, ha azt állandóan mondják neki. Ha anyukád boldog így, és téged rendesen, szeretetben fel tudott nevelni, akkor a nagynénédnek ez miért fáj? Igen, lehet, hogy azért, amit írtál, de akkor sem az ő dolga. Szerintem mindenképp rágd még át ezt a dolgot, és beszélgess anyukáddal sokat, először tőle kérdezz! Ha eddig tudtál vele szépen beszélni ezekről, akkor szerintem most is megy majd.
2016. szept. 23. 10:44
 10/23 anonim ***** válasza:
95%

Egyáltalán nem utálja minden férfi a gyerekeket. Sőt! A legtöbben szeretik!

Szüleid mikor váltak el? Te egyáltalán nem találkoztál apukáddal? Tudsz róla valamit egyáltalán?

2016. szept. 23. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!