Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem ciki ha egy édesanya nem...

Nem ciki ha egy édesanya nem hívja fel születése napján a gyermekét?

Figyelt kérdés
Egyik jó barátom mesélte hogy most volt a születésnapja, és az anyja másnap reggel hívta fel, és annyit mondott neki hogy "...bocsi hogy tegnap nem hívtalak, de így is beleférek a nyolc napba..." Őszerinte normális esetben egy édesanya - gyermek kapcsolatnak szorosabbnak kéne lennie ennél, hiszen ezen a napon pont ő szülte meg. Egy havertől , távoli rokontól nem esne rosszul neki a késés, viszont az édesanyjától igen. Szerintem nem dramatizálja túl a srác, habár valaki szerint igen...

2016. szept. 12. 11:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
12%

Vannak mindenféle furcsa emberek/ szulök.

Van akit az anyaság csodákra sarkall, kifordul önmagából , de van aki az elönytelen jellemvonasait a gyerekevel szemben sem kepes megvaltoztani.

Nem kell sokat várni, ha nincs kitöl

2016. szept. 12. 11:38
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván nekik nem olyan szoros a kapcsolatuk.

Érthető, hogy rosszul esett neki. De ha egyébként sem olyan szoros a kapcsolat, akkor várható volt.

Nekem mondjuk egyszer el lett felejtve a szülinapom, de nem érdekelt, és kicsit sem esett rosszul, mert én is elfelejtettem :D Éppen nagy költözködésben voltunk, amikor pont a költözés, kipakolás napján este rájöttünk, ja egyébként ma van a szülinapom. Jót nevettünk rajta. Mondjuk nálunk jó a viszony és máskor mindig készülünk is egymás szülinapjára.

2016. szept. 12. 11:39
 3/16 anonim ***** válasza:
43%
Mielőtt nekiesünk szerencsétlen nőnek, azért áruld már el, hogy mennyi idős a barátod, az anyukája hány éves, mi a munkája, stb, stb, stb...
2016. szept. 12. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
78%

Ebből én nem csinálnék ekkora tragédiát, pedig jó a kapcsolatom az édesanyámmal. Néha előfordul sajnos, főleg ha egy elfoglaltabb napra esik a születésnap, hogy kimegy az ember fejéből az ilyesmi, vagy napközben néha beugrik, de aztán azt mondja "Mindjárt felhívom és felköszöntöm a Béluskát, csak még gyorsan megcsinálom ezt és ezt", aztán meg mégis elfelejti, mert közbejön még három dolog.

Úgyhogy én nem szívnám ennyire mellre. De kinek hogy. Ha emiatt duzzog a barátod még vagy egy hétig, arra tényleg azt mondanám, hogy túldrámázza.

2016. szept. 12. 11:54
 5/16 anonim ***** válasza:
15%
Le merészeltetek pontozni? A semmiert mert megirtam a velemenyem? En is lepontozok mindenkit !!!
2016. szept. 12. 12:01
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Ciki, nem ciki, ez van.Most vagyok 23 éves, 16 éves koromban költöztem el otthonról, és ez idő alatt 1x sem köszöntött fel se az édesanyám, se az apukám, és sem a testvéreim. Nem igazán tartom velük a kapcsolatot, de amikor ne adj isten még beszélek is velük, huhu náluk jobb szülő, testvér nem is létezik (szerintük). És különben is az én hibám meg stb stb. Egy darabig fájt, ma már csak az van, hogy "megszoktam". Szóval ha ez az első ilyen a barátodnál, akkor elmegy kategória, ha már többször is előfordult, akkor meg ez van, vannak emberek akiktől nem lehet többet várni, viszont akkor neki is lépnie kell, mert az ilyen szülői kapcsolat iszonyúan tudja rombolni az embert, nekem sokkal jobb, hogy nem beszélek velük, max 1x 2x 1 évben
2016. szept. 12. 12:09
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
Anyám és én évente egyszer beszélünk telefonon, a születésnapomon. Nem szeretem, mert ez így már olyan kötelező jelleg. Nem lenne semmi bajom vele, ha az év többi napján is lehetne vele beszélni, de nem lehet. Ha az év 364 másik napján le vagyok ejtve, akkor szerintem a születésnapomon is legyek leejtve.
2016. szept. 12. 12:52
 8/16 anonim ***** válasza:
89%

Nekem azért nem mindegy, hogy egyszeri eset vagy rendszeres... egyszer mindenkivel előfordulhat, hogy annyira el van havazva, hogy elfelejti, még akkor is, ha aznap még úgy kel fel, hogy na, majd felköszönti. Velem is volt, páromat egy nappal később hívtam fel. Mondjuk az ajándékát előre odaadtam és felköszöntöttem. És én éreztem magam a legszarabbul emiatt.

Nekem ebben az nem tetszik, hogy ezzel a hülye 8napos baromsággal jön meg poénkodik, de hát mindenkinek más a humorérzéke.

2016. szept. 12. 13:04
 9/16 anonim ***** válasza:
59%

"Nekem ebben az nem tetszik, hogy ezzel a hülye 8napos baromsággal jön meg poénkodik, de hát mindenkinek más a humorérzéke."

Szerintem ezzel próbálta tompítani a helyzetet a mimózalelkű gyerekénél, amennyire tudta.

2016. szept. 12. 13:09
 10/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Ez a szituáció egy vasárnapi napon történt. A cimborám 31, az anyukája 57 éves, foglalkozása pedagógus.
2016. szept. 12. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!