Előre látom a fiam BALLÉPÉSEIT, de nem hallgat rám,19 éves és Önfejű, - Mit tehetek? Belebetegszem.
Pontosan az a baj, hogy nem értetek egyet a nevelésben az apjával. A gyerek nem hülye, jól ki is használ téged és ki is fog.
Szükség lenne az erélyesebb eszközökre, méghozzá úgy, hogy te is beállsz a férjed mögé és támogatod. Mert az egyértelműen kiderült, hogy a te eszközeid nem érnek semmit.
Egy a lényeg, értsetek egyet és vigyetek bele több szigort a nevelése, méghozzá következetesen. Bár szerintem már elkéstetek vele, de kipróbálni ki lehet.
Mondjuk lehetne azzal kezdeni, hogy fiam elmész dolgozni, mert addig egy forint zsebpénzt sem kapsz és moshatsz, főzhetsz magadra.
Anyuci elkenyzetett ferenevelt hulyegyereke
Te szerintem emeld meg a zsebpenzet
Egyes szulok tobbet artanak mint hasznalnak piocat neveltel
24-nek! Én nem akarok rajta semmit nevelni, mert szerintem már elkéstek, mint ahogy írtam is. Csak hát anyuka egészen biztosan nem szab neki feltételt, hogy két hónapod van fiam arra, hogy dolgozz, különben kiteszünk itthonról. Abból gondolom, hogy eddig is elnézett neki mindent.
Kérdező azt írta, hogy a gyerek már leérettségizett, betöltötte a 18-at, tehát nem kell tovább eltartani. Ha viszont tovább akar tanulni és otthon maradni, arra írtam, hogy következetes, szigorú szabályokat kell bevezetni otthon, vagy mehet, ahová akar.
Utcara tenni mint macskat sz....
6 het ultimatumal majd kenyszerkijelentes
Érdemes lenne MOTIVÁLNI, hogy tegyen valami hasznosat. Például ha az éjjeli "mókákra" PÉNZre van szüksége akkor kaphat, DE előtte segítsen a lakásban, ház körül : összerakni egy új bútort, lemosni vagy megszerelni a bringát, kocsit stb.
Nem érdemes takarítást rábízni mert azt egy fiúnak főleg ha vagyánynak tartja magát megalázó lenne és bele se kezdene.
De vannak "menő" férfias elfoglaltságok, barkácsolás javítgatás. Ha valami érdekli a lógáson kívül pl számítógép, autó, sport egyebek akkor azzal is lehet motiválni. Pl venni neki belépőt egy sporteseményre. Vagy kifizetni neki hogy tegye le a jogsit, addig se lóg.
Ha gyaníthatóan drogozik is a rossz társaságban akkor elvinni egy hosszabb (2-3 hét) nyaralásra ahol kipróbálhat a drog helyett más nagyobb élményeket, pl fiúnak adrenalinra: gokart, kvadozás, falmászás, vizisí/wakeboard, búvárkodás, stb.
Ezek között vannak olcsóbbak is ami bejön egy fiatal fiúnak és 2-3 hét alatt már bele lehet jönni annyira, hogy megfogja!
28 ez szuper egy 14/16 eves gyereknek
Itt egy pioca tanulanyait mar befejezett felnottrol van szo aki lusta mindenre szuleibol el es mulat semmi hasznosat nem csinal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!