Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok? Csak szerint...

Ti mit gondoltok? Csak szerintünk kicsit szigorúak a szüleink?

Figyelt kérdés

7-en vagyunk testvérek. A szüleink "érdekes" nevelést alkalmaznak. Ti mit gondoltok?

-kötelező iskolai szakörre járni és csak 1-re

-kistesóink 3 évesek lesznek 2-án, mivel ìgy nem kötelező az ovi, ìgy anya itthon marad velük de társaságba se járnak pl. játszótér

-2-3 házimunkát végzünk naponta mi gyerekek, anya ossza be ki mit csinál

-mi 4-en, a másik szobába 3-an vannak mert anya szerint nem muszáj külön szoba

-laptop 4 naponta, többi napon telefon, ha te vagy a soros laptopon akkor 1,5 órára kapod meg a telefont ha nem akkor 3 órára

-középiskolától hordhatod a telefont iskolába

-régi telefont 10 évesen, okostelefont 12,5 évesen kaphatsz

-ha félévkor vagy évvégén 3-as lesz a bizibe 1 hét, ha 2-es 2 hét, ha 1-es 3 hét internet megvonás pl. ha 2 db 2-esed van és 1 db 3-asod akkor 6 hét

-18 éves korunkig tilos az alkohol, nehogy alkoholisták legyünk de a szüleink ünnepnapokon szoktak alkoholt fogyasztani

-ha csúnyán beszélsz ide a "basszus" is beletartozik akkor kapsz egy nyaklevest (hogy mekkorát szituácitól függ)

-8-ig haza kell érni (a 17 éves bátyámnak is) mert akkor fürdés, 9-kor elcsendesedés 10-kor alvás

Ti mit gondoltok?

Anya azt mondta cserébe kapunk sok mindent pl. mi választhatjuk ki a menüt vagy hogy hova mennünk nyaralni stb. Illetve drága cuccokat kapunk.

15F

2016. aug. 17. 21:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
22%

Tuti nincs kamasz gyereketek

10 eves kortol inni ???? Gyamugyet hivnam

Kamasznak ejjel otthon a helye

2016. aug. 18. 22:58
 42/87 anonim ***** válasza:
7%

MI????

Elmondom nálunk hogy megy:

-cetli asztalon: ELMENTEM MAJD JÖVÖK! és elintézve

-csúnyabeszéd nem izgatja ha nincs vendég nálunk

-a telo meg a laptop 0-24 be nálam van

-kb 7-8 évesvoltam első telefonnál (okos: kb 12 éves)

- az alkohol kimaxolva a sörrel (nekem max:2% és gyümölcsös de csak azért mert a sima sör nem ízlett)

- minden nap fél iter sör simán ( na nem berúgási szintre)

- szakkör nem izgatja én dolgom ő nem szólbele mit csinálok

- kitünő lettem és jövőre megyek egy elég "elitt" gimibe ( ezt csak azért hogy lásd nem vagyok szar tanuló)

- a jegyeimre azt mondja mindig magamnak kell megfelelnem nem neki

Bocsi hosszú a hosszú szövegért! És nagyon-nagyon sajnállak téged!

13/L

2016. aug. 18. 23:10
 43/87 anonim ***** válasza:
66%

Milyen 10 éves kortól inni? Idézem amit írtam, ezennel kiemelve a lényeget:

"Nyilván NEM 10 évesen, de IDŐVEL egy-egy pohár valami belefér."

Lehet, hogy neked meg van kamaszgyermeked, de hogy eszed nem sok, az is biztos!

2016. aug. 19. 01:02
 44/87 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként hadd reagáljak akkor már én is az egyik irományodra, méghozzá erre:

"Kicsi nezzen korbe az aki szerint ez beteges.

Kerdezzen meg egy tanult sikeres embert pl sebeszt vagy jogaszt hogyan neveltek.

A fene nagy engedekenyseg sehova nem vezet max kozmunkara"

Én tanult szülők gyermeke vagyok, jómagam még nem mondhatom el ezt magamról, mert egyelőre nem tartok ott az életben, de ha minden jól megy orvos leszek majd.

Apukám mérnök, gondolom ez belefér a "sebész, jogász"-kategóriába. Neki nem volt igénye anno bulizásra, a szülei konkrétan azért veszekedtek vele, hogy menjen már kocsmázni meg diszkózni. :D Néha sikeresen el is küldték. Szóval ez alapján gondolhatod, hogy nem voltak különösebben szigorú szülei, ez mégsem akadályozta meg őt abban, hogy elvégezzen egy komoly egyetemet. Egyébként elég butaságnak tartom az ilyen következtetések levonását.

A szüleim pedig velem kifejezetten engedékenyek voltak szerintem, már elég fiatalon elég cifra dolgokat csináltam, a részleteket inkább hagyjuk most. Ennek viszont a továbbtanuláshoz az égvilágon semmi köze, az iskolát mindig is komolyan vettem, anélkül, hogy a szüleim kb. magánbörtönben tartottak volna. :-)

2016. aug. 19. 01:12
 45/87 anonim ***** válasza:
26%
Engem nem kell küldeni. Discoba sosem mennék, utálom a tömeget. Egy fiatalnak éjjel otthon vagy barátnál, esetleg barátnőnél a helye, de így nyáron jólesik sokáig a városban lenni. Most értem haza, remélem hívod is a gyámügyet, szörnyű züllött kocsmatöltelék vagyok, tudom.
2016. aug. 19. 02:53
 46/87 anonim ***** válasza:
31%

Az ilyen szuper neveles miatt sikeres az orszag es a benne lakok.

Csavargas alkoholizalas ejszakai kimaradas.

Latjuk hova vezet csodbement boldogtalan csoro depresszios orszaghoz es emberekhez.

2016. aug. 19. 08:57
 47/87 A kérdező kommentje:
Mai program : mosogatás, felmosás (konyha és közlekedő) és mérem majd mennyi idő. Anya gazolni fog, apa semmit.
2016. aug. 19. 08:58
 48/87 anonim ***** válasza:
67%

Több baromi szigorúan tartott emberből lesz alkoholista meg pszichés roncs, mit abból, akit nem tartanak ketrecben. Engem baromi szigorúan tartottak, lett is belőle egy finom kis idegösszroppanásom 20-21 éves koromban. Az meg hogy most értelmes felnőtt vagyok, a saját személyiségemen múlt, nem azon, hogy anyám azon ordított velem 15 éves koromban, hogy 15 perccel később értem haza, mert kimaradt a busz. Meg hogy minden hülyeségért (pl. amikor kulturáltan megkérdeztem, megnézhetem-e még a sorozat másik felét, mielőtt nekikezdek a leckének) vertek meg megvontak tőlem mindent, amit szeretek.

Az meg még mindig nem normális sztem, hogy anyuka otthon van htb-ként, egész végig telefonálgat, a gyerekeivel meg csináltatja az összes munkát. A gyereknevelés nem abból áll, hogy parancsolgatok nekik, mindenkinek ugyanazt, életkortól függetlenül, mert lusta vagyok velük külön foglalkozni, én meg vakarom a p..ám. Ha már vki htb gyerekekkel, kutya kötelessége lenne a házimunka legnagyobb részét megcsinálni. Ha meg ehhez nincs kedve, akkor menjen dolgozni.

2016. aug. 19. 09:21
 49/87 anonim ***** válasza:
25%
Nem hiszem el sokgyerekes anyuka semmit nem csinal ez szerintem sertett kamasz nezopontja
2016. aug. 19. 09:32
 50/87 anonim ***** válasza:
28%
Ja, ami neked jól hangzik, azt elhiszed, ami már nagyon kényes, az rögtön kamu.
2016. aug. 19. 10:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!