Barátnőm gyerekét nehezen tudom elfogadni, de a barátnőmet nagyon szeretem. Mit tegyek a jó kapcsolatunkért?
Kérdező, te is olyan vagy, mint egy taknyos gyerek... mi az, hogy szégyenled a srácot, ha hárman mentek valhova?!
Egyesek meg disznónak nevezik szerencsétlent...
Bakker, az eszébe jutott valakinek, hogy ezzel a sráccal komoly baj van? Eszetekbe jut, hogy a számítógép egy jó menekülési vonal? Ahogy az evés is. Történt ezzel a gyerekkel valami, amit elnyom magában és pótcselekvéssel kompenzál.
Kérdező! A nagy szégyenedben, meg iszolygásodban próbáltál ezzel a sráccal beszélgetni is? Megismerni kicsit?
Ördögi kör, amiben van; játék+zabálás->ellustulás->képtelenség közösségi életre-> inkább játék
Próbáljatok meg szakemberhez fordulni, nagyobb a baj, minthogy ciki vele együtt menni az utcán!!
23-as!
Szerintem te nem értetted meg, hogy miről is van szó.
Nem az én gyerekem. Én beleszerettem egy nőbe, akivel nagyon jó a kapcsolatunk, kettesben boldogok vagyunk. Belecsöppentem egy olyan helyzetbe, ami nekem nem szimpatikus. Azt látom, hogy a kapcsolatunk rovására fog menni a kissrác életmódja, amit képtelen leszek elfogadni. Valaki írta is, hogy a srác életét én nem fogom tudni soha megváltoztatni. Egyrészt nem szólhatok kellően bele, mert nem vagyok az apja. Másrészt ezt a gyereknek is akarnia kellene. De nem is akarja. Ha akarná, akkor partner lennék benne szívesen. Szóval ma este azon kezdtem el gondolkodni, hogy lehet hogy el kell felejtenem életem eddigi legnagyobb szerelmét.Majd kiheverem valahogy. Nem tudok mást tenni. Keresnem kell valaki mást.....majd valamikor.Szomorú ez így.
Kedves 25-ös!
Sok sületlenséget tudsz írni. Mellesleg nem tudom hogy egyáltalán van-e gyereked???? Ha igen, akkor képzeld már bele, hogy a gyereked (ha több van, akkor mind) 120 kg felett lenne 18 éves korában. Anyagilag is megterhelő minden értelemben, de a növekvő egészségügyi kockázatok egy szülőnek sem az amit álmodott a gyerekéről a szülés pillanatában. A hozzászólásodat követő hozzászólásban szereplő nevet ha beírod, akkor látsz képeket egy ifjúról. Meg kellene előzni a kóros elhízást minden fiatal esetében, aki nem vigyáz a saját életére.
Nem hiszem, hogy 1 éves rövid kapcsolat után rám ilyen nehéz feladatot akart bízni a sors. Van a gyereknek biológiai apja is, legyen ez az ő feladata a jövőben.....
25. Van gyermekem. Kettő, a harmadikat várjuk. Ha a második férjem is így állt volna hozzá mindenhez ahogy te, akkor nem lenne a férjem. Mi ugyanis tudtunk beszélni problémákról, ki tudta nyitni a szemem, hogy a 16 éves lányka nem olyan angyal, ahogy én képzelem, és amik miatt vitáink voltak, azt pont, hogy nem ő követte el, hanem a lányom. Milyen érdekes, "bele mert szólni". De hagyjuk, nem ez a lényeg.
Te itt kapálózol, hogy nem a te dolgod, van neki apja , stb. De ha úgy érzed nem a te dolgod, anyukával nem akarsz erről beszélni, a helyzettel elégedetlen vagy, akkor mi a francot akarsz? Akkor mégis hogyan kívánod rendezni a helyzetet? Nem hiszem, hogy sületlenség volna, csupán IRÓNIA amit nem fogtál fel. Gondoltam hátha észreveszed a saját ellentmondásaidat. Szerintem ízlelgesd a dolgot magadban, hogy ez anya nélkül nem fog menni. Kénytelen vagy beszélni vele róla. Tessék elfogadni, hogy te sosem leszel első, a gyerek az első számára. (egy átlagos esetben egy átlagos anyának) Neked kell alkalmazkodnod a helyzethez, és kénytelen vagy "beleszólni". A másik variáció, hogy nem tudod elfogadni a helyzetet, és szétmentek.
Különben egy szóval nem mondtam, hogy túlsúlyosnak lenni jó, még hasonlót sem. Az, hogy nem tudsz ilyesmiről beszélni azzal, akit leírásod szerint nagyon szeretsz, nekem nagyon furcsa. A válaszaidból és a kérdésedből inkább úgy tűnik, hogy leginkább a saját életed, saját jövőd miatt aggódsz. Neked kell olyanná tenni, hogy elégedett légy vele. Ha vennéd a fáradságot (bátorságot?) és beszélnél anyukával a gondjaidról, akkor lehet, hogy sok mindent megértenél, és együtt tudnátok megoldani. Én csupán nem értem, hogyan lehet jövőt alapozni egy olyan kapcsolatra, amelyben a felek nem tudnak egymással bármiről beszélni.
25-ösnek!
Mondtam, hogy nem értetted. Szóval: a párommal beszélünk a problémáról folyamatosan, szinte minden nap "fárasztom" ezzel a témával. Nagyon közvetlen a kapcsolatunk, nincs olyan téma amit nem tudnánk megbeszélni. A baj az, hogy a gyerek nem akar megváltozni, mert a mostani kis élete nagyon megfelel neki. Nem érdekli a túlsúlya, arról meg hallani sem akar hogy valaki korlátozza a számítógépes kis életében. És ehhez így én is kevés vagyok, nem vagyok az apja hogy erősebben rákiabáljak, vagy elzárjam a számítógépet, eltiltsam tőle büntetésből amiért nem tartja be amiben elvileg megegyeztünk.
Akkor tényleg én vagyok a sötét.
"Én nem akarok beleszólni a nevelésébe, mert azzal haragot váltanék ki a barátnőmben."
Bizonyára ezért nem értettem, mert a KÉRDÉSben nem írod, hogy beszéltek róla, hacsak nem ő az, akire 10 éves gyerekként utalsz.
Ha pedig minden nap ez a téma, akkor szimplán ti nem értitek egymást. Nehéz elképzelni, hogy ilyen horderejű dolog nap, mint nap szóba kerül, az eszmecsere hatékony, lényegretörő, és még sincs semmi változás.
Viszont nincs mit hozzáfűznöm. Ez így biztos bukás.
(De, tudod mit, van, hááátha! Férjemnek a legnyomósabb érve annak idején az volt, hogy nem fogja eltűrni, hogy a 16 évestől vegye át a kicsi a viselkedésformákat. Igen, teljesen igaza volt! De ha ti nem akartok közöset már, akkor ez nem érv.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!