Apám kezd alkoholistává válni, lehet valamit csinálni?
Látom, nem nagyon érted. Mondok 2 példát.
1., Az egyik barátom, 35 éves férfi, minden szombaton iszik kb 4 feles pálinkát és sört, hét közben nem iszik, mérnökként dolgozik magas beosztásban. Ha hétvégente pálinkát főzne az sem lenne baj, mert tudja, hogy munkanapokon dolgozik, jó teljesítményt akar hozni, csak hétvégén fogyaszt alkoholt, ez a saját pálinkájából is így történne.
2., X minden nap fogyaszt alkoholt, eleinte a haverokkal, később már egyedül is, ő vagy már alkoholista, vagy ha nem hagyja abba gyorsan ezt az életmódot, akkor nagyon hamar azzá fog válni. Pálinkafőzőtől függetlenül.
Felnőtt ember saját döntésekkel, ha neki ez az ő nézetéből jó, akkor nem tudsz rajta változtatni. (mindenkinek kell saját akarat a változáshoz, a kivűl állók csak segítik /bíztatják)
Az ilyeneket ott kell hagyni, főleg ha erőszakosak tőle stb.
Nekem mondjuk durván cigizik a család, ráadásul rossz szellőzésű pici panelben... Alig voltam velük 5évet de megis bántam... COPD tünetei jelentkeztek nálam. Jó hogy elköltöztem, mert lehet kezelhetetlen lett volna. Ezeken a tüneteken még lehet javítani... jobb mintha semmit se tudnék tenni.
Akivel amivel baj van s nem lehet változtatni hátra kell hagyni. Kivéve pár helyzetet: gyerekneveléshez kitartás is kell ...stb esetek
Nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Feltételezem olyan 50 év körüli lehet. Ilyen korban már nem igazán változnak az emberek.
Az én apám is vett tavaly egy ilyen cuccot, egész nyáron pancsolgat. A cefrében minden van amit ki lehet főzni.
Napi 2-3 deci pálinka az alap dózis, a nyári főzet kb. novemberig tart ki, utána átáll a borra.
Egyébként sajnálom őt, de ha próbál beszélni vele beszélni az ember azonnal visszatámad, hogy "sajnáljuk tőle", meg azt keressük mivel lehet cseszegetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!