Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti milyen büntetéseket,...

Ti milyen büntetéseket, fegyelmezéseket kaptatok otthon a szüleitektől?

Figyelt kérdés
Hogyan éltétek vagy élitek meg ezeket?

2016. aug. 4. 08:50
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
29%

Kisebb büntetés: ostor. Nagyobb: pácával verés.

Viszont sohasem volt sem lelkim terror, sem üvöltözés, se semmitől eltiltás.

2016. aug. 4. 15:50
 12/26 anonim ***** válasza:
45%

A #10 válaszomra reagálva:

Meg lehet pofozni, ha nagyon rossz volt, vagy nagy hülyeséget csinált. De a lényeg, hogy neveljük a gyereket, ne engedjük, hogy azt csinálja, amit akar. Se velünk, se másokkal ne hagyjuk, hogy visszabeszéljen, de természetesen nekünk sem szabad sem a gyerekkel, sem mással csúnyán beszélni a jelenlétében. A pofon csak a végső eszköz legyen.

A szülőnek a kötelessége, hogy megnevelje a gyerekét, hogy foglalkozzon vele, mert bár sokaknak sajnos természetes, de valójában nem természetes az, hogy a gyerek az utcán tölti az életét, és kint verekszik, meg hagyni hogy a gyerek a "normális" gyerekkorát élje. De abba nem gondolnak bele a szülők, hogy utána hány gyereknek meg tanárnak teszi majd tönkre az életét az ő kegyetlen rosszindulatú gyereke.

2016. aug. 4. 19:12
 13/26 anonim ***** válasza:
74%
Gyerekként: hideg zuhany, fenékre ütés, kiabálás.. Tiniként nem emlékszem, hogy valaha büntettek volna. Egyszer pofoztak meg, az azért megmaradt egy rossz emlékként, de azt sem a szüleim, hanem anyum volt pasija. Persze én sem rohangáltam a nagy világba kényem-kedvemre, sokszor nem engedtek el helyekre, sok dolog tiltva volt, de akkor azokat nem csináltam, így nem harcoltam ki büntetést. Olyan is volt persze, ha rossz jegyet kaptam, hogy nem kapcsolhattam be a tvt délután, hanem tanulnom kellett, de ilyen hosszú szobafogságokra vagy eltiltásokra egyáltalán nem emlékszem.
2016. aug. 4. 19:29
 14/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem igazáb büntettek, talán kiskoromban 1-2 pofont kaptam, ha nagyon rossz voltam, sarokban térdelésekre emlémszek, később "rossz" jegyekért gép/tv megvonás járt.

Mostanában nem büntetnek (17 éves vagyok), de nem is szoktam hülyeségeket csinálni. Egyre inkább az kezd feltűnni, hogy kimaradtak állítólag fontos dolgok az életünkből, ahogyan mesélnek a barátaim a mindennapjaikról, mindig rácsodálkozok, hogy ők egy-egy dolgot miért csinálnak, amikor engem úgy neveltek, hogy teljesen fölöslegesek (részetekbe nem szeretnék belemenni). Az utóbbi időben azzal kellett szembesülnöm, hogy anyukám állandóan az önértékelésemet rombolja, nem figyel rám. Nem nevezném lelki terrornak, de nem esik jól.

Ez nem tudom, mennyire a neveltetésem eredménye, de másokhoz képest nehezen és nagyon kevésszer fejezem ki az érzelmeimet, állítólag keveset törődöm az övékkel. Amikor ezek kiütköznek, akkor is olyan dolgokat hiányolnak, amik nálunk nem szokásosak.

2016. aug. 6. 10:51
 15/26 anonim ***** válasza:
80%

Nem szoktak büntetni,normálisan megbeszéljük:))

12/l

2016. aug. 8. 14:10
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
Én szerencsére kaptam már büntetést. Ezért nem lettem olyan szemtelen, követelőző, iszákos hülye, mint sok korombeli. Kellenek a határok és a hegyi beszédet a legtöbb gyerek kiröhögi vagy magasról tesz rá.
2016. aug. 8. 16:26
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

Felhívnak...

Na jó csak az egyik szülőm zsarnok és önző, őt nehezen tolerálom a manipulációival együtt. :D Őtőle elég büntetnés az ha közel engedem magamhoz mert kihasznál :D

2016. aug. 8. 17:17
 18/26 anonim ***** válasza:
38%
Ha valakit megütnek a szülei annak vissza kéne ütnie.
2016. aug. 8. 17:46
 19/26 anonim ***** válasza:
65%
Aki pl. úgy beszél a szüleivel, mint a kutyával vagy kimarad estére az megérdemli a pofont. Ha vissza ütne, akkor szülei helyében kiraknám az utcára. De normális gyereknek nem jutna ilyen eszébe. Verés és verés között is van különbség.
2016. aug. 8. 18:12
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Engem apu eleteben ketszer pofozott meg, mindkettot megerdemeltem. Soha azelott es soha azutan nem buntettek, ertelmes emberek akik imadnak es en is oket:-)

Az elso pofont azert kaptam kert hazudtam 13 evesen, sot meg cinikusan bele is rohogtem az arcaba, ezutan ket hetig nem szoltam hozza o meg melydepresszios lett es meg bocsanatot is kert szegeny...

A masodikat azert kaptam mert elkestem de kegyetlenul es nem szoltam. 10 re kellett volna hazaernem, ehhez kepest hajnali kettokor ertem haza, apu semmit nem aludt es mivel ideges volt, aggodott igy ahogy beleptem az ajton egybol megutott.

Total megerdemeltem. Ezen a ket dolgon kivul csinaltam nagyobb dolgokat, de mi mindig atbeszeltuk,nem volt fenyites,retorizok, nem volt olyan, hogy most ezt most nem csinalod akkor ez meg ez lesz.

A gyerekeimet ugyanilyen vegtelen szeretettel es megertessel fogom nevelni, a turekmet addigra valahogy megtanulom:-)))

2016. aug. 8. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!