Hogy mondjam el apukámnak, hogy nem szeretnék vele elmenni nyaralni?
Szüleim 3 éve váltak el, anyukámmal és mamámmal élek. Apukám minden nap felhív (bár a beszélgetés annyiból áll, hogy mi volt az ebéd, voltam-e valamerre stb.) kb. havonta 1-szer felbukkan, akkor az autójában beszélgetünk. Azóta új menyasszonya/felesége van, aki miatt elhagyta anyukámat anno. Idén szülinapomra 2 db felsőt kaptam, semmi többet, ballagásomra egy csokor virágot, egy bögrét és 3000 Ft-ot, míg anyukámtól sokkal többet. Ő nem sokat foglalkozik velem, a gyerektartást is már többször le akarta alkudni, kevesebbet akart fizetni, de anyukám nem engedte. Tavaly állatkertbe akart vinni, de aznap esett az eső. Ekkor megígérte, hogy még a nyár folyamán elmegyünk valahova. Ebből azóta se lett semmi. Apai ágról mamámmal, illetve apukám testvéreivel és unokatesóimmal se tartottam a kapcsolatot, ők se érdeklődtek felőlem. Aznap, mikor állatkertbe mentünk volna, felhívott, hogy mama már nagyon várta, hogy menjek, nem mennék-e el hozzájuk. Én arról se tudtam, hogy aznap mentünk volna mamáékhoz, de elmentem hozzájuk. 2 óra alatt mamával 2 szót ha beszéltünk, szóval nagyon várhatott. Viszont tegnapelőtt megkérdezte, hogy nem akarok-e elmenni vele Balatonra, és én azt mondtam, hogy átgondolom. Ekkor azt mondta, hogy felhívja anyukámat, de anyukám nem akar vele beszélni. Ma ráírt apukámra, hogy mindegy, hova és mikor visz, de ketten menjünk.
Ebben igaza van és anyukám tudja egyébként, hogy nem akarok apukámmal nyaralni (ami a fentiek alapján szerintem érthető) viszont ma azt mondtam neki, hogy van kedvem elmenni, így nem tudom, hogy most mit csináljak. Elég visszahúzódó típus vagyok és nem akarom apukámat megbántani, mivel egyszer mondta már, hogy azért nem megyek hozzá, mert utálom. De ez nem így van, csak ha kicsit jobban nyitna felém és kicsit jobban törődne velem, akkor talán elmennék vele, de így...
Szóval, hogy mondjam meg neki, hogy nem akarok elmenni vele?
Egyébként marha egyszerű, ha nem akarsz apukáddal lenni, akkor legyél nagylány, és mondd meg neki, hogy ne haragudj apu, de nincs kedvem veled menni a Balatonra.
Lehet, hogy miután leteszi a telefont, kisírja a szemét a konyhában ülve, lehet, hogy ezután többet nem fog naponta hívni, de nem baj, mert legalább neked nem kell végig szenvedned egy nyaralást a Balatonon az édesapáddal.
11:35 - 1.De én azt is mondtam, hogy nem ezen van a hangsúly, és tényleg megértem, ha csak ennyit engedhet meg.
2.Igen, valóban ezt mondtam. Mégis beszélek vele és próbálok tenni azért is, hogy akarjak vele beszélni és valóban, mikor külföldön voltunk, nem hívott idén 4, tavaly pedig 5 napig és hiányzott. Azt is szeretem, mikor eljön hozzám és 1-1,5 órát beszélgetünk, de nem sok kedvem van/volt elmenni vele nyaralni.
3. Én ezt is értem, viszont azt is mondtam neki, hogy felőlem elmehetünk utána valahova. De miután anyukám se enged el és apukám se visz el, elég rosszul esett.
Amúgy de, el tudok menni. Azt mondtam, hogy van olyan IS, hogy barátnőm is eljön. De ketten is el szoktunk menni, ballagás után is ketten voltunk külföldön több napig, illetve strandon is többször voltunk már együtt, mint úgy, hogy barátnőm is velünk volt.
11:37 - Köszi, ezen én sírtam el magam. Ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!