Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bántó nem hazamenni, ha a...

Bántó nem hazamenni, ha a család beteg?

Figyelt kérdés
Én sajnos nagyon könnyen megbetegszem, egy évek óta tartó, immunrendszeremet is érintő betegség miatt. Többször előfordult már az évek alatt, hogy megbeszéltem anyámmal és testvéreimmel, hogy hazamegyek, erre mikor hazaértem, akkor mondják, hogy jó, hogy jöttem, mert ők fosnak, hánynak napok óta, segítsek már főzni, takarítani, bevásárolni...stb. Mondanom sem kell, két nap múlva én is beteg voltam. Most is meg volt beszélve, hogy megyek haza hétvégére, erre mondja anyám a telefonban, hogy ő is, meg testvérem is, meg testvérem két ikerlánya is (5 évesek) fosnak, hánynak felváltva, de attól még menjek. ÉN meg mondtam, hogy akkor így nem, akkor majd pár hét múlva, mert nem áll szándékomban nekem is lebetegedni, megint. Erre megkaptam, hogy de kényes vagyok, meg, hogy miért nem megyek segíteni. Nekem nincs kedvem megint megbetegedni, megint kiesni a munkából két hétre, mert az én szervezetem olyan lassan épül fel egy-egy betegségből, hogy nálam alaphangon kb. két hétig tart a táppénz egy influenza esetében is.
2016. szept. 16. 08:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk is az a szokás ilyen esetben, hogy még a beteg család szól, hogy inkább ne menjünk, mert betegek... Egyébként unokaöcsém szokott ilyen kis beteges lenni, hozza haza az oviból a vírusokat, ami nála pici hasmenést okoz, én meg egész éjszaka lavórral a kezemben ülök a vécén :D Azóta én is tartok ezektől.
2016. szept. 16. 09:39
 12/24 anonim ***** válasza:
98%
Én a helyedben nem mennék, az tuti.
2016. szept. 16. 10:12
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk szokás, hogy ha beteg valaki a családból akkor azt ápoljuk, de tekintve, hogy ennyire gyenge az immunrendszeed én is azt mondanám, hogy maradj otthon. Ha anya lennék nem várnám el az amúgy is beteg gyermekemtől, hogy még egy betegséget a nyakába vegyen miattam.
2016. szept. 16. 10:23
 14/24 anonim ***** válasza:
93%

Szülőként pofámról égne a bőr, ha egy sima fosás miatt segítésget várnék el a gyerekemtől, mindezt úgy, hoyg tudom elég fertőző a betegség, hiszen a fél család már elkapta.

Mertha mondjuk kórházban lenne rákkal érthető volna az igény, de azért bocs, nehogy már azért mert 10-15 percenként wc-re kell menni előadjuk a haldoklót... Szerintem anyád elég pofátlan, a helyedben kiosztanám egy kicsit.

2016. szept. 16. 10:44
 15/24 anonim ***** válasza:
98%
A kicsi fiam, ha elkap egy ilyen vírust, 1-2 nap alatt túl van rajta. Mi, szülők is. A nagylányom ugyanettől 3 nap kórház 7 infúzióval. Nem egyszeri eset, többször jártunk így. Nem engedném haza a te esetedben, míg mindenki meg nem gyógyul.
2016. szept. 16. 11:23
 16/24 anonim ***** válasza:
97%
Ha az én rokonom lennél, én magam kérném, hogy most ne gyere haza. Fosni egyedül is tudok, legalábbis eddig mindig sikerült.
2016. szept. 16. 11:32
 17/24 A kérdező kommentje:

Alapjáraton az a gond, hogy szerintem nonszensz elvárni, hogy én ezért utazzak haza, mert ők betegek, aminek az lesz a vége, hogy engem is megbetegítenek. Engem szerintetek ki ápol, ha én lebetegszem miattuk? Szerintetek ők eljönnek hozzám főzni, mosni, takarítani, bevásárolni, mert én fosok, hányok és jártányi erőm sincsen? Arról nem beszélve, hogy ha két hétre táppénzre kerülök az megint egy csomó pénzkiesés a családi kasszából, ami nem hiányzik nekünk. Az meg pláne nem, hogy még a saját családomat is megfertőzzem. Én azért utazzak haza, mert ők fosnak, hánynak, és mossak, főzzek, vásároljak be rájuk két napra, aztán még hozzam is haza a vírust, és fertőzzem meg magamat, meg a családomat is. Ha ezért önző vagyok, mert erre nem vágyom, akkor igen, vállalom, hogy önző vagyok.

Én nem várnám el a gyerekemtől, hogy hazajöjjön, ha ennyire beteg vagyok, főleg, ha tudnám, hogy milyen beteges természet, és úgyis elkapja tőlünk a fertőzést, aztán meg viszi haza a saját családjához.

2016. szept. 16. 11:44
 18/24 anonim ***** válasza:
31%
Érthető, ha közben te se várod el hogy bármiben is segítsenek, mikor szükséged van rájuk.
2016. szept. 16. 12:13
 19/24 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk azt sem értem, hogy két napra minek külön bevásárolni. Meg minek főzni, ha hánynak.
2016. szept. 16. 12:19
 20/24 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk azért, mert valószínű nem egy napja betegek és ilyen hányós-fosós időszakban csak épp nagybevásárolni nem mennek. Főzni meg ugyanezen okokból. Nyilván ilyenkor erő sincs lakomát csinálni, úgyhogy egy kis leves vagy könnyű kaja segítség nekik.
2016. szept. 16. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!