Ha a gyereket csúfolják oviba vagy suliba akkor néhány szülő miért intézi el annyival, hogy ne foglalkozon vele? Ez egyáltalán segítség?
Az erre adott válasz mutatja meg, milyen szülő is valaki.
Rengetegen maguk is rettegnek a konfrontációtól felnőtt emberként, a gyáva ember pedig a saját gyereke mellett sem áll ki. Csak nehogy szólni kelljen a másik szülőnek! Jajj, mit mond majd az óvónő? A gyerekek már csak ilyenek.
Csak kifogások. Szorongó szülőnek aztán szorongó gyereke is lesz.
21-essel egyetértek.
Azt sem értettem soha, amit még a felnőttek is mondogattak, hogy "árulkodni nem szép dolog". Ja, minden kis csip-csup ügyért nem is kell, de ha ketten a sarokba löknek, és percekig püfölik a fejem, ne azzal fogadjon egy felnőtt se, hogy nem szép dolog beköpni a kis szociopatákat.
Mikor én általános iskolás lány voltam, az első sulimban nagyon sokat csúfoltak, piszkáltak. A szüleim általában azt mondták ne foglalkozzak velük ( Ez nagyon nehéz volt ugyanis elmartak attól a fiútól akivel ovis korunk óta úgymond szerettük egymást. Tök jól eljátszottunk együtt, mikor népi játékok voltak is mindig egymást választottuk párnak. A primitív osztálytárdaim folyton olyanokkal cukkoltak minket h mikkr "ba..unk " már, biztos a wcbe csináljuk. Egyszer elővettem suliban egy gyógyszert, meet fájt a torkom, egyből vihogtak rajtunk hogy fogamzásgátlót szedek mert a fiú felcsinált a wcben. Mondták akkor nekem, egy 11 évesnek aki Barbie babázott még. Hónapokig ment ez, a fiú mellém sem mert állni mert őt is bántotta h csúfolnak minket. A végére már nem is beszéltünk. Az osztályom meg a suli fele kissebségiből állt, de nem csak azok csúfoltak. Nwm mertem úgy visszaszólni mert mi van ha én kerülök nagyobb bajba. Egyszer azonban nagyon bedühödtem és az egyiken eléggé megalázó módon álltam bosszút, fejen köptem mindenki előtt, jól ki is nevettték. De volt már hogy ugyanazt a személyt bokán rugdaltam. Akkor az észrevette magát, és ha újra piszkálni akart megkérdeztem tőle h akarod hogy mégegyszer leköpjelek?
Nem bánhattam el mindegyikkel, nekem az egészségem ment rá. Kórházba kerültem a szorongás miatt, ott mondták a pszichológusok hogy iskolát kell váltanom ( hatodikba jártam). Persze nagyon kinéztek utána hogy én faképnél hagytam őket, utcán beszólogattak. Mára ez abbamaradt, valamiért nyalizni próbálnak nekem, amire én nem vagyok vevő és beszólok nekik hogy hova ez a kedvesség, pár éve még én votlam s falu r...anca mert elhagytam a sulit ^^
Van egy barátom, őt is sokat piszkálták régen, mikor nagyobb lett, elkezdett ütni vágni mindenkit, és leszálltak róla. De ő fiú, én meg egy lány vagyok, nwm vagyok olyan erős.
Ha már tényleg nagyon durva a helyzet, az iskolaváltás a legjobb mert saját magam példáján tudom igazolni hogy egészségi bajok is lehetnek a lelkiekből viszont nekem a jegyeim nem romlottak. Azt meg gondolom semelyik szülő nem akarja hogy valami baja legyen a gyerekének, de nem szabadna ezt nyugtázni egy " Ne figyelj oda rájuk"-kal mert napról napra ezt hallgatni igenis idegőrlő főleg egy gyereknek.
Nálam ezzel azt érték el, hogy én is agresszív leszek ha valaki bántana, és nagyon csúnya dolgokat mondok a másikra. Megvédem magam de az átlagnál jobban felbosszantom magam mindenen.
Amikor engem elkezdtek csúfolni, eléggé ki voltam akadva (sosem voltam sírós fajta) és elmondtam anyának az egészet, hogy az a csaj miket vágott a fejemhez, sosem hagy békén, pedig nem csináltam semmi rosszat. Erre azt mondta, akkor vissza kell ütni -szavakkal (!), nem verekedéssel, mert akkor rosszkor leszek rossz helyen -ahogy szokták mondani. Legyek nagyszájú. Csodálkoztam, mert gyerekként úgy tudtam, hogy ha valaki nagyszájú, azt jelenti, hogy bunkón beszól, visszabeszél. De anya elmagyarázta, hogy ha okosan vágok vissza, az az igazi önvédelem.
Jó, mondtam magamban, mert nem bíztam ebben, mert a csajnak nem volt annyi esze, hogy értsen a szóból.
Tévedtem, mert ez nagyon hatásos volt. Épp a barátnőmmel csevegtem, amikor a csaj idejött hozzám a két barátnőjével és elkezdett pofázni velem. Erre bekattantam és úgy ordítoztam vele, hogy ha problémái vannak, akkor ne rajtam vezesse le. Azt is hozzátettem, hogy szerintem a barátnőit csak kihasználja, mert mindig együtt vannak és akkor mer engem kicsúfolni. Meg is lepődött a viselkedésemen. Valóban hatásos volt, mert a két barátnője észhez tért és eltávolodtak tőle és őt kezdték el piszkálni, hogy maradjon távol tőlük és, hogy milyen gyáva és csak bábnak használta őket.
Másnap a két lány folytatta a csúfolódást őrajta, mondtam neki, hogy elég lesz, mert megtanulta, milyen érzés ez.
Azóta nem csúfoltak ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!