A szüleimmel, főleg apámmal teljesen ellentétes politikai nézeteim vannak. Hogy mondjam ezt el? Lehetnek ebből konfliktusok?
Lehetnek belőle konfliktusok természetesen, ha valamelyikőtök vagy mindkettőtök nekiáll a másik előtt hangsúlyozni a nézeteit, esetleg szándékosan generálni a vitát.
Nálunk az egész család (apám, anyám, testvéreim) inkább jobboldali beállítottságú, én nem, pedig én is ilyen nevelést kaptam. Kicsit mindenkinek más a véleménye, tehát nem az van, hogy az egész família mindig mindenre bólogat, amit valamelyikük mond, de az biztos, hogy az enyém különbözik a leginkább a többiekétől.
Szépen lassan alakult ki a saját világnézetem, a folyamat akkor kezdődött, amikor elkezdtem a magam életét élni. Nem hangsúlyozom folyton a véleményemet, de azért egy idő után a családomnak is feltűnt, hogy változott az életfelfogásom. Egyetlen hangosabb vitám volt az apámmal egy népszavazás kapcsán, de túlvagyunk azon is.
Azok, akik ismerik a családomat, nyilván hajlamosak engem is elkönyvelni pont olyan beállítottságúnak, mint a többieket. Akinek viszont módja és hajlandósága van picit jobban megismerni, az úgyis kap egy pontosabb képet.
Egyébként az én apám is hajlamos nagy faksznit keríteni aköré, hogy a hozzátartozói ugyanolyan életfelfogással rendelkezzenek, mint ő. És persze kiakad, ha rájön, hogy nem így van. De nem félek tőle. A vitát sosem erőltetem, inkább a közös pontokat keresem és csak a nagyobb bullshitekre reagálok tiltakozva. Lassan kénytelen lesz hozzászokni, hogy sokmindenben nem értünk egyet, de attól még nem dől össze a világ.
Az apám azért nem beszél velem, mert nem vagyok Fideszes,és különben is a gyurcsótány.... meg liberális métely vagyok, zsidóbérenc....(MKKP-s vagyok)
Az emberek megbolondultak. 42/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!