Hogy kezeljem ha a szüleim elválnak?
Próbálj meg beszélni erről anyukáddal, bár az a baj, hogy valószínűleg hogyha nem is közvetlenül a harmadik fél miatt válnak el - mert valószínűleg nem volt tökéletes a kapcsolatuk ha képbe jött egy harmadik - akkor is egy ideje szerepet játszik anyukád életében az új férfi, hisz az összeköltözés is szóba került, így komoly lehet a kapcsolat. Esetleg apukáddal nem tudnál maradni? Nem tudom hány éves vagy, de ha jól tudom 14 éves korától már a gyerek beleszlhat abba, hogy kivel akar maradni, így ha apukáddal maradnál nem kellene anyukádat másik férfivel látnod.
A másik lehetőség, hogy arra gondolsz anyukád boldog, még ha másik férfival is. Ettől még apukád az apukád marad, anyukád pedig az anyukád csak talán boldogabb lesz.
Az unokatesóim szülei is elváltak, emlékszem, hogy nagyon ki voltak borulva mikor megtudták, hogy az apukájuknak új barátnője van és hozzá is költözik, ráadásul ők még csak nem is az apukával laktak, hanem az anyukájukkal, így ha nem is személyesen éltem át, de át tudom érezni mit érzel. Gondolj arra, hogyha még most nagyon fáj is hosszú távon ez a legjobb megoldás, hisz már együtt nem voltak boldogok a szüleid, így egy másik ember oldalán van esélyük megtalálni a boldogságot, így ha neked nehéz is, de meg kell próbálni őket támogatni. Sokszor a szülők azért maradnak együtt, hogy a gyerek ne sérüljön, de a gyerek érzi a rossz kapcsolatot, hogy szülők nem boldogok és így ő maga is feszélyezett a családban, hidd el, sokszor jobb az, ha bár külön is, de megtalálják a boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!