Nálatok ez, hogy van ami a szülőké az a tiétek is? Vagy az csak a szülőé?
Most ezt nem értem...
Ilyen higiéniai felszerelése mindenkinek sajátja van, viszont a tányérok, ételek közösek, pl 1 vibratoron nem fog osztozni a család vagy ugyanazon a golyós dezodoron..
Mondjuk a családi vagyon tekintetében minden közös, az csak névleges, hogy ki van a tulajdoni lapon.
De a személyes tárgyak, kötődések alapján van előjoga rendelkezni a sajátja fölött annak, aki használja. Pl. mindenkinek a maga által használt lakás tekintetében van előjoga dönteni a lakás sorsáról. Egyébként is be van biztosítva még haszonélvezeti joggal is, de ez most mellékes.
Én is tárolók tárgyakat a nagypapám lakásában, de attól még azok az enyémek.
Remélem, lehet érteni.
Attól, hogy otthagyom 3 nadrágomat anyunál, attól még az enyém.
:)
Csak a szülőké, ha valamihez hozzá akarok nyúlni akkor engedélyt kérek (most nem a tányérokra gondolok).
16 F
Értéket képviselő ingóság, ingatlan a szülőé, aki megdolgozott érte. Kanál villa, WC-papír enyém is, ha szükséges éppen. :-)
Vagy nem tudom, mire gondolsz.....
Talán kicsit konkretizáld a kérdést.
Pl. szüleim fogkeféjét sosem használtam. Apukám alsógatyáját vagy anyukám bugyiját eszembe nem jutott volna magamra húzni. Nekik sem az enyémet.
Viszont tányért, evőeszközt úgy használtam, mint a magamét. A TV-t, rádiót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!