Bántó nem hazamenni, ha a család beteg?
Teljesen érthető.
Normális esetben ők szóltak volna, hogy most inkább ne menj, mert mindenki beteg és nem akarnak megfertőzni.
Engem a saját helyzetemben nem gátolna meg a hazautazásban, bár tény, hogy erősebb az immunrendszerem az általad leírtaknál.
Ha minden hétvégén haza tudnék menni, akkor én is kihagynám ezt, és mennék csak a következőn, de viszont ha hetekkel később lenne a következő időpont, akkor én ennyi miatt nem halasztanám el.
Majd a gyerekeddel sem fogsz társalogni hetekig, mert hazahoz az oviból valami nyavalyát? Én megmondom őszintén, hogy önző dolognak tartom. Ha terhes vagy, akkor érthető, de csak amúgy bizony furcsa hozzáállás.
Egy szülőnek mindent jelent a gyereke hazautazása. Tudom, mert mi hárman élünk távol a szüleimtől, de ha anyu megtudja, hogy valamelyikünk hétvégén hazautazik, akkor hét közepétől készülni kezd rá. Én gyakrabban meg tudom látogatni (heti szinten egy-két órára - ha épp arra van a terepmunka, plusz ha szabad a férjem és az én hétvégém akkor egy napra). Nekik az a néhány közös óra a mindenük, nem fosztanám meg őket ettől.
Az meg különösen furcsa, hogy ilyen gyakran előfordul veletek ez a betegeskedés. Valóban kezeltetni kellene. Családod lesz, ahonnan nem tudsz majd elmenekülni a saját egészségi állapotod megőrzése végett. Jobb most helyrerakni mindent, mert ígyis-úgyis találkozni fogsz betegséggel. Nem hiszem hogy a munkahelyeden teljesen védett vagy pl.
Na aggódj kérdező, teljesen érthető a döntésed.
Tényleg ők a furák, hogy elvárnák, hogy odamenj, megfertőznek, aztán te hazaviszed és megfertőzöd a saját családod.
Főleg, hogy nem is a szomszédban laknak.
Mi egy városban lakunk, ha betegek a szüleim, felugrok, viszek kaját, bevásárolok, de nem ülök ott órákig, meg nem csókolnak körbe :) Szóval ennyitől még nem fertőződök meg. De direkt elutazni egy másik városba, az azért más helyzet. Nyilván ha már több napja betegek, akkor eddig is megoldották valahogy a dolgokat, bevásárlást pl. És nem rajtad fog múlni, hogy van-e mit enniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!