Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudassuk a szüleimmel,...

Hogy tudassuk a szüleimmel, hogy babánk lesz, ha az apám nem áll velem szóba, mióta tudja, hogy ki a barátom?

Figyelt kérdés

Mindig is imádtam a babákat, gyerekeket. De sosem gondoltam volna, hogy mikor megtudom, hogy lesz egy sajátom, akkor a szüleimmel kb. katasztrofális lesz a kapcsolatom... Anyával már mondjuk jó, beszélünk és találkozunk, de apával egyáltalán nem.

Haragszik, mert a barátom az ő gyerekkori barátja, kiskoruk óta legjobb barátok voltak és képtelen volt elfogadni, hogy együtt vagyunk.

Ez alapból megvisel, mert sosem volt velük rossz kapcsolatom, vagy durva vitám.

Kellene valami jó, aranyos ötlet, amivel tudathatnánk velük, hogy tavasszal unokájuk lesz.

Jobb lenne először anyának elmondani, nem? Vagy vegyek erőt magamon és mondjuk el nekik egyszerre?

2016. aug. 16. 16:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

15 év múlva lassan 60. Nem lesz ám mindig fitt. Te akkor még csak a 30as éveid végén leszel és igényelni fogod a szexet. Ő meg nem.

Mellesleg gyönyörű jellem,hogy évekig a gyerekkori barátja háta mögött kezelgeti a lányát...

Annyi gerinc nem volt benne,hogy apád elé álljon és azt mondja neki,hogy "Nézd Józsikám,szeretnék udvarolni a lányodnak."

Ha az apád lennék és májusban ezt meg tudtam volna,akkor garantálom nem lett volna mivel teherbe ejtsen júniusban.

2016. aug. 16. 18:42
 12/22 A kérdező kommentje:

18:40

Miért, a válaszolók kioktathatnak engem úgy, hogy az égvilágon semmit nem tudnak rólam, rólunk?

Kétlem, hogy a kérdéshez jönne az, hogy a párom mennyire lesz fitt 15-20 év múlva, vagy hogy mi mennyi ideig leszünk együtt.

Nem az érdekel, hogyan fog reagálni. Valami aranyos ötlet kéne, hogyan mondjuk meg.

18:42

Na abba ne menjünk bele, hogy ki hány éves koráig igényli a szexet... Ez már tényleg nevetséges. :D

Nem rajta múlt, hogy apa nem tudott rólunk.

2016. aug. 16. 18:56
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

18:40-es vagyok. Nézd.... Ha ennyire nme vagy beszélőviszonyban apukáddal, lehet bármilyen cuki a bejelentés, ha már magának a kapcsolatnak nem örül.

Elmondod anyukádnak, aztán meglátod, hogy te akarod elmondani apukádnak, vagy megkéred rá anyukád.

Utána meglátod, milyen lesz a viszonyotok. Mióta vagytok együtt a pároddal? Terveztetek is babát?

2016. aug. 16. 19:11
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

A kérdező kommentje:

"De segítek, én 23 éves vagyok, Ő pedig 44."

Apakomplexusos

2016. aug. 16. 19:31
 15/22 A kérdező kommentje:

19:11

De épp ez az, hogy nem tudom azt sem, anyának hogy mondjuk meg.

Olvastam itt az oldalon, hogy valaki levelet írt, más UH képet adott, vagy kiscipőt. Egyik barátnőm az anyukája szülinapján mondta el úgy, hogy a baba nevében is ajándékot adtak, míg mások egy fotóalbumot adtak és a legvégén a babáról volt két UH kép.

6 éve vagyunk közelebbi kapcsolatban, a leghosszabb szünet közöttünk 5 hét volt, de ebből én hármat külföldön voltam. Szóval nem pár hónapja ismerjük egymást.

Nem igazán terveztünk még babát, de mindketten úgy láttunk, hogy semmi nem áll az útjában annak, hogy egy család legyünk és ha Ő most szeretne jönni, akkor mi nem állunk az útjába a babánknak.

19:31

Ez igen, baromi hasznosat sikerült írnod!

2016. aug. 16. 19:54
 16/22 anonim ***** válasza:
55%
ne viccelődjünk már, hogy egy 44 éves fickó öreg... pláne, ha sportol és ad magára
2016. aug. 16. 20:34
 17/22 anonim ***** válasza:
szervezz babavárót, ilyen szűk családi/baráti köröset, és hívd meg őket is, egy UH képet mellékelve. Bár, a fene tudja, ha én szülő lennék, akkor nem biztos, hogy ennek a fajta bejelentésnek örülnék. Menj el inkább személyesen, és mondd, hogy csináltattál pár képet erről-arról, nézzék csak meg.. vagy csak anyukád.. ő úgyis hujjongani fog, és így megtudja apukád is. Ha jóban vagy vele ha nem, mégis csak az apukád, és mégiscsak az unokája van úton. Lehet, hogy a párodat nem szereti de ez azért más mérvadójú.. Én, ha nem szeretném a gyerekem párját, az unokát akkor sem utasítanám el magamtól, és örülnék, hogyha a gyerekem szemtől szemben árulná el nekem, valamilyen úton - módon, nem kis levelek meg stb formájában. szóval bárhogy is árulod el, személyesen tedd ezt, akár a pároddal. Ha apukád nem akar titeket látni, akkor ugorjatok fel meglepetésszerűen. Hidd el, lehet, hogy akkor nem is fog neki annyira örülni, de utólag így jobban fog neki esni, mintha egy kis gyáva levelet küldenél neki, vagy fotót. :) sőt még talán értékelni is fogja.
2016. aug. 16. 21:49
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem hiszem, hogy akár legalább az anyukája örömujjongásban törne ki, amikor megtudja, hogy terhes a lánya attól a férfitól, akinek még barát státuszban sem örültek.

Valószínűbb, hogy a szívükhöz kapnak, lesápadnak és sírva fakadnak.

Szerintem teljesen mindegy, hogy mondod el. Talán hónapok múlva elfogadják vagy esetleg örülni is fognak, de most biztosan nem fognak pezsgőt bontani.

2016. aug. 16. 22:21
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értem, miért "cuki" módon akar bejelenteni egy ilyen hírt :D

Anyuka biztosan könnyekig fog hatódni, hogy a tejfelesszájú lánya cuki módon közli vele, hogy sunyiban felcsinálta egy vén fószer :D

Ilyenkor illene a lehető legdiszkrétebben kezelni a dolgot, hogy ne kapjanak sokkot, nem cukimuki rózsaszín utalgatásokkal,..

2016. aug. 16. 23:44
 20/22 anonim ***** válasza:
84%

a leírtak alapján tényleg elég fura a helyzet, érthető,hogy a szüleid nem a legboldogabbak.

ha tényleg 6 éve együtt vagytok, akkor miért titkoltátok el májusig? nekem ez nem vall valami egyenes jellemre.

sokan vannak együtt ilyen nagy korkülönbséggel. ez van. általában a szülők is beletörődnek.

nekem tényleg ez a furcsa,hogy évekig titkoltátok.

persze hogy sokk nekik így egyszerre,hogy együtt vagytok meg már több éve,csak elfelejtettek szólni. + most jön a baba is.

bejelentheted cuki módon, de úgysem fognak örülni. de hidd el,hogy eltelik még pár hónap,akkor már ők is fogják várni az unokát. a gyerek nem tehet semmiről, őt biztosan szeretni fogják. hogy ti együtt vagytok azt ne várd el,hogy szeretni fogják. de idővel majd jobb lesz.

pl ha már 6 éve elmondjátok őszintén,hogy ti találkozgattok, akkor most nem lenne ez a patália, mert 6 év alatt beletörődtek volna.

2016. aug. 17. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!