Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anyám fáradt és aludni...

Ha anyám fáradt és aludni akar, miért utánam járkál?

Figyelt kérdés

Anyám rossz alvó, ráadásul keveset alszik. Későn fekszik, korán kel, ami miatt egész nap rossz kedvű, morcos és mindenen felkapja a vizet, minden apróságért veszekszik vagy megsértődik.

Ez ellenére ma is fél 11-kor bejött a szobámba, mondta hogy késő van, megy aludni. Mondtam hogy jó, ne nyomja ki a netet, én még filmezek a telefonomon ( estére mindig kinyomja, hogy ne tudjunk netezni ). Kiment, de ahhoz képest hogy hosszú napja volt és fáradt, 11 után kicsivel ( 23:10 körül ) visszajött és szólt hogy késő van, aludni kéne, mondtam hogy jó, még ezt a filmet megnézem ( 1,5 órás film harmadánál tartottam, de utána áttekertem az unalmas részeket, hogy időt spóroljak ). Megint visszament "aludni", de most pár perce ismét visszajött, lecseszett hogy egész nap telefonozok ( ez este jelent egy pár órát ), semmit nem csinálok ( aha, 24/12-ben ugrásra kész vagyok, 3 éves hugommal vagyok, merthogy neki óvodai nekem meg iskolai nyári szünet van, de ha menni kell boltba, házimunka van, kaját kell csinálni, állatok etetése, itatása és hasonlók, akkor az mind "semmi". De ha ezeket nem csinálom meg vagy nekik kell megcsinálni.... ) és állandóan "csavargok" ( legutóbb júliusban mentem el itthonról, méghozzá 10-én. Tudom, mert akkor dobott a barátnőm, mert keveset vagyok vele. Na igen, igaza volt, csak hétvégén mehetek el, napközben nincs rá időm, este meg max 2-ig mehetek el itthonról, azt is kommentálni kell, hogy kivel, mivel és hova, a barátnőmnél nem aludhattam, de ő se nálunk*... Tehát állandóan csavargok). Most pedig kinyomta a netet ( ezt mobilnettel küldöm el ) és azt mondta hogy holnap elveszi a telefonom, mert "másból sem állok ki, csak a telefon és soha nem lehet rám számítani".

Az hogy szigorú, hogy én nem mehetek el bulizni haverokkal, merthogy ők csak "link senkiháziak"**, hogy a barátnő szinte semmit nem jelent, mert nem tudok vele lenni, ezeket már megszoktam. De miért kell állandóan cirkuszolni és ha fáradt miért engem b*sz*gat ahelyett, hogy elmenne 8-kor aludni, mert ha véletlenül fel is ébred, a 12 óra alvás csak több mint az 5,5 ( 6-kor szokott kelni, mint említettem a vitának pár perce lett vége, tehát kb ennyit fog tudni aludni ma is. De ez szinte mindennap lejátszódik, azért írom ki a kérdést ).

18/F

*A barátnőm nem egészen 1 évvel volt fiatalabb nálam, az első kapcsolatom volt. 4 hónapig voltunk együtt, bár így utólag visszatekintve helyesebb kifejezés a "4 hónapot bírt ki mellettem".

**A link senkiházi azt jelenti, hogy nem az a szabály vonatkozik rájuk, mint ránk. Ők elmehetnek hajnalig bulizni, ott aludhatnak a barátnőjüknél vagy a haveroknál ( én sehol nem aludhatok és itt sem aludhat senki ), ihatnak, néha be is rúgnak, de nem cseszik le őket otthon érte ( én meg még soha nem voltam részeg, repülnék itthonról, ha valaha úgy állítanék haza. Soha nem iszok annyit, hogy érezhető legyen, mert voltt már rá példa, hogy hajnalban arra keltem hogy szagolgat. És ez nem vicc ). Mindezt pedig most, a nyári szünetben akár hétköznap is megtehetik. Ez pedig anyám szerint nem nevelés ( legalábbis nem jó ) és ezért ilyen a társadalom ma. Ezt jelenti a link senkiházi.

2016. aug. 10. 00:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bírd ki, tűrjed. Használt eddig bármi amit mondtál? Gondolom nem. Szóval esetleg javaslom a kolit. A hugod nem a te felelősséged (ha ez visszatart a kolitól). Mindenkinek van valami "hibája" amit nehéz elviselni.
2016. aug. 10. 01:12
 2/8 anonim válasza:
94%
Az a baj hogy anyukád egy borzasztó primitív ember...és 18 évesen nem értem ezt te miért és hogyan tűröd még.Javaslom hogy próbálj vele felnőtt módjára,inteligensen beszélni,ha nem használ akkor tényleg koli vagy megpróbálhatnál elköltözni.Apukáddal mi van?Ezek alapján úgy vettem ki,hogy nem él veletek.
2016. aug. 10. 01:26
 3/8 gnoomage ***** válasza:
100%
Megszoksz vagy megszöksz... Te nem tudsz ellene tenni semmit, ha igazat írsz így is egy átlag tini felellőségének a 300%-át veszed ki... Várj még pár évet, kezd el a melót és menj albérletbe..
2016. aug. 10. 03:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Tanulj, a nyelvtanulásra különösen ügyelj és próbálj meg elmenni szakmai irányú diákmelóra, úgy könnyebb lesz munkahelyet találni és dobbantani.

Kitartást.

2016. aug. 10. 08:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Még egy évet kell maradnom, most leszek 12. osztályos, utána ha minden jól alakul megyek Pestre egyetemre és havonta max 1-szer 2-szer fogok hazajönni 2-3 napot, annyit meg ki lehet bírni.

Apa velünk él, együtt vannak szüleim, de ő bólogató kutya: ha anyukám jogtalanul veszekszik ( nincs semmi alapja, max egy-egy apróságon felindul és végig megy mindenen, ez van nagyon sokszor ), akkor meg se szólal, ha jogosan ( ez is előfordul ), akkor ketten csesznek le.

2016. aug. 10. 08:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha már korábban hozzászoktattad volna a gondolathoz hogy felnőttél akkor könnyebb dolgod lenne. Minél előbb önállósítsd magad mert ez a nő még jobban meg fogja keseríteni az életed ha hagyod, ahogy szerintem apád is csak szenved mellette.
2016. aug. 10. 08:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Anyukád valószínűleg nem egyszerűen fáradt, mert akkor nem lenne rossz alvó, inkább ki van merülve, aminél már előfordul, hogy annyira túlpörgött valaki, hogy már a pihenés is akadozva megy.

Én adnék egy tippet, mert az én anyukámnak is voltak alvásproblémái és volt nagyon kimerült, és tudtunk segíteni neki. Van pár gyógytea, ami nagyon jól segíti az ilyen problémákat, mi azt vettük, és főztük le estére, természetesen ő is tudta, mit iszik, azóta ha érzi, hogy ismét kimerültebb, már magától is elkészíti magának elalvás előtt, és akkor tud aludni és reggel kipihent. Más helyen is megvehetitek, én most csak azt linkelem be, amit most feldobott a kereső.

Ez az egyik:

[link]

És ez a másik, amit próbáltunk, és bevált:

[link]

2016. aug. 10. 11:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Pár teától nem fog a személyisége megváltozni, pedig azzal van a baj.
2016. aug. 10. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!