Volt már olyan nálatok, hogy a gyerek elhallgatta előtted a rossz jegyet, (illetve elhallgattad a szüleid előtt)? És aztán mi lett a következménye?
Igen, tini koromban többször is megcsináltam ezt...az lett a következménye, hogy termézetesen rájöttek, leszidtak, elvesztettem a bizalmukat és majdnem megbuktam.
Szerencsére később megjött az eszem és a becsületem.
Végleg soha nem titkoltam el. Szerintem nem is lehet, mert úgyis kiderül.
Olyan volt, hogy valamiből rossz jegyet kaptam (nálunk már a négyes annak számított), de tudtam, hogy pár napon belül várható egy dolgozat kiosztása, ami biztosan ötös lesz. Vártam tehát pár napot, és amikor meglett az ötös dolgozat, akkor együtt jelentettem be a két jegyet. Ez általánosban volt, gimnáziumban már nem szóltak a négyesért, annál rosszabb meg nagyon ritkán volt.
Szerintem ilyen mindenkivel volt már. :)
Az én szüleim soha nem büntettek, de még csak le se toltak a rossz jegyekért, valamiért mégsem szerettem elmondani. Bár én egyébként sem vagyok túl kommunikatív, a jó jegyeket is csak akkor mondtam el, ha rákérdeztek. :D
Szóval velem is előfordult már, és nem volt semmi következménye, nem igazán érdekelte őket, ha néha becsúszott egy egyes vagy kettes, mivel kitűnő tanuló voltam végig általános és középsuliban is, tudták, hogy úgyis kijavítom.
Nalam a rossz jegy max a harmas volt. Altalanos suliban mi dig kikaptam. Ennek koazonthetoen,hetedikes koromban is elsirtam magam,annyira feltem anyatol,ha nègyest kaptam. Ez nem normalis. Szerintem a gyereknek nen kotelessege,minden jegyről beszamolnia. Legalábbis èn így èrzem helyesnek. Nyolcasikos koromban,már titkoltam ,ha nègyesekez vagy hármast kaptam. Számomra lehetetlen volt kitűnőnek lenni nyolcadikra,iazonyatosan megtrhelő. Le a kalappal aki mindog kitünő. A gimiben ugyan úgy nem nondtam el anyának, legyen ez az èn magánügyem. Felvettek az egyetemre ,úgyhogy nem bántam meg,hogy nem voltam őszinte hozzá. Az csak felidegesízette volna, ès nekem se hiányzott,hogy görcsben legyen a gyomrom otthon. Nem normális anyám ezen a tèren,folyton okoskodik,mit hogy kell tanulni, azt nme veszi èsure,hogy nincs szüksègem a tanácsaira.
Ha lesz gyerekem,èn biztosan nem fogom megbüntetni,ha elhallgatná a jegyeit. Inkább megbeszèlnèm vele,hogyan fogja kijavítani. De nem fogom b7ntezni! Tudom,3s átèltem a büntetèsek minden fajtáját, a pofo oknál a lelki,èrzelmi zsarolások a legdurvábbak. Folyton fèltem az iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!