Anya miért nem fogadja el a stílusom?
A zenei ízlésemet is mindig leszólja (metált hallgatok) és az öltözködésemet is,mert hogy neki így nem tetszik meg úgy nem tetszik,öltözködjek máshogy..
L
Te döntésed, de igaza van, ami az öltözködést illeti. Egy szubkultúra részének lenni nem egyenlő azzal, hogy élő hirdetőtáblát csinálsz magadból.
Az elegancia megköveteli azt, hogy kerüljük a hivalkodó jelzéseket. Egy full metálos szerkó a hétköznapokban minden, csak nem elegáns. Egy koncerten okés, de a hétköznapokra minek? Mit akar vele kifejezni a sok szubkultúrás?
Nos, anyukádnak rá kell jönnie, hogy a stílus nem minden.
Én pl középsulis korom óta hallgatok más vonalon zenéket. Főleg olyat, amit senki sem ismer (vagy kevesen). Vadászom az ilyesmit, ezen belül is a Batcave/gót/metal stílusban.
Értem ezalatt pl, Rozz Williams, Sisters of Mercy, Christian Death, Virgin Prunes, The Cure, Siouxsie, Clan of Xymox, stb... De ez még csak a töredéke :)
Mindig is (többnyire) fekete cuccokban jártam, feketére vagy padlizsánra festettem a hajam, napi rutinhoz tartozik a szemceruza, többségében sötét köröm szín. Szórakozni is ilyen helyekre jártam, ahol CSAK ilyen zenéket adtak.
így telnek/tek az éveim, dolgoztam (mindig), nem vagyok elmebeteg.. és most jön a lényeg: 2 gyerekem van! :)Túl vagyok a 3. x-en is.
A férjem szögesen más stílus, mégis összejöttünk, mégis értelmes értékeket adunk át a gyerekeknek.. és nem vagyunk más, mint egy hétköznapi család. A két gyerkőckém miatt már nem járok feketébe (és rájuk nem is adnék feketét, majd csak akkor ha ők kérik, esetleg akkor.) természetesen bulizni, koncertekre sem már, ez nálam elvi kérdés. Úgy érzem, az a korszak a gyerekek megszületésével lezárult.
Ha bemegyek egy ruhaboltba, nekik előbb kiszúrom a cuki színes darabokat, mint a sötétet és ugyanúgy leülök babázni velük vagy mesét nézni, ahogy tenné ezt bármelyik anya is.
Evvel csak azt igyekeztem bemutatni, (anyukádnak), hogy mindamellett, hogy kb 20 éve ilyen zenét hallgatok, nem váltam elfajult emberré, nem a ruha határozza meg a jellemet, kiből lesz értelmes felnőtt, kiből nem.
Szóval, hallgasd, élvezd, nem ettől válsz jó v rossz emberré. A zene csak egy jó útutárs a mindennapokban, ami elkisér, ha jó kedved van és akkoris, ha nem vagy topon.. :)
Köszönöm a válaszokat :))
Amúgy meg szerintem sem elmeneteg zenéket hallgatok,dehát ö tudja...
(Chelsea grin,slipknot,asking alexandria,suicide silence,get scared stb...)
Nagyon nagy metal fan voltam. Emlekszem mindig arra gondoltam hogy en soha nem fogok szeretni mas zenei mufajt, mert egyszeruen ez tetszik.😃 Full feketeben voltam allandoan. Anyam nem szerette kulonosebben de elturte siman.
Aztan eltelt egyket ev, elegge "ellagyult" a zenei izlesem, termeszetesen meg mindig szeretem es hallgatom a metalt de nem annyit mint korabban. Az oltozkodesem is teljesen megvaltozott.
Es utolag nagyon nem ertem hogy minek minden eszkozzel kimutatni azt, hogy te milyen zenet szeretsz. Nem fogsz ezzel kitunni a korosztalyodbol, mivel rengeteg igy is a rocker, pava, goth, hiphopos etc.
Remelem erted h mire akartam kilyukadni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!