Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bántó nem hazamenni, ha a...

Bántó nem hazamenni, ha a család beteg?

Figyelt kérdés
Én sajnos nagyon könnyen megbetegszem, egy évek óta tartó, immunrendszeremet is érintő betegség miatt. Többször előfordult már az évek alatt, hogy megbeszéltem anyámmal és testvéreimmel, hogy hazamegyek, erre mikor hazaértem, akkor mondják, hogy jó, hogy jöttem, mert ők fosnak, hánynak napok óta, segítsek már főzni, takarítani, bevásárolni...stb. Mondanom sem kell, két nap múlva én is beteg voltam. Most is meg volt beszélve, hogy megyek haza hétvégére, erre mondja anyám a telefonban, hogy ő is, meg testvérem is, meg testvérem két ikerlánya is (5 évesek) fosnak, hánynak felváltva, de attól még menjek. ÉN meg mondtam, hogy akkor így nem, akkor majd pár hét múlva, mert nem áll szándékomban nekem is lebetegedni, megint. Erre megkaptam, hogy de kényes vagyok, meg, hogy miért nem megyek segíteni. Nekem nincs kedvem megint megbetegedni, megint kiesni a munkából két hétre, mert az én szervezetem olyan lassan épül fel egy-egy betegségből, hogy nálam alaphangon kb. két hétig tart a táppénz egy influenza esetében is.
2016. szept. 16. 08:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
99%

Teljesen érthető.

Normális esetben ők szóltak volna, hogy most inkább ne menj, mert mindenki beteg és nem akarnak megfertőzni.

2016. szept. 16. 09:01
 2/24 anonim ***** válasza:
5%

Engem a saját helyzetemben nem gátolna meg a hazautazásban, bár tény, hogy erősebb az immunrendszerem az általad leírtaknál.

Ha minden hétvégén haza tudnék menni, akkor én is kihagynám ezt, és mennék csak a következőn, de viszont ha hetekkel később lenne a következő időpont, akkor én ennyi miatt nem halasztanám el.

2016. szept. 16. 09:04
 3/24 A kérdező kommentje:
De ha holnap hazamegyek akkor nekem két nap múlva harangoztak, hányni fogok, menni fog a hasam, nem lesz jártányi erőm sem, és két hétre megint kiesek a munkából. Nem megyek így, sajnálom, még akkor sem, ha legközelebb két-három hét múlva tudok menni.
2016. szept. 16. 09:06
 4/24 anonim ***** válasza:
13%
Nos, en mennék, hogy segítsek a beteg családomnak. Az immungyengeseggel meg már rég kezeltettem volna magam
2016. szept. 16. 09:14
 5/24 anonim válasza:
85%
Fossák csak ki magukat egyedül, nem kell ahhoz segítség.
2016. szept. 16. 09:19
 6/24 anonim ***** válasza:
16%

Majd a gyerekeddel sem fogsz társalogni hetekig, mert hazahoz az oviból valami nyavalyát? Én megmondom őszintén, hogy önző dolognak tartom. Ha terhes vagy, akkor érthető, de csak amúgy bizony furcsa hozzáállás.

Egy szülőnek mindent jelent a gyereke hazautazása. Tudom, mert mi hárman élünk távol a szüleimtől, de ha anyu megtudja, hogy valamelyikünk hétvégén hazautazik, akkor hét közepétől készülni kezd rá. Én gyakrabban meg tudom látogatni (heti szinten egy-két órára - ha épp arra van a terepmunka, plusz ha szabad a férjem és az én hétvégém akkor egy napra). Nekik az a néhány közös óra a mindenük, nem fosztanám meg őket ettől.

Az meg különösen furcsa, hogy ilyen gyakran előfordul veletek ez a betegeskedés. Valóban kezeltetni kellene. Családod lesz, ahonnan nem tudsz majd elmenekülni a saját egészségi állapotod megőrzése végett. Jobb most helyrerakni mindent, mert ígyis-úgyis találkozni fogsz betegséggel. Nem hiszem hogy a munkahelyeden teljesen védett vagy pl.

2016. szept. 16. 09:20
 7/24 A kérdező kommentje:
Évek óta kezelés alatt állok, köszönöm. 48 kilóval és 170 centivel nekem pont most nincs szükségem egy hányásra, hasmenésre, mert így sincs állóképességem.
2016. szept. 16. 09:27
 8/24 A kérdező kommentje:
A gyerekemet nem kell idekeverni. Attól még, hogy nem akarok most lebetegedni nem jelenti azt, hogy rossz szülő vagyok.
2016. szept. 16. 09:28
 9/24 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen jogos.
2016. szept. 16. 09:31
 10/24 anonim ***** válasza:
86%

Na aggódj kérdező, teljesen érthető a döntésed.

Tényleg ők a furák, hogy elvárnák, hogy odamenj, megfertőznek, aztán te hazaviszed és megfertőzöd a saját családod.

Főleg, hogy nem is a szomszédban laknak.

Mi egy városban lakunk, ha betegek a szüleim, felugrok, viszek kaját, bevásárolok, de nem ülök ott órákig, meg nem csókolnak körbe :) Szóval ennyitől még nem fertőződök meg. De direkt elutazni egy másik városba, az azért más helyzet. Nyilván ha már több napja betegek, akkor eddig is megoldották valahogy a dolgokat, bevásárlást pl. És nem rajtad fog múlni, hogy van-e mit enniük.

2016. szept. 16. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!