Bántó nem hazamenni, ha a család beteg?
Figyelt kérdés
Én sajnos nagyon könnyen megbetegszem, egy évek óta tartó, immunrendszeremet is érintő betegség miatt. Többször előfordult már az évek alatt, hogy megbeszéltem anyámmal és testvéreimmel, hogy hazamegyek, erre mikor hazaértem, akkor mondják, hogy jó, hogy jöttem, mert ők fosnak, hánynak napok óta, segítsek már főzni, takarítani, bevásárolni...stb. Mondanom sem kell, két nap múlva én is beteg voltam. Most is meg volt beszélve, hogy megyek haza hétvégére, erre mondja anyám a telefonban, hogy ő is, meg testvérem is, meg testvérem két ikerlánya is (5 évesek) fosnak, hánynak felváltva, de attól még menjek. ÉN meg mondtam, hogy akkor így nem, akkor majd pár hét múlva, mert nem áll szándékomban nekem is lebetegedni, megint. Erre megkaptam, hogy de kényes vagyok, meg, hogy miért nem megyek segíteni. Nekem nincs kedvem megint megbetegedni, megint kiesni a munkából két hétre, mert az én szervezetem olyan lassan épül fel egy-egy betegségből, hogy nálam alaphangon kb. két hétig tart a táppénz egy influenza esetében is.2016. szept. 16. 08:55
21/24 anonim válasza:
Természetesen nem kell ilyenkor hazamenni, ez nemfigyelmetlenség, szerintem elvárni viszon tpofátlanság. Azért nyilván annyira nem betegek, hogyha gyerekek is vannak egy húslevest ketten ne bírjanak föltenni, továbbá nyilván van ott is férje a tesónak, az is segíthet. A gyerekem ne azért jöjjön ha látogatni, hogy ápoljon engem és maga is lebetegedjen. Az én anyukám és anyósomék is, maguk szólítanának fel, hogy ne menjek/menjünk ilyen esetben, nehogy elkapjuk/hazahozzuk a saját gyerekeinknek is. Ha lábát töri valaki, nyilván rohanok és segítek, leszervezem, de a csoportos lábtörés nem túl gyakori, egy vírusfertőzéssel meg boldoguljon már el egy felnőtt ember, gyerek mellett biztosan nem ez az első és nem is az utolsó eset. Bónusz segítséget sohasem elvár az ember, hanem ha felajánlják maximum megköszöni és elfogadja. Normális ember azonban ilyen esetben visszautasítja, mert kímélni, óvni szeretné azt akit szeret, nem pedig lebetegíteni családostól 2 hétre, csak azért, hogy neki könyebb legyen.
22/24 anonim válasza:
A családod egoista parazitákból áll, akik rajtad élősködnek.
Nem te hiányzol nekik, nélküled vígan meglennének. Csak hát kell a segítség, az ingyen munka.
Pfejj, de hányadék népek. Én kb. soha nem mennék haza.
23/24 anonim válasza:
Ne viccelj már, persze, hogy nem bántó egy normális anyának! Aki erre berág, az meg elmehet a sunyiba.
24/24 anonim válasza:
Aki normális, az megérti. Aki meg nem, az úgy is fel lesz háborodbva. Eleve én szokatm szólni elore (anyós, tesómék családostol stb), hogy ne jojjenek nálunk, mert hányás hasmenés van nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!