Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nálatok is meg kell enni azt...

Nálatok is meg kell enni azt a kaját, amit utáltok?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam válogatósnak, most hirtelen összesen 7 db ételt vagy hozzávalót tudok felidézni, amit soha az életben nem lennék hajlandó megenni. Minden mást több-kevesebb lelkesedéssel megeszek.

Anyám viszont lassan sportot űz abból, hogy ezeket rakja bele mindenbe, illetve ezeket főzi. Például: tudja nagyon jól, hogy kiskoromtól kezdve rendesen rosszul vagyok a kelkáposztától és a kelbimbótól is, volt, hogy konkrétan hánytam tőle, annyira undorodok tőle... Mégis rendre lerakja elém a kelkáposzta főzeléket, majd mosolyogva kioktat, hogy én bizony a kelkáposztát szeretem, csak a kelbimbót nem. Majd 2 hét múlva kelbimbót rak elém.

Ha kacsát süt, akkor mosolyogva közli, hogy "annyira nincs is kacsa íze", nyugodtan egyem csak meg....

Minden héten legalább 1-2 ilyen eset van, pedig igyekszem minél kevesebbszer itthon enni..

Folyton rám akarja erőltetni azt, amit nem szeretek. Nálatok ez hogy van? Muszáj megenni "szeretet nélkül" olyan kaját, amit gyűlöl valaki a családból? Vagy annak van más kaja? Vagy éhes marad? Hogy oldjátok meg?

2016. júl. 29. 17:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem akartak olyat rámerölteni amit utáltam.
2016. júl. 29. 18:29
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Miaz hogy muszáj megenni?? Azt eszek meg amit akarok. Semmi se kötelező , nincs olyan hogy kötelező jegyezzétek már meg.
2016. júl. 29. 18:58
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindig próbálok olyat főzni, amit szeret a család. Például a férjem nem szereti a csirkét, míg én imádom. Így ha csirkét főzök, neki fő valami finomság külön. (mint most is.)

A gyerekeknek meg annyit szoktam mondani, hogy szedjen egy kicsit, kóstolja meg. ha nem ízlik, adja ki a kutyának nyugodtan. Ezt persze csak akkor, hogy már régen kóstolta, vagy csak a kinézet nem tetszik neki. Lányom például a franciasalátára mondta, hogy hogy néz már ki. Megkóstolta, és azóta a kedvenc étele.

2016. júl. 29. 19:05
 14/21 anonim ***** válasza:
12%
Főzök magamnak mást. Tini korban már illik tudni amúgyis. Legalább egyszerű ételeket.
2016. júl. 29. 19:13
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
Mondd azt h ma te csinálsz ebédet és direkt olyat csinálj amit utál, majd te is told elé mosolyogva :)
2016. júl. 29. 19:22
 16/21 A kérdező kommentje:
Szeretek főzni, de mindig csak ahhoz van itthon épp alapanyag, amit anya főz.
2016. júl. 29. 20:04
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem kötelező. Ha anyám valami olyat főz, amit valaki nem szeret, általában csinál mást is mellé vagy pedig eszünk helyette szendvicset.
2016. júl. 29. 22:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Éz nálunk sem merül fel soha családi körben, soha nem erőltettek belénk ételt, én sem tenném soha a gyermekemmel!

Már felnőttünk, de anyukám észben tartja a férjem és a sógornőm esetében is miket nem szeretnek, és ha kell 5 félét főz :) ha nem tudja megkérdezi...

Így nekem fura nagyon amit a te anyukád csinál...

Én simán írnék a helyedben egy nagy kartonlapra egy listát a 7 dologról amit nem eszel meg, jó nagy betűkkel, rikító filccel, és elhelyezném a konyhában. Majd angyali mosollyal megkérném, hogy ha egy mód van rá, akkor próbálja már előre jelezni, ha a fenti dolgokkal főz, hogy tudj magadnak kajáról gondoskodni.

Ha pimaszkodós kedvemben lennèk, megmondanám azt is, hogy látom, hogy nem tudja megjegyezni, így segítségképp felírtam neki ;)

És tán azt is felvetnèm, hogy esetleg direkt csinálja-e, és ha igen mi az oka?

2016. júl. 29. 22:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

engem egyszer eroltetett anyam megenni a koromporkoltet. nem o nevelt fel csak nyaranta nala voltam par hetet.

Mondtam hogy adjon krumplit egy kis szafttal azt megeszem de a kormot nem (utaltam mindig). elem rakta hogy azonnal megeszed. a szamba vettem egy jo nagy darabot elkezdtem ragni (direkt nagyot) es szepen fullban raokadtam az asztalra, ugy hogy mindenki tanyerjara kerult belole.

soha tobbet nem eroltette hogy megegyem amit utalok. eleg vicces latvany volt a kepe meg a ferjee is;-)))) 12 eves voltam akkor.

2016. júl. 30. 13:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én felállnék az asztaltól, összehoznék valami kaját abból, amit a hűtőben találok, és azt enném. Ha látja, hogy már nem tud ezzel kifogni rajtad, abba fogja hagyni. Szórakoztatja, hogy nem tudsz a helyzettel mit kezdeni, állj a sarkadra!
2016. júl. 30. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!