Ha a gyereket csúfolják oviba vagy suliba akkor néhány szülő miért intézi el annyival, hogy ne foglalkozon vele? Ez egyáltalán segítség?
Nekem gyerekkoromban egyszer valaki azt mondta, hogy ha ütnek, üss vissza (nő vagyok, szóval mondták ezt akkor egy pár éves kislánynak). Nem voltam egyébként verekedős gyerek.
Nem mindig jó ötlet, ha a szülő bemegy "intézkedni", mert akkor tényleg megvan az esély, hogy még jobban rászállnak a gyerekre a társai. Kivételes esetek vannak, mint pl. mikor a szüleim egyszer azért mentek be öcsém ovijába, mert az egyik gyerek összeharapdálta a többit. Pici volt, korban nem is oda való, nem is értettük, miért abba a csoportba került, viszont a többi gyereken ott voltak a harapásnyomok. Végül kikerült a csoportból, azt már nem tudom, hogy bekerült-e a bölcsi részre vagy mi történt utána pontosan. Szóval itt indokolt volt, hogy szóltak a szülők. A csúfolódás más tészta, ott nem a gyerek helyett kell lépni, mert akkor ezt szokja meg, hanem arra kell megtanítani inkább, hogy védje meg magát (ez is egy módszer, hogy semmibe veszi a csúfolódókat, sokan csak addig heccelnek valakit, amíg látják, hogy ugrik, ha nem ugrik, nem is érdekes tovább heccelni).
A szülő mit tud csinálni? Az óvónőkkel felesleges beszèlni, csoda, hogy 2 cigi ès 3 pletykálás között arra oda tudnak figyelni, hogy a gyerek ne törje ki a nyakát. Vagy ha beszél "Pistike" anyukájával, hogy ne bántsa a gyereket, akkor maximum ha nem teljesen idióta a szülő, ő tudna hatni a saját gyerekére. De mivel jól nevelt, értelmes gyerrk tudja, hogy nem olozunk a másiknak fájdalmat, így megint felesleges kör.
Szerintem mindenkinek meg kell tanulnia megvédenie magát. A suliban is ezzel fog találkozni és utána a munkahelyèn is. Ha nem tanul meg időben kiállni magáért, sosem lesz magabiztos és mindig el fogják taposni. Szemêlyes tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!