Apám vajon tényleg szeret, vagy csak színészkedik?
Sziasztok!
Nem tudom mit gondoljak róla, ahogyan mostanában viselkedik... Mikor ovis voltam, emlékszem, hogy szeretett, jól bánt velem, aztán ahogy nagyobb lettem, állandóan ütött és terrorizált, a tinikorom végig erről szólt, és 18 évesen el is kellett költöznöm otthonról, annyira kikészített. Anyut sosem bántotta fizikailag, de vele is csúnyán beszélt. Most, hogy anyu elvált tőle 2-3 hónapja, és elzavarta a háztól, megtalált engem, és bocsánatot kért, amiért régen rossz apa volt, de egyszerűen nem tudom hova tenni őt... régen sose ölelt meg és sose mondta, hogy szeret, mostanában állandóan ezt csinálja, minden nap hívogat, és érdekli mi van velem, régen azt se tudta, hogy hol lakom, mikor elköltöztem, nem jött el a kórházba meglátogatni stb.
Egyszerűen annyira összezavarodtam, nem tudom tárgyilagosan látni ezt a helyzetet.
Ennyire számító dög lenne? Miért épp most kezdett el "szeretni"?
Még az is eszembe jutott, hogy úgy tekint rám, mint anyura, mert majdnem ugyanúgy nézek ki (még mindig szereti anyut ez 100)... Tudom, hogy ez beteg, de tényleg ez is bennem van.
Sose kötődtem hozzá (mondjuk senkihez sem a családban). Nem tudom ezt kezelni/értelmezni.
25/N
Sajnos nem valoszinu hogy szineszkedik.
Kotodesi problemai lehetnek (ahogy neked is), ezert viselkedik igy. Gyerekkorban mar szinte teljesen kialalkul az ember kotodesi stilusa, utana a legtobben abban szenvednek egesz eletukben. (nehanyan megvaltoztatjak)
Bocs férfiak, de most őszinte leszek!
Egy hosszú házasság alatt egy férfi teljesen elkényelmesedik. Azt hiszik a férfiak, hogy kemények, de teljesen kiszolgáljuk őket mi nők. Aztán válás után ugy egyszerre ez a napi rutin a nyakukba szakad. Akkor jönnek rá, hogy nem gondoskodik róluk senki többé. Főleg azokat a férfiakat viseli meg a válás, akik több évtizedig éltek ugyanabban a kényelemben. Harmincévesen még lehet újrakezdeni, könnyebb az új helyzethez alkalmazkodni, energikusabbak vagyunk, de ha mondjuk 25 éven keresztül ment ugyanaz a rutin, abból nehéz kiszakadni. Egy férfi ÁLTALÁBAN reggel elmegy dolgozni, délután hazajön, esetleg lenyírha a füvet, segít a kertben, apróbb- cseprőbb munkák, azt letelt a nap. Egy nő megcsinálja ugyanezt, plusz a gyereknevelés is a nyakába szakad, bevásárol, főz, gondoskodik a gyerekekről, mos, vasal, tálal, mosogat, felmos, ablakot pucol, beosztja a pénz, spórol, félretesz, ha tud, szóval az átlagos és legtöbb család mozgatórugója a nő. Az ő nyakába szakad szinte minden: az ünnepek, a szülői értekezlet, egy osztálykirándulásra való felkészülés és sorolhatnám még. Ebből a férfiaknak csak annyi látszik a sok-sok év alatt, hogy az asszony és a család ott sürög-forog körülötte. Tudja mindig miről van szó, de alapvetően ezek női terhek. És ez most egycsapásra megszűnt. Megszűnt a mosógép hangja, az asszony csicsergése, amikor a gyerekeit hívja, hogy kivel mi van, nem siatereg vasárnaponként az olaj a rántotthúshoz, beszürkülnek az ablakok-ajtók, a mosdókagyló, és vele a hét egyre hosszabbra húzódó napjai is. Szerintem apukád most jött rá, hogy egyedül maradt, és iszonyatosan magányos. Neked kell eldöntened, hogy reagálod ezt le, ha azt mondod vessen magára, ezt magának köszönheti, mert Mindenkit elhanyagolt, vagy elmart maga mellől, az egy teljesen tiszta helyzet, senki nem nézhet le érte. De felfoghatod ezt úgy is, hogy apukád kapott egy pofont az élettől, és most jött rá, neki mi a fontos, és megbocsájthatod az eddigieket, kezdhettek teljesen tiszta lappal, születhet ebből egy egész normális apa-gyerek kapcsolat, amiből esetleg te is profitálhatsz. Egy a fontos, ha észreveszed, hogy csak ki akar használni, azt ne Engedd neki, de erre magadtól is könnyen rájössz.
En sem kotodtem senkihez mert tini kpromban nem jottunk ki jol a szuleimmel 16 evesen elkoltoztem.
Azota anxu is azt mondja szeret de nem neveznem annak.
Apu is megvaltozott hogy vissza koltoztem hozza (mar baratommal lakunk nala be ad penzt en meg tanulok dolgozni igy nem tudok sajnos)
Most hogy egyetemre jarok apum nagyon megvaltozott. mar szeret es ez nagyon fura nem tudom hova tenni :(
Anyukád kidobta, és erre hirtelen elkezdett "szeretni" téged.
Nem értem, mi a kérdés. Ennyire nem lehetsz összezavarodva, hogy ne lásd, mi a szitu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!