Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyával,...

Hogy értessem meg anyával, hogy a tűzforró hajvasalót nem tudom elrakni a helyére?

Figyelt kérdés

Kivasalom a hajam, lerakom a hajvasalót a fürdőben a kőre, hogy kihűljön, nem telik el fél perc, már kiabál, hogy megint szanaszét hagyom a dolgaimat, és hogy rakjam el a helyére! De hát nem rakhatom a dobozába, vagy a többi cuccom közé, amíg forró...

Már próbáltam neki elmagyarázni, de még mindig veszekszik velem, mit csináljak vele??

2016. szept. 2. 10:03
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
17%
Van baja mindkettőtöknek, ha nem tudtok egy ilyen pitiáner problémát kezelni és megoldani. Ne csak anyukádban keresd a hibát.
2016. szept. 2. 11:11
 12/41 anonim ***** válasza:
94%

11: És mégis mi a gond a kérdezővel?

Értelmesen elmondta anyukájának, hogy nem tudja azonnal elrakni, mert forró. Nem hagyja ott sose, hanem elrakja, miután kihűlt. Olyan helyre teszi addig, ahol nem zavar senkit.

Ha ezek után anyukája nem képes felfogni, akkor mit kéne még tennie? És miért az ő hibája, hogy ilyen értetlen az anyja?

2016. szept. 2. 11:20
 13/41 anonim ***** válasza:
73%
A #11-es válaszoló megmondta. Ha már ilyen kis "tyúkpert" nem tudtok megoldani és elsimítani egymás közt, akkor mi lesz, ha beüt egy nagyobb gebasz? Az én anyám is ilyen volt, a kákán is a csomót kereste, sasszemekkel leste, hogy melyik mozzanatomba lehet belekötni. Rajtam vezette le a napi frusztrációját, talán erről a lelki jelenségről kéne megbeszélést tartanotok, nem a hőtani folyamatokat magyaráznod neki, mert a zsémbeskedésének a forrását kéne megtudni és megszünteti.
2016. szept. 2. 11:21
 14/41 anonim ***** válasza:
36%
#11 voltam. Bár tudom, hogy semmi nem csak fehér vagy fekete, és nem látok bele a családi életükbe. Lehet, hogy más probléma is van, az anyukája sok másba is hasonló módon beleköt, de a kérdező csak egy problémát ragadott ki. Én meg továbbgondoltam: a forró hajvasaló kint hagyásra veszélyes is lehet. Ha valaki bemegy a fürdőszobába, nem tudja, hogy forró, és gyanútlanul megfogja, megsütheti. Lehet, hogy van a házban kisgyerek vagy bent élő háziállat, akire meg főleg veszélyes lehet. Vagy az anyuka csak simán rendmániás. Minden családban előfordulnak apróbb súrlódások, de ha a kérdezőnek csak ez az egy gondja van, és annyira zavarja, hogy már itt is megkérdezi, hogy mit csináljon (mert vélhetően tanácstalan), akkor felmerül bennem a kérdés, hogy vajon nincs annyi esze, hogy kompromisszumos megoldást találjon, és megoldja élete nagy problémáját? Ha nem is a dobozába, talán máshova, máshogyan is el lehetne tenni a hajvasalót, hogy "ne legyen szanaszét". Nem értek hozzá, de nincs ezeknek valami tartójuk, amibe melegen bele lehet tenni? Vagy ha nincs, nem lehetne találni neki valami megbízható tárolóhelyet arra az öt percre? Szóval valahogy nem hiszem el, hogy egy normális családban ez ekkora problémát tudna okozni, hogy egyik fél se találjon rá megoldást.
2016. szept. 2. 11:33
 15/41 anonim ***** válasza:
49%
Szerezz egy műmàrvàny lapot. Vagy egy vàgódeszkàt vagy egy edényalàtétet.... és bàrhol hűtheted.
2016. szept. 2. 11:34
 16/41 A kérdező kommentje:

Nincs bent állat meg kisgyerek.

Amúgy olyan sokan írjátok, hogy kérjem meg őt hogy rakja el aztán jól megégeti, de miért égetné? Csak a fém kapok forrók rajta, a "markolata" nem..

Hát az edényalátét vagy ilyesmi nem lenne rossz ötlet, de tulajdonképpen Sehol nem hagyhatnám elöl l, kifejezetten a helyére kellene tennem. :( én próbálok kompromisszumos megoldást találni de nem lehet! Ha meg Megkérdezem -NORMÁLISAN! - hogy azért ilyen-e velem, mert munkában felidegesítik, vagy valami, akkor kiabál, ezt nem lehet megbeszélni vele. :(

2016. szept. 2. 11:39
 17/41 A kérdező kommentje:
*fém LAPOK
2016. szept. 2. 11:39
 18/41 anonim ***** válasza:
60%
Vannak bajok a toronyban.
2016. szept. 2. 11:41
 19/41 anonim ***** válasza:
84%

Ha a saját szobádban hűtöd ki, az is zavarja?

Az enyémnek van hőálló tasakja, beviszem a szobámba, és arra szoktam rátenni, amíg kihűl. De erre nyilván jó egy edényalátét is, ahogy már írták.

2016. szept. 2. 11:46
 20/41 anonim ***** válasza:
16%

Vasald más időpontban a hajadat. Ne akkor, amikor anyád fél percen belül ott van a fürdőszobában.

Vagy bármikor kilépsz a fürdőszobából, anyád fél percen belül szemlét tart, hogy mi a helyzet utánad???

2016. szept. 2. 11:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!