Miért olyan nagy baj, ha szeretnék igényes lenni a külsőmre?
Az iskolában már csúfolnak amiatt, hogy mindig ugyanazok a ruhák vannak rajtam, ugyanis anyámék (de leginkább anyám) nem engedik, hogy újakat vegyek magamnak.
Pl. mert tele van igy is ruhákkal a szekrényem. Igen, ez tényleg igaz, de azok a ruhákat, amikkel tele van, utoljára kb általános iskolában voltak jók rám, meg akkor hordtam őket, a legtöbbjüket azóta már kinőttem, amik meg még jók lennének, azok nem tetszenek. De eladni meg kidobni meg elajándékozni se lehet a régi holmikat, mert anyám olyan, mint egy gyűjtögető, sőt szerintem tényleg az, mert mindent megtart, hogy azok még jó állapotúak...A pincénk tele van ilyen óriás zsákokkal, amik meg vannak pakolva régi ruhákkal, vannak, amik még anyáméké volt a 70-es években kb. Meg szinte az összes penészes, de szerinte azokat majd egyszer, valamikor oda lehet ajándékozni valakinek és ki lehet mosni és hordható lesz. De pl. van egy testvére, akik tényleg ilyen mélyszegénységben élnek egy tanyán, a házuk is ilyen cigány putri, kajára is alig van pénzük, nekik pl. odaadhatnánk anyám "jóállapotú" ruháit, de ha szóba hozza valaki, hogy nekik adjuk oda, már mondja, hogy jajj ők mit csinálnának ilyen jó ruhákkal, biztos odaadnák a cigány szomszédaiknak, vagy eladnák cigiért, meg ilyesmi. Szóval a csodálatos ruhái itt porosodnak meg penészednek a pincében, meg a házban szanaszét. Csak az én szobámban van 3 nagy szekrény, mindegyik tökig tele ilyen ruhákkal, amik senkinek se kellenek, meg még van jó néhány szekrény a többi szobában, meg a pincében..
A másik, hogy anyámék még agyilag valahol abban az időben járnak, amikor ők voltak fiatalok és pár ft volt egy nadrág pl. Ha ráveszem őket, hogy vegyenek nekem valamit, képesek ideadni egy ezrest, mert szerintük abból lehet venni egy csomó mindent. Nem szoktam drága boltokba járni, kinaikban szoktam ruhát vásárolni magamnak, de még a legolcsóbb helyen is, amit ismerek, egy farmer legalább 1500 ft...Más osztálytársaim ilyen New Yorkerben meg ilyesmi helyeken veszik a ruháikat és tökre irigy vagyok rájuk, mert jól néznek ki, én viszont ki se merem annak a nevét ejteni anyám előtt, mert már ordibál velem, hogy milyen hülye vagyok, a turkálóban azért a pénzért 5-ször annyi ruhát lehet venni.
Ja igen amúgy, meg vannak áldva a turkálójukkal. Én nem fikázom azokat, akik turkálóban vásárolnak, de én eddig akárhányszor mentem el velük, sose találtam olyan ruhát, ami tetszett is volna, meg jó is volt rám. Akkor már elmegyek egy kinaiba pl., mert ott legalább olyan ruhák vannak, amik most divatosak és nekem is tetszenek és még a méretemben is találok. De legtöbbször, ha sikerül rávennem anyámékat, hogy eljöjjenek velem ruhát venni, először mindig be kell menni az imádott turkálójába és végig kell nézni mindent, persze kb sose találok semmit, úgyhogy át kell menni egy másik boltba és akkor már ott ordibál velem, hogy nekem mindenből a legdrágább kell...
És nélkülük se mehetek el vásárolni, mert félnek, hogy megveszek valami szart, egyszer adtak pénzt, amikor egy új farmert szerettem volna, vettem egy világosabbat, erre anyám ki volt akadva, hogy ezt az iskolában össze fogom koszolni. Már nem azért, de nem homokozni járok az iskolába...Meg ez is olyan gáz már, hogy más normális emberek a tizenéves gyerekeiknek megengedik, hogy olyan ruhákat hordjanak, amilyenek tetszenek nekik és amikben jól érzik magukat, nekem meg még azt is megszabják, hogy csak sötét cuccokba járhatok, mert azon nem látszik meg a kosz..
De nem csak a ruhák miatt készülök ki anyámtól, hanem amiatt is, hogy..hogy egyszerűen egy idióta.
Pl. kezdjük a hajammal, ami elég gyorsan zsirosodik és könnyen töredezik, ezért neten utánanéztem, miket kéne használnom a hajamra. Először csak a zsirossága zavart, ezért ki akartam próbálni egy sima zsiros hajra való sampont, de már azért veszekedett velem, mert szerinte amire rá van irva, hogy zsiros hajra, meg száraz hajra, azok ugyanazok, csak át akarnak verni, hogy többet vegyünk a samponból...Aztán nagy nehezen kisirtam egy zsiros hajra való sampont, de attól se lett jobb, ezután venni akartam csalános sampont, vagy kénes sampont, de ezeket már nem engedte, mert ő még sose hallott ezelőtt ilyen samponokról, szóval biztos csak valami szar, amit az interneten irkálnak, hogy a hozzám hasonló hülyéket becsapják vele, hogy drágán megvegyék...Közbe a boltban láttam csalános sampont, ami még olcsóbb volt, mint amit ő vesz, de mindegy...Igy most 2 naponta kell hajat mosnom az ő száraz hajára való samponjával.
Meg mondjuk le akartam vágatni a frufrumat, mert nem szeretem a homlokom, de azt se engedte, mert szerinte attól vagyok pattanásos, hogy a hajam belelóg az arcomba és ha frufrum lenne, a homlokom csak még ragyásabb lenne.
Egyszer venni akartam gyantát, hogy azzal szedjem le a lábamat, de azt se engedte, mert szerinte a gyantától leszek még szőrösebb. De borotválni meg hagy. És amikor mondtam, hogy a gyanta tőből húzza ki a szőrt és attól pont, hogy nem még szőrösebb leszek, hanem idővel még ritkul is, azt nem hitte el.
Meg még egy csomó ilyen f4szsága van, de már le se irok többet, mert igy is felidegesitettem magam, ahogy ezeket leirtam...
Szóval szerintetek hogy lehet valaki ennyire hülye? És miért olyan nagy baj az, hogy szeretnék normálisan kinézni?
Kedves 18,
nem rosszindulat volt bennem, most sincs. Ahogyan írtam is, ha valóban jószándékú ajánlat, elnézést kérek. Ismét megteszem. Elnézést.
De tudod, elég sokat mozgok bántalmazott gyerekek közt. És igen, sajnos gyakran a történet azzal a szülők által valamiért nem megvett/megadott, de vágyott tárggyal/élménnyel kezdődik, amit egy gonosz ember készséggel beáldoz. Sajnos ma nagyon rizikós dolog egy anonim oldalon történt felajánlás alapján egy fiatalnak vagy gyereknek titokban (a szülei tudta nélkül), négyszemközt találkozni egy ismeretlennel. Ez van, és ettől a becsületes emberek szenvednek a legjobban. De tudod, inkább bántsak meg egy ártatlant egy kicsit (legyen ez bármilyen szomorú), mint hogy esetleg fel se merüljön a gyerekben, hogy óvatosnak kéne lennie és bajba kerüljön. Remélem ezt megérted.
21-es, ezt elfogadom. Mondom, 24 éves lány vagyok, jól élek és semmibe nem fáj ez a segítség, max egy kis időbe. Akár postázni is tudnék csomagot. Segítettem már itt pl. lánynak, akinek az anyja nem volt hajlandó betétet venni.
Tudom, hogy sok rossz van a világban, de azért a jó sem veszett ki. :)
Szóval a felajánlás még áll. :)
Akkor nagy respect nektek, és tényleg bocsánat.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!