Ez normális viselkedés az öcsémtől?
Sziasztok, nem találtam jobb kategóriát, ezért előre is elnézéseteket szeretném kérni.
Az öcsémről lenne szó.
15 éves múlt, és szinte kivétel nélkül minden hétvégén kimegy a haverjaival. ezzel persze semmi gond nem lenne, ha az "állítólagos barátai"
nem szoktatták volna rá az alkoholra. ugyanis emellett még egyéb más egészég károsító szereket is fogyaszt mint pl cigaretta (elvileg ezt az iskolában kínálják neki, de szerintem más is van a dologban), sőt az egyik barátnőm akinek szintén ilyen dilinyós öccse van, azt mondta hogy füvezésen is kapták a gyereket (pénzt találtak az ágya alatt a szülei, és nem tudta megmondani a gyerek, hogy honnan van, az osztálytársai azt mondják valami marihuanát árultak neki vagy mi a fenét)
szóval hétvégénként úgy jön haza, hogy elég bizonytalan állapotban van, anyáék viszont késő estig dolgoznak, szóval le tudja tagadni az ügyet, én pedig még nem beszéltem vele.
katolikus család vagyunk, bár nem gyakoroljuk annyira a vallást, szerintem nagyon erkölcstelen dolog amit csinál.
még nem szóltam anyáéknak mert azt mondta először az öcsi hogy egyszeri alkalom és kérlelte hogy ne mondjam el de ha így folytatja akkor el kell mondanom nincsen más választás.
mit tennétek a helyemben?
a válaszokat előre is köszönöm (17/l)
egyébként barátnője van (3 hónapja vannak együtt elvileg)
és egy középerős gimnáziumban (nevet nem említek, nyilvánvaló okokból) 4-5-ös tanuló (4.3 feletti átlag az elmúlt 4 félévben) és csak 1 hármasa volt, ami készségtárgy, rajzból.
nem látszanak rajta MÉG a szerek hatásai, de nem szeretném hogy tovább fajuljon a helyzet, szerintem egy hétvége alatt 2 GYEREK nek 1.5 liter vodka azért egy kissé túlzás (ezt is egy osztálytársától hallottam, nem biztos azért)
bár én biztosan állíthatom hogy hosszú távon kihat majd az egészségére (én orvosira készülök, anyu gyógyszerész) én viszont 2-3 dl minőségi vörösbornál nem megyek tovább havonta egyszer maximum.
anyagi gondjaink, családi viták szinte nincsenek is, ezek nem lehetnek a probléma gyökerei.
mi lehet a probléma, én próbáljak meg rá hatni először?
"és szerintem ha nem romlott neki az átlaga, akkor valószínűleg olyan nagyon komoly baj nem lehet:)"
A kérdező nem írta, hogy mióta van ez a helyzet. Az is lehet, hogy csak a nyári szünet eleje óta van ez, a nyári szünetben nehezen fogja lerontani az átlagát... :) A 1.5 liter vodka elég soknak hangzik :s Szerintem először te beszélj vele kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!