Ti adnátok erre pénzt a lányotoknak?
Szia!
Természetesen igen. Sőt, az egészet megvenném. Ha még telne rá, akkor akár autót, sőt kastélyt is. :)
Elvégre szülőként a gyerekért dolgozom és ha nekem ez anyagilag nem nagy teher, akkor nem látok rá okot, hogy miért ne tegyem.
Bár a kérdésben nem szerepelt ilyesmi, de azt azért hozzá kell tegyem, hogy csak akkor, ha a lány viselkedésével nincs gond és itt most ne hisztikre vagy egyebekre gondolj, hanem például komoly alkoholizálásokra, vagy önhibából bukdácsolásra, stb. Azt valahogy kezelni kell és ennek nem jó módja a jutalmazás, de ha ez nem áll fenn, akkor minden további nélkül.
Szerintem hogyha ennyit kerestek, akkor mindenképp adj neki ennyit, főleg hogyha a nagy része az ő pénzéből van!
Nekem Arányaiban sokkal többet is adnak a szüleim egy vágyott dologra.
De tényleg függ attól is, hogy véleménye(tek) szerint mennyire lenne fontos a lányodnak az az ékszer, ha nem érdekli annyira, akkor ne vegyétek meg...
Elég sok amúgy a bunkó válasz... Nekünk nincs sok pénzünk, de nem értem, mások miért gondolják azt, hogy akiknek sok van, az mind idióta / hülye / elkényeztetett / nem ismeri a pénz valódi értékét / rögtön b***ogatni kell valamivel, stb.
Nálunk 3 dologtól függnek az ilyenek:
1: van rá pénzünk? A te esetedben van, tehát ez pipa.
2: szükséges? A lányok és az ékszerek... Hát, férfi létemre soha nem értettem meg, hogy mitől vonzódnak a nők az ékszerekhez. Szerintem már soha nem is fogom. De ha szerintetek nincs gond ezzel, akkor ez is pipa.
És itt jön a másik nagyon fontos dolog:
3: megérdemli? Normális, jól tanul, segít otthon, stb, stb, stb. Ezt ti tudjátok. Ha erre is igen a válasz, igen, adnék neki. Ha nem akkor valószínűleg nem.
Kérdező!
Te gyűjtöd azokat 80ezer Ft-os gagyi órákat. Nemde??
én nem adnék erre pénzt a lányomnak.
indoklás:
az, hogy én mennyit keresek, ahhoz a felnőtt, nagykorú lányomnak semmi köze nincsen az égvilágon, mert az a saját magam teljesítménye.
A felnőtt, nagykorú gyerekem legyen hálás nekem, ha esetleg úgy döntök, hogy finanszírozom a tanulmányait, esetleg a lakhatását.
Ha egy kiegészítőt, ékszert, ruhát akar venni, akkor az egy ilyen korú embertől maximálisan elvárható, hogy ő maga keresse meg rá a pénzt, és ne kunyeráljon a szüleitől a luxus hobbijaira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!