Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is rendszeresen alkalma...

Másnak is rendszeresen alkalmazzák szülei az "azért mert én vagyok a szülő", illetve a "csend" "érvet"?

Figyelt kérdés

Ha szüleimmel vitatkozok és ők kifogynak az évekből, rendszerint az jön, hogy ""azért mert mi azt mondtuk", "mi vagyunk a szülők", "maradj csendben", esetleg megtoldják egy büntetéssel, ha nem hagyom abba.

Másnak is ilyenek a szüleik, így "érvelnek"?

2016. júl. 29. 12:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
92%

Szülő vagyok. Nem szoktam így érvelni, el lehet szerintem mindent magyarázni. Ha meg valami miatt nem akarom megmagyarázni, akkor megmondom neki azt is, hogy most nem mennék bele. Megérti.

Mondjuk egyszer, mikor nagyon nyúzni akart valamiért, és már vagy 1000-szer rákérdezett feleltem neki arra a kérdésre, hogy miért nem azt, hogy: Figyelj, ezért érdemes szülőnek lenni: Mert én azt mondtam.

Ha jól emlékszem a barátnőjéhez akart átmenni, mikor neki beteg volt az anyja. Beteg embert viszont nem zavarunk, de a nagylány nem akarta megérteni.

2016. júl. 29. 22:12
 22/22 anonim ***** válasza:

" amikor egy vitában a gyerek már logikai szempontból nyert"

Amit az egyik ember így lát, a másik máshogy. Mindegyik érezheti a saját álláspontját logikailag helyesnek, mert más szemszögből (is) nézik, vagy kevesebb/több információ birtokában vannak.

2016. szept. 8. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!