Másnak is rendszeresen alkalmazzák szülei az "azért mert én vagyok a szülő", illetve a "csend" "érvet"?
Ha szüleimmel vitatkozok és ők kifogynak az évekből, rendszerint az jön, hogy ""azért mert mi azt mondtuk", "mi vagyunk a szülők", "maradj csendben", esetleg megtoldják egy büntetéssel, ha nem hagyom abba.
Másnak is ilyenek a szüleik, így "érvelnek"?
sajnos az már nem derülhet ki min vitatkoztatok, mert az olyan kérdést, minthogy nem vettek neked telefont cenzúrázzák.
Valaki nagyon érzékeny
Nálam is rendszerint alkalmazták a szüleim ezeket az "érveket".
Meg azt is sűrűn hallgattam, hogy "amíg a mi pénzünk is benne van addig az lesz és pont"
Nem mondom, hogy a szülő rossz, azt se, hogy a gyerek felelőtlen, de nálam is volt nem egyszer olyan, hogy normális érvet kértem, és válaszul egy egyszerű "csak"-ot kaptam.
Ha a szülő annyira tudja, hogy mit miért mond, akkor nem nehéz normálisan érvelni. A gyerek pedig nem hülye, hogy ne tudja kiszűrni az egyszerű "csak" válaszokat.
Mielőtt valaki elkezdene kritizálni, a környezetemben nagyon sok ismerősöm így járt és így jár még most is, ezért talán néhány szülőnek el kellene gondolkoznia. Nem hülye a gyerek, el lehet neki normálisan is mondani a dolgokat. Ha már olyan a gyerek, hogy észérvekkel nem lehet rá hatni, akkor oké csitítsa a szülő, mit bánom én.
De az olyan felsőbbrendű válaszokkal amikből az érződik, hogy a gyerek azért fogadja el a "csak" választ mert gyerek, a hideg fut végig a hátamon.
Velem szemben a szüleim kedvenc válasza a "Mert,csak!" volt.
Ez szerintem mindenkinél előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!