Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki állandóan lepasszolja a...

Aki állandóan lepasszolja a gyereket, az minek vállalta?

Figyelt kérdés

Itt is egyre több ilyen kérdést olvasok, és a sógornőm is ilyen. 1 éves gyereke van, akárhová mennek (elég gyakran), mindig lepasszolja a gyereket másnak. Ha vendégségbe mennek és viszik a gyereket is, akkor is kiköti, hogy most más vigyázzon rá, mert ő most vendégségben van, neki is kell pihenés.

Én is már felvetődtem, mint "önjelölt bébiszitter", párszor vigyáztam is a gyerekre, de amikor megmondtam, hogy nekem is dolgom van, és nem az enyém a gyerek (természetesnek vették, hogy egyre többször fogok rá vigyázni), akkor meg anyuka kiakadt, hogy ennyit nem bírok megtenni, nekem soha ne legyen gyerekem!

Aki folyton áttolja a gyerekkel járó felelősséget másra, mindig mindenhova lepasszolja a gyereket, az miért vállalta, miért szülte meg? A sógornőm gyereke is szó szerint kb többet volt mással, mint a saját anyjával.

2016. júl. 27. 09:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
80%
Erre több válasz is lehetséges. Státuszszimbólum + szocpol. Engem a szocpol miatt vállaltak és ezt ki is jelentették nekem egyszer, hogy csak azért vagyok. Továbbá a tesómat meg azért vállalták, mert 2 gyerek után még több támogatás jár. Így tudtak építkezni. Következmény: a tesóm semmiféle nevelést nem kapott, a mai napig is csak teng leng a világban. Engem pedig az egész utcánk ismer, mert mindegyik háznál sok időt töltöttem, mindig lepasszoltak az egyik utcabeli családnak. Szóval ékes példa vagyok a fent említett gyerekre. Nem tudok felnézni a szüleimre, sőt egyre jobban kiütközik az utálatom irányukban, mert nem kaptam tőlük semmi szeretetet és önértékelési problémáim is vannak emiatt. Most akarják gyakorolni a szülői szeretet, amikor már kapisgálják, hogy elrontottak valamit...22 év után. És lehet hogy gonosz dolog, amit mondani fogok, de ezért a "törődésért" cserébe örüljenek, hogy egy pohár vizet kapnak tőlem öregkorukban. Szerencsétlen gyerekek nagyon megisszák a levét a felelötlen gyerekvállalásnak.
2016. nov. 3. 02:27
 22/22 anonim ***** válasza:
46%

Azért vállalnak sokan gyereket, mert társadalmi elvárás, ami rettenetesen önző szemlélet, mert nem azért él valaki legfőképp hogy gyereke legyen.

A fent leírt típusú szülőktől falra mászom. Ők azok akik mindenkit kihasználnak, hogy a kölyküket lepasszolják, más kérdés, hogy aki ezt hagyja, az ne siránkozzon. Én inkább vállalom a konfliktust és hogy megsértődnek, mert a néma tűrést nem bírom elviselni.

2018. jan. 15. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!