Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám teljesen bekattant....

Anyám teljesen bekattant. Csak szerintem nem normális az, amit tesz? Ez már lelki bántalmazás?

Figyelt kérdés

Nos, anyám sosem volt egyszerű eset, de mostanában még annyira sem egyszerű kezelni őt.

Folyamatosan lealáz, becsmérel és már a legkisebb dolgokért is leszid. Ha a legkisebb dolgot elrontom (ami könnyen pótolható/könnyen helyrehozható ), már úgy kiabál, mintha valami megbocsáthatatlan dolgot követtem volna el. A barátaimmal nem enged találkozni, mert hát mekkora város, simán eltévedek, max csak xy helyig mehetek...

Számon tartja, hogy mennyi zsebpénzem van (ja. A mamámtól vagy a tatám testvérétől(!!), tőle soha nem kaptam egy forintot se, soha, semmire).

És azt is tudnia kell, hogy mit, mikor és miért csinálok. Állandó ellenőrzés alatt vagyok, pedig nem vagyok valami közveszélyes vagy önveszélyes ember. Idegesít, amikor belemerülök azbolvasásba, vagy éppen egy történettel próbálkozom, és a magánszférámmal nem törődve, kopogás nélkül beront kb. 10-15 percenként.

Ami nálam kiveri nagyon a biztosítékot, hogy a barátnőmmel vásárolni mentünk egy nagyon közeli helyre (persze anya vitt minket, és végig a plázában volt, és ő vitt is haza), és adott 5000 forintot, hogy vásároljak magamnak. Azt mondta, hogy ne merjek belőle fagyit venni, még akkor se, ha abarátnőm megteszi...

Hát oké. Láttuk, hogy van 5d-s mozi, a barátnőmmel lecsaptunk rá, és megegyeztünk, hogy kétszer is mozizunk egy kicsit. A pénzemből még kifért egy nagyon szép nyaklánc is, amibe azonnal beleszerettem.

Anya pár perc múlva hív. Kérdezi, hogy mit csináltunk, stb. Elmondom neki. Mire úgy leordított a telefonba, hogy azt hittem, hallja az egész áruház. A barátnőm előtt.

Közölte velem, hogy mégis miért nem hívtam fel, hogy mozizhatok-e vagy vehetek-e nyakláncot, mert nem azért adta, hogy elköltsem.

Azóta folyamatosan ezzel cseszeget, ki nem hagyná. De úgy ordít, perceken keresztül, én meg nem nagyon ellenkezek, mert ha közbeszólok, akkor még kétszer meghallgathatom ugyanezt, de ha csak igazat adok neki, akkor mehetek a dolgomra, és max már csak párszor hallgatom meg, hogy: a barátnőm rossz hatással van rám, nem vesz nekem ebben azbévben semmi új ruhát vagy cipőt, utál, nem érdeklem...stb. Igen, és ezeket csak amiatt, mert nem kértem engedélyt, hogy azt vehessek a pénzből, amit szeretnék.

A maradék 1500 forintot visszakérte, és a zsebpénzemet is (volt vagy 500 forint) elvette, mondván, hogy nekem nem való a pénz...(mellesleg jó az anyagi hátterünk,nincs adósságunk, tehát igazán nem értem, hogy miért).

Ma pedig nem ettem meg a főztjét. Sok volt, és másnapos, megmelegítve közel sem olyan, mint frissen. Éhes sem voltam igazából. Anyám meg lebasz, hogy miért nem eszem meg, nem vagyok normális, hülye vagyok, utál, és az egyik ismerősömhöz hasonlítgatott, hogy biztos azért nem eszek, hogy netribi legyek, mint az ismerősöm, hogy minden nap más idegen pasival beszélgessek facebookon. Hogy mi a franc?! Azért, mert nem ettem meg az ebédet, egy ribi vagyok?:D

Csak az ismerőseimmel/barátaimmal szoktam beszélgetni! Még jó, hogy mindjárt nem nézi meg az üzeneteimet...ja hoppá. Már megnézte őket. Közölte, hogy adjam neki oda a telefonomat, mert megnézi, hogy kikkel mit beszélek, mert azért nyomhatom egész nap a telefont, mert idegenekkel chatelek. És megnézte. Nem talált semmit, csak a privát beszélgetéseimet elolvasta,és némelyikre rá is kérdezett. Jó érzés, amikor azt is megnézi, hogy a neked tetsző srác éppen mit írt...

És a nem evős esetre pedig kitalálta, hogy iskolakezdésre sem vesz nekem meg olyan dolgokat, amiket szeretnék. Majd kapok egy egyszínű, olcsó iskolatáskát, sima füzeteket, tavalyi dolgokat és majd a tavalyi füzeteket kell folytatnom is. És ez is onnan jött, hogy nem ettem...

Szóval kezdek kicsit kiakadni rá. Nem tűröm, hogy bárki ilyet csináljon velem. De az anyám is, meg ha egyszer komolyabban belekezd, akkor leállítani nem nagyon lehet...

Na szóval. Mit csináljak?

14/l (utolsó éves leszek általánosban, úgyhogy utána már mehet a bentlakásos iskola, de addig? )

2016. aug. 9. 23:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Aki így viselkedik az nem érdemli meg hogy kedves legyen vele a gyereke.
2016. aug. 10. 08:52
 12/12 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy pont azért viselkedik vele így, mert NEM kedves vele a gyereke, hanem egy követelőzős kis csitri, aki elvárja, hogy mindene meglegyen, 0 befektetéssel.
2016. aug. 10. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!