Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereket csúfolják oviba...

Ha a gyereket csúfolják oviba vagy suliba akkor néhány szülő miért intézi el annyival, hogy ne foglalkozon vele? Ez egyáltalán segítség?

Figyelt kérdés
2016. aug. 17. 11:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%

Nekem gyerekkoromban egyszer valaki azt mondta, hogy ha ütnek, üss vissza (nő vagyok, szóval mondták ezt akkor egy pár éves kislánynak). Nem voltam egyébként verekedős gyerek.

Nem mindig jó ötlet, ha a szülő bemegy "intézkedni", mert akkor tényleg megvan az esély, hogy még jobban rászállnak a gyerekre a társai. Kivételes esetek vannak, mint pl. mikor a szüleim egyszer azért mentek be öcsém ovijába, mert az egyik gyerek összeharapdálta a többit. Pici volt, korban nem is oda való, nem is értettük, miért abba a csoportba került, viszont a többi gyereken ott voltak a harapásnyomok. Végül kikerült a csoportból, azt már nem tudom, hogy bekerült-e a bölcsi részre vagy mi történt utána pontosan. Szóval itt indokolt volt, hogy szóltak a szülők. A csúfolódás más tészta, ott nem a gyerek helyett kell lépni, mert akkor ezt szokja meg, hanem arra kell megtanítani inkább, hogy védje meg magát (ez is egy módszer, hogy semmibe veszi a csúfolódókat, sokan csak addig heccelnek valakit, amíg látják, hogy ugrik, ha nem ugrik, nem is érdekes tovább heccelni).

2016. aug. 17. 12:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű a válasz. Oviban nem lehet vele mindig, ha pedig igen, felesleges az ovi. Iskolában sem lehet mindig vele. Ugyan mit tudna csinálni? Elpanaszolja a tanárnak ugyanazt, amit már te is megtettél? Néhány szülő feleslegesnek tartja, néhány pedig arra is lusta, hogy feleslegesnek tartsa, mintsem hogy bemenjen.
2016. aug. 17. 12:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi lányok voltunk, mindig szóltak a szülők, és nem mérgesedett el a viszony. Mindig a szülői szó vetett végett a szemétkedéseknek.
2016. aug. 17. 12:56
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérem, ha valakinek tényleg bevált valami módszer a csúfolódók ellen, ossza meg velünk... Az én gyerekem is csúfolják és szeretnék segíteni, de nem tudok igazán okosat mondani neki... Bocs az offért
2016. aug. 17. 12:57
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom, hogy a csúfolódókat vagy érdektelenséggel vagy visszafeleseléssel lehet leállítani. Testvéreknél, rokonoknál még működhet jól a következetes szülői beavatkozás, de oviban, iskolában ez csak még egy okot ad a csúfolódásra. Ráadásul a gyerekek jól tudnak hazudni a szülőknek, különösen, akik rossz fát tettek a tűzre, így a másik fél szülei esetleg tényleg úgy vehetik, hogy "az ő angyalkájuk" nem csinált semmit, és mire föl fegyelmezi egy "idegen".
2016. aug. 17. 13:13
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
Nálam is közbe léptek a szülök .. nálunk a csufolodás már nagyon csunyán elfajult a jegyeim romlottak arrol(5. Osztályban majdnem 2-3 tantárgybol buktam ami nem volt rám sosem jellemzö ) a verés sem oldott meg semmit . Annyit ,hogy nem kaptam érte szidást mert a tanárok tudták kinek volt igaza .. végül kivettek abbol a közegböl és normális gyerekek között voltam .. mai gyerekektöl azt hallom azért bántják a másikat mert szerintük szegényebbek
2016. aug. 17. 14:24
 17/25 anonim ***** válasza:
94%

A szülő mit tud csinálni? Az óvónőkkel felesleges beszèlni, csoda, hogy 2 cigi ès 3 pletykálás között arra oda tudnak figyelni, hogy a gyerek ne törje ki a nyakát. Vagy ha beszél "Pistike" anyukájával, hogy ne bántsa a gyereket, akkor maximum ha nem teljesen idióta a szülő, ő tudna hatni a saját gyerekére. De mivel jól nevelt, értelmes gyerrk tudja, hogy nem olozunk a másiknak fájdalmat, így megint felesleges kör.

Szerintem mindenkinek meg kell tanulnia megvédenie magát. A suliban is ezzel fog találkozni és utána a munkahelyèn is. Ha nem tanul meg időben kiállni magáért, sosem lesz magabiztos és mindig el fogják taposni. Szemêlyes tapasztalat.

2016. aug. 17. 14:25
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én megtanítottam a gyerekeimet verekedni. Amikor az óvodában valaki elkezdte csúfolni őket, úgy vágták a falnak, hogy csak nyekkentek. aztán érdekes módon nem volt csúfolás, sem semmilyen más bántalmazás. Az enyémektől soha nem loptak, soha nem verték őket. Tudták, hogy nem érdemes. Nem bántam meg.
2016. aug. 17. 18:35
 19/25 anonim ***** válasza:
50%
Azért nem vagyok benne biztos, hogy egy óvodás csak jóra használja a szupererejét.
2016. aug. 17. 18:39
 20/25 anonim válasza:
Engem elbújni meg szégyenkezni tanítottak :'D
2016. aug. 17. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!