Szüleim bármit kérnek tőlem soha nem szépen mondjak hanem hogy "gyere máris és csináld meg. " A végen pedig meg sem köszönik. Ti engedelmeskednetek?
Hiába mondtam nekik hogy legalább annyit mondjanak hogy kerlek vagy akármit azt mondtak ők a szülők es nem fognak könyörögni (mert szerintük ha szépen megkérnek az könyörgés)
Ha nem csinalom neve akkor pedig megbuntetnek,nrm adnak zsebpénzt.
Nálunk természetes volt, hogy segítettem a házimunkában, és természetes volt a is, hogy megköszönték. Nem könyörögtek, hanem elemi udvariassági szinten azt mondák,: "légy szíves" - és elvárták, hogy elvégezzem. Olyan is volt, hogy "most azonnal" kellett valami elvégezni. A köszönöm azért velejárója volt mind a kérésnek, mind azutasításnak.
Nem hálálkodásról van szó, egyszerűen csak emberi dolog (érzelmi iq?), hogy a másik erőfeszítését észlelem, és jelzem neki egy köszönömmel.
Nyilván engedelmeskednék szülői utasításra, de nem esne jól más hozzáállás.
Ez nem derogálhatna sem szülőnek/felnőttnek, sem gyereknek.
Semmit nem tudsz tenni,azon kívül,hogy te nem így viselkedsz másokkal,és ha lesznek gyerekeid nem ilyen példát mutatsz nekik .
Szerintem alapvető az udvarias viselkedés,a családtagjaimmal is,sőt. Egyébként nagyon régóta olyan munkám van,hogy rengeteg emberrel találkozom ,mindenfélével.Összességében a legtöbben a kérem/köszönöm/jó napot kívánok szavakat sosem használják,nekik nyilván a gyerekeik sem fogják .
Szerintem egy normális embernél alapvető,hogy nem tirpák módon szól a gyerekéhez,de látod nem mindenkinél . Csináld meg amit mondanak,hiszen ez a legkézenfekvőbb,különben megbüntetnek . Amíg tőlük függsz sajnos nem sokat tehetsz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!