Mit lehet tenni ilyen esetben az anyámmal?
Érzelmileg ez biztos megvisel, nagyon rossz lehet...
Jogi szempontból ez kivitelezhetetlen. A magyar jogrendszerben létezik a 'köteles rész'. Ez azt jelenti, hogy minden gyermeknek részesülnie kell az örökségből. Csak ha nagyon komoly gondok merülnek fel, akkor lehet kizárni a gyereket az örökségből.
Nagyon jó lehet a viszony, ha úgy kell követelni az örökséget...
Te meg miért követelőzöl? Ha így áll a dolog, állj a saját lábadra, és hagyd őket a fenébe.
Én anno 17 évesen elköltöztem anyámtól, azóta vissza sem néztem (most 32 vagyok). Ha egyszer valaki megkeres, hogy örököltem, nem fog érdekelni, lemondok róla teljesen.
Azt is megteheti anyukád, hogy még életében átíratja a tesódra, és akkor máris nincs semmiféle örökség, meg köteles rész...
Meg tudja tenni, ha eltartási szerződést köt vele. Te meg inkább hagyd a fenébe akkor. Fog még ő keresni téged, hogy tartsd el és gondoskodj róla, mert "ez a kötelességed"
Sajnos nemigen tudsz vele mit tenni.
Milyen állat szülők vannak! Micsoda primitivitás kell ahhoz, hogy valaki a saját gyerekének a szemébe mondja, hogy nem szereti úgy mint a másikat?
Mit lehet tenni anyáddal? Otthagyni, amint tudod, és soha többé semmit nem kérni tőle. Bizonyítsd, hogy sokra tudod vinni, és majd amikor könyörög, hogy lássa az unokáját, emlékeztesd arra, hogy mit tett veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!