Szülők sokat megy a gyereketek étterembe, kajáldába?
Az egyik volt osztálytársam Budapesten éttermet nyitott, így ő viszonylag sokat megy étterembe. Fogalmam sincs mennyi pénzt kap bevételként, viszont elengedik a szülei...
Ez most offtroll volt, de válaszolok normálisan.:
A "gyerek", azaz én 700 Ft-os menüt (leves+egytálétel) szokott enni, ha ilyen helyre megy és ennyi pénzt is kap erre a célra.
Nálunk úgy volt régen, hogy baráti társasággal óriás pizza, mindenkire jutott vagy 300 ft kb. Úgyhogy ez nem volt nagy összeg. Nagy ritkán volt olyan h beültem valahova, vagy rendeltem, mert anya mindig főzött.
20/L
Én 29 éves vagyok, férfi.
Pl. még sohasem jutottam oda, hogy étteremben randizzak, egyszerűen nem volt rá igény, ill. én sem étterembe hívok randizni senkit, mivel rettenetesen drágák, még vidéken is.
A legtöbb lány restelli, ha drága helyre hívják és látja, hogy a fiú ötezreket, tízezreket fizet. Ilyenkor, meg előkerül, hogy ő kifizetné a saját részét, ezt pedig én nem akarom, ezért drága helyre nem hívok senkit.
Ugyanakkor jó lenne megadni a módját, ez is igaz.
Viszont épp most láttam egy párt a Tisza parton, a sétány melletti gyepen piknikeztek plédet leterítve és volt igazi pikniktáskájuk, benne mindenféle evőeszköz és finomság. Még nem láttam ilyet a városunkban, de nagyon tettszett az ötlet. Sajnos piknik felszerelésem nincs.
Így aztán, amíg csak a szüleim pénzeltek, egyszer sem kellett étteremre kölcsönkérjek. Azt látom, hogyha nem menüt eszik az ember, akkor egy 5-ből 1 csillagos helyen két főre könnyedén 6000 Ft lesz a számla.
Én elengedném a gyerekemet, ha rendszeresen menne, vennék neki ebédjegyet, mert azzal olcsóbb. Menüt enne, de pl. Szegeden a SZOTE menzán elég sokféle menüből lehet választani és ez a legolcsóbb hely. A zsebpénz elköltését, pedig meg sem kellene beszélni, mert a gyerek otthonról hozza azt, hogy a minőségibb étkek, vagy a műkaják fogják vonzani. Igaz ez az édességekre, nassolni valókra is, ezt is otthon tanulja meg, hogy mi az, amit érdemes megvenni és mi az, ami divatos, de egészségtelen szemét. Az ember gyomra felnőttként is sok mindent megkíván a boltokban, de miután elolvassa az összetételt, vissza is teszi a polcra, hiába a kedvező ár.
Ugyanez igaz az étkezdékre is. Pl. el kell mondani a gyereknek, hogy késő délután, az étkezde pultjára kitett édességeket (somlói galuska, öntetes rakott palacsinta, stb.), már ne vegye meg, mert nem frissek. Ha ilyet akar, azt ebédidőben, a menü elfogyasztása után vegye meg a zsebpénzéből, mert akkor még frisset kap. Mértékkel, szerintem engedni kell a nassolást is, mert jó az önfegyelem, de csak egyszer élünk itt a Földön... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!