Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy huszonévesen már nincs kedvem családi nyaralásokra menni?

Figyelt kérdés

23 vagyok, és már idén se szerettem volna a szüleimmel nyaralni, amit meg is mondtam nekik, de utána megkaptam, hogy majd x év múlva megbánom és nem igaz, hogy ne tudnám élvezni...

Van más is ilyen helyzetben? Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy nem velük van a gond, hanem egyszerűen már másra vágyom?

Egyáltalán huszonévesen miért kéne magyarázkodnom, hogy már nincs kedvem a szüleimmel nyaralni?

Köszönöm a válaszokat.

23/L

2016. júl. 29. 14:52
1 2
 11/14 Lina63 ***** válasza:
Én mindíg mentem anyuékkal is nyaralni, de külön is mentem (anyuékkal 1hetet), meg barátokkal is, ha úgy jöttek ki a lépések. Férjemmel mikor összeismerkedtünk akkor csak ketten mentünk. De esküvőnk óta (3 éve) most megyünk anyumékkal 2.ra 1 hétre egy helyre megyünk, csak külön apartmanba ami egymás mellett van. Így legalább nekünk is lesz egy kis pihenés, mert anyuék, ha mennek valamerre akkor viszik lányunkat, és mi is tudunk közös programot csinálni (2 éves lesz). 27/N
2016. júl. 29. 15:48
 12/14 A kérdező kommentje:

8-as:

Én már nem lakom a szüleimmel, így szerették volna ha legalább ilyenkor együtt a család. De nekem sokkal többet ér egy hosszú hétvége velük otthon, amikor hazamegyek.

Azt is mondtam, hogyha egyszer elengednek, lehet még én fogok visszafutni hozzájuk. De az ő fejükkel gondolkodva ez is nehéz lehet.

Nehéz megérteniük, hogy attól, hogy nincs melletted a gyerek, még szeret és attól ugyanúgy a gyereked marad.

9-es:

Engem 16-17 évesen még biztos nem engedtek volna külön. :) Igazából a városon kívül máshova nem nagyon mehettem, sajnos még bulizni se nagyon.

10-es:

Nézd én megértem anyukámat, de minden ember más és az se jó (legalábbis nekem) ha x év után se tud elengedni. Nem azt mondom, hogy soha többé nem akarom látni, de kell egy saját élet, egy külön élet. Nem nincs még barátom, kb 1 éve dolgozom, úgy néz ki most fogok végre egy normális lakást találni és ezt szeretném kiélvezni. Idén nyáron szerettem volna a barátokkal nyaralni, de mivel anya megkért, hogy most utoljára menjek el velük, végül nem a barátokkal mentem.

Kapocsnak pedig szerintem nem ezeket a nyári családi nyaralásokat kellene kijelölni.

Csak egy példa: Pesten élek 3 éve, ott képzelem el az életem, a szüleim pedig vidékiek. Többször hívtam már fel őket, hogy jöjjenek fel, szeretném megmutatni az életem Pesten. Ebből mindössze kb 3-szor jöttek fel. Pedig ez nekem sokkal többet érne mint egy külföldi nyaralás. Lehet ez így furán hangzik, de akkor is így van. Én ott elkezdtem egy saját életet, amit szeretnék nekik megmutatni, ha lehet évente kicsit többször mint 1-2 alkalom. Pld nagyon szerettem volna nekik megmutatni a metrót, ami szintén furán hangozhat, de mivel nekem is furcsa volt elsőre, nekik is az lenne, és érdekesnek tartanám nekik megmutatni, hogy én hogyan utazom ez a munkahelyemre. De még soha nem jöttek el velem metrózni, a kedvenc Budapesti helyeimet se tudtam megmutatni, mindig csak kocsival épp arra mentünk.

11-es:

Ha lenne barátom és úgy döntenénk közösen, hogy elmegyünk a szüleimmel, de külön apartmanba, kifogás nélkül belemennék. :) Ezzel semmi gond nincs, és igazából a mostani nyaraláson is lehetett volna lehetőségem mást csinálni, de amikor épp nem mentem velük a partra, mondták, hogy nincs kedvem velük lenni, mert, hogy ők is élvezik a vizet, így én is élvezhetném. Hozzáteszem, hogy nem a vízzel van a gond, hanem azzal, hogy ha épp nincs valamihez kedvem, vagy épp nincs kedvem ugrálni a vízben, az miért gond.

2016. júl. 29. 15:57
 13/14 anonim ***** válasza:

A 2. vagyok, 59 éves.

Egyszerüen tudomásul kell a szüleidnek venni, hogy felnöttél és már nem velük képzeled ez a szabadidö eltöltését. Nekem is át kellett ezen esni, amikor a gyerekeim felnöttek lettek.

Megmondod nekik, hogy nem velük van bajod, hanem egyszerüen más az, amihez kedved van.

Amit ök beszélgetnek és te meghallod véletlen, azzal ne foglalkozz.

2016. júl. 29. 17:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban nem igazán volt divat a nyaralás, mert kb. sosem volt rá pénz, de egy pár azért volt. Amire emlékszek, és ami az utolsó volt velük, az 13 éves korom körül volt. Nem mentünk messzire, egy ismerős adott ki nekünk egy kis faház nyaralót, hogy minél olcsóbb legyen. Ott voltunk egy hétig, de én már nagyon akkor sem tudtam mit kezdeni a szüleimmel, apám mindig is gáz volt, alkoholista is volt, és semmi értelmes programot nem tudtak kitalálni, lementünk a partra, persze azt is csak addig, amíg ők akarták, és akkor amikor ők akarták. Én meg inkább olvastam a kötelezőket, hogy menjen az idő. Tök egyedül éreztem magam, unatkoztam sokszor. Ráadásul pihenni sem lehetett, mert apám állat módjára horkolt, és persze nem volt két szoba, az én szüleim valahogy azt élvezték, ha állandóan a seggükben voltam. 10 éves koromig egy szobába kellett élni velük, még nyaraláson is. A következő nyaralás olyan 18 éves korom körül volt, na akkor már megmondtam, hogy mehettek nélkülem, nekem bőven elég volt. Inkább mentem a Nagyikámhoz, imádtam Vele lenni, sokat beszélgettünk, főztünk, sütöttünk együtt. Nekem ez volt a felbecsülhetetlen. Utána már csak párkapcsolatban voltam hajlandó nyaralni, na azok mind nagyon jók voltak.

Teljesen megértelek, hogy terhes számodra a dolog. Anyukádnak meg kell értenie, hogy nem lóghatnak állandóan a nyakadon, nem ez a normális. Külön élsz, nem tartanak el, nem tartozol nekik elszámolnivalóval. Más generáció, más igények. Ja igen, és a kontroll meg nagyon hülyén veszi ki magát a felnőtt embereknél, hogy még ennyi évesen is dirigálni akarnak neked. Mondd meg, hogy nem mész és kész, legyenek csak kettesben, nekik is jót fog tenni. Sosem értettem, hogy gyerekkel hogy lehet egyáltalán nyaralni...ne csináld ezt, azt, gyere le onnan, ne menj oda, ne nyúlj oda, jaj Istenem egyél már, készülj már...inkább örülnének a szülők, hogy végre már levegőhöz jutnak.

2016. júl. 29. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!