Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeljem ha a szüleim...

Hogy kezeljem ha a szüleim elválnak?

Figyelt kérdés
Anyunak van valakije, akivel össze akar költözni, de engem már maga a válás is felzaklatott. Hát még az, hogy egy lakásba kelljen két hét múlva költözzek egy számomra ismeretlen férfival. Meg amúgy is: nem vagyok felkészülve arra, hogy anyát mással lássam. Nekem ez valahogy túl gyors és minden annyira hirtelen történt.

2016. szept. 7. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Nehéz lesz. De elsősorban nézd azt, hogy ez egy párkapcsolat. És ha a felek egymás mellet nem boldogak, akkor bizony nem működik. Ne magadra gondolj. A szüleid boldogságát helyezd előtérbe.
2016. szept. 7. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Próbálj meg beszélni erről anyukáddal, bár az a baj, hogy valószínűleg hogyha nem is közvetlenül a harmadik fél miatt válnak el - mert valószínűleg nem volt tökéletes a kapcsolatuk ha képbe jött egy harmadik - akkor is egy ideje szerepet játszik anyukád életében az új férfi, hisz az összeköltözés is szóba került, így komoly lehet a kapcsolat. Esetleg apukáddal nem tudnál maradni? Nem tudom hány éves vagy, de ha jól tudom 14 éves korától már a gyerek beleszlhat abba, hogy kivel akar maradni, így ha apukáddal maradnál nem kellene anyukádat másik férfivel látnod.

A másik lehetőség, hogy arra gondolsz anyukád boldog, még ha másik férfival is. Ettől még apukád az apukád marad, anyukád pedig az anyukád csak talán boldogabb lesz.

Az unokatesóim szülei is elváltak, emlékszem, hogy nagyon ki voltak borulva mikor megtudták, hogy az apukájuknak új barátnője van és hozzá is költözik, ráadásul ők még csak nem is az apukával laktak, hanem az anyukájukkal, így ha nem is személyesen éltem át, de át tudom érezni mit érzel. Gondolj arra, hogyha még most nagyon fáj is hosszú távon ez a legjobb megoldás, hisz már együtt nem voltak boldogok a szüleid, így egy másik ember oldalán van esélyük megtalálni a boldogságot, így ha neked nehéz is, de meg kell próbálni őket támogatni. Sokszor a szülők azért maradnak együtt, hogy a gyerek ne sérüljön, de a gyerek érzi a rossz kapcsolatot, hogy szülők nem boldogok és így ő maga is feszélyezett a családban, hidd el, sokszor jobb az, ha bár külön is, de megtalálják a boldogságot.

2016. szept. 7. 20:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) 15 éves vagyok és arra gondoltam, hogy egyik héten apuval, másik héten anyuval lennék. Mellesleg, anyuval ezt nem szeretném megbeszélni, azt a látszatot mutatom, hogy támogatom és nincs semmi baj, megértem (mert igazából tényleg megértem, csak nehéz). És ezzel, hogy még én is terhelném, csak rontok a helyzeten, így is teljesen őt is megviseli az egész. Még egyszer köszönöm a tanácsokat és a bíztatásokat!:)
2016. szept. 7. 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is elváltak a szüleim, és bánom, hogy nem mentem el pszichológushoz. Talán jobban viseltem volna. Lehet, elmenekülnék, ami talán rossz tanács, kollégiumba és a tanulásba.
2016. szept. 7. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Időbe fog telni, mire megszokod az új helyzetet. Esetleg beszélgessetek el erről anyukáddal is, hogy tartasz az új helyzettől, kérd, hogy meséljen a barátjáról, hogy jobban megismerhesd. Nem lennék meglepődve, ha a barátja is félne attól, hogy miként fogadod majd őt.
2016. szept. 7. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, Igen, talán az a legjobb döntés, ha minden héten felváltva vagy velük, így senki sem marad magára. Egyébként az új férfivel találkoztál már? Szimpatikus? Mert ha szimpatikusnak tűnik, akkor talán könnyebb lesz vele az együttélés, bár biztos, hogy nagyon nehéz lesz. Viszont szerintem mindenképp kellene beszélned valakivel az érzéseidről és félelmeidről az új helyzettel kapcsolatban, ha a szüleidet most nem is érzed erre alkalmasnak, akkor egy barátnő, pszichológus nagy segítség lehet, az ilyen helyzetek a gyerekeket viselik meg a legjobban és nem jó az, ha nincs kivel megbeszélned.
2016. szept. 7. 23:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Pszichológusra már én is gondoltam és el is szeretnék menni. A férfit meg már láttam (kicsit nyomozgattam) képen és ott szimpatikus és mondtam anyunak, hogy minnél hamarabb találkozni szeretnék vele, szóval jövőhéten megismerkedek vele. És igen, anya azt is mondta, hogy a barátja is kicsit izgul, hogy majd nem fog nekem tetszeni, ami még szimpatikusabbá tette. :) Viszont kollégiumba nem nagyon szeretnék menekülni, most apunak is és anyunak is szüksége van rám.
2016. szept. 8. 06:01
 8/9 anonim ***** válasza:
anyukád uj pasijának van gyereke? semmiképp se könnyű a helyzet, pszichológus jó ötlet, biztos ad tanácsokat. lesznek még bonyodalmak. Messze fognak lakni egymástól apukád és anyukád? apukádnak van-lesz uj nője... az is izgalmas tud lenni...
2016. szept. 8. 06:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem nincs gyereke és hát kb 3 városnyira költözünk aputól.
2016. szept. 8. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!