Aki állandóan lepasszolja a gyereket, az minek vállalta?
Itt is egyre több ilyen kérdést olvasok, és a sógornőm is ilyen. 1 éves gyereke van, akárhová mennek (elég gyakran), mindig lepasszolja a gyereket másnak. Ha vendégségbe mennek és viszik a gyereket is, akkor is kiköti, hogy most más vigyázzon rá, mert ő most vendégségben van, neki is kell pihenés.
Én is már felvetődtem, mint "önjelölt bébiszitter", párszor vigyáztam is a gyerekre, de amikor megmondtam, hogy nekem is dolgom van, és nem az enyém a gyerek (természetesnek vették, hogy egyre többször fogok rá vigyázni), akkor meg anyuka kiakadt, hogy ennyit nem bírok megtenni, nekem soha ne legyen gyerekem!
Aki folyton áttolja a gyerekkel járó felelősséget másra, mindig mindenhova lepasszolja a gyereket, az miért vállalta, miért szülte meg? A sógornőm gyereke is szó szerint kb többet volt mással, mint a saját anyjával.
Ezen már én is gondolkodtam. Mi nem passzoljuk le a gyereket, szeretünk vele lenni. Szoktuk a nagyszülőkkel hagyni, mert - és ez most csúnya lesz - nem lehet velük kijönni, mióta van a gyerek és így tudnak vele lenni, de nekünk nem kell hallgatni a szidalmakat.:) Így mi kétheti egyszer mozira, vásárlásra vagyunk kényszerítve így. Amúgy a mozin kívül bármit meg tudunk csinálni a babával, és szeretjük is ezeket a programokat.
De el tudom képzelni, hogy valaki A) korlátozza magát, pl. szerinte kisbaba nem való kávézóba, így le kell passzolnia, ha ő akar valahova menni vagy B) annyira babanélküli dolgokat csinált kizárólag, hogy az élete teljesen kifordult a sarkából és nehéz elviselni (pl. vadvízi evezés, kocsmatúra és mozizások).
én is furcsállom ezeket. annyit csinálok, hogy nemet mondok a bébicsőszködésre. az a magányügye, hogyha ő másnak lepasszolja. de ne gondolják,hogy önként vállalom őket csak úgy puszira.
nyilván ha valami különleges alkalom van: pl esküvőre mennek és a gyereket nem vihetik,akkor segítek a felügyeletben. de nem rendszeresen,csak amikor tényleg kell a segítség.
Ezt én sem értem.
Eleve bunkóság és pofátlanság a rokonságot ingyen óvodának vagy napközinek nézni.
Szerintem az ilyen szülők egyszerűen nem gondoltak bele, hogy a baba/gyerek nem egy játékszer, amit ha pillanatnyilag megunnak, akkor bevágják a sarokba, aztán ha újra kedvet kapnak hozzá, akkor előveszik. Az ilyen szülők nincsenek tisztában azzal, és nem is akarják elfogadni, hogy egy gyerek bizony lemondásokkal jár.
Nálunk is volt ilyen, anyám húga.
Kb természetesnek vette már az elejétől, hogy amíg ő vásárolgat, meg bulizik, addig a rokonság majd eteti, itatja meg neveli a gyerekét. Engem is "befogott" úgymond, párszor vigyáztam is a gyerekre, de amikor megjelent egy bébiszitter időbeosztásos táblázattal, hogy mikor kinek kéne foglalkoznia vele, akkor nálam is, meg anyámnál is betelt már a pohár. Megmondtuk neki, hogy nem nekünk szülte a kölykét, nem vagyunk mi önjelölt óvoda, és minek vállalta egyáltalán, ha nem is akar vele foglalkozni. Volt ám sértődés, anyum húga felcsapott orral, sírva ment haza, hogy mi milyen szemetek és gyerekutálók vagyunk, hogy ő még ennyi segítséget sem kérhet. Később aztán a rokonság is rávágta az ajtót azzal a felkiáltással, hogy ő az anyja, neki kötelessége vele foglalkozni.
Mondanom sem kell, azóta hivatásos bébiszittereket fogad, amikor menni akar valahova (kirándulni, bulizni, stb.), és természetesen a rokonság a hibás, ő ártatlan.
Anyum húga tökéletes példa arra, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem hogy egy gyerek, de egy aranyhal sem való.
Ismerek ilyet. Anyuka fodrász. Megszülte a gyerekét, majd 1 hónap után visszament dolgozni, mondván olyan jó kuncsaftjai vannak, nem akarja a vendégkörét elveszíteni. Így felfogadott egy bébiszittert, és az vigyáz rá egész nap, ő neveli, gondoskodik róla.
Effektíve a bébiszitternek szülte a gyerekét. Gyönyörű "anya" az ilyen.
"ma 08:14"
Gondolom te is ilyen anyuka lehetsz, ha már ennyire lepontoztál mindenkit.
Engem például nem érdekelne, hogy kinek passzolja le a kölykét, de azért foglalkozok vele, mert már engem is nézett egy ilyen anyuka ingyen napközinek, és persze én voltam a szemét bunker, hogy nemet mertem mondani a kölyke állandó pesztrálására, mert hogy képzelem azt, hogy 22 évesen nekem bármilyen fontosabb dolgom is lehet.
Nekem szülte a gyerekét??? Úgy gondolom, hogy nem. Ő az anyja, neki kutya kötelessége a saját gyerekére vigyázni. Ha meg nem akar vele foglalkozni, nem akar engedni az eddigi életviteléből, akkor kérdem én, minek vállalta a gyereket?? Miért kellett szülnie egy gyereket, ha csak nyűg a nyakán?
Itt van a kutya elásva.
És talán azért foglalkoznak ezzel az emberek, mert egyre több az olyan "anyuka", aki a saját magánélete miatt másnak a magánéletét akarja felborítani azzal, hogy rásózza másra a gyerekét.
Miert kene ejjel nappal a gyerekkel lenni ?
Igen minden anyanak joga van dolgozni maganeletet elni.
Regen a gyerekekre az egesz csalad vigyazott most minden az anyara harul.
Szerintem pont az a jo anya aki ki tud kapcsolodni es kicsit le tudja adni az anyaszerepet es ujra no es feleseg
utolsó, a kicsit kikapcsolódni, meg a mások nyakára járni nem ugyanaz. Nekem pl a lányom egyik oszttársáék nyomják ezt bunkón. ott tartunk, hogy a gyereknek már elmondtam nem jöhet, de az anyukának is kénytelen leszek. Szülinapi névnapi meghívásra nem is reagáltak, de van képük csak úgy idetelefonálgatni, hogy egy egy napot itt töltene a kislány... kétszer volt itt, többet nem. Visszahívás eszükbe se jutott. Amikor meghívás volt, egyszerűen eltűntek, , de ha anyukának programja van csörög a telefon, jöhet e a kislány... szóval ok, hogy nem kell állandóan együtt lenni, én se vagyok csak a gyerekeimmel, van segítségünk, de az állandóan, meg a máshova passzolgatom folyamatosan között azért van átmenet.
És milen vicces, hogy a kell magamra is idő ezeknek a passzolgatósaknak heti 5 ször 5 napra is érv... megjegyzem engem nem zavar, míg nem pofátlanba nyomja valaki. De az, hogy konkrétan nevelni is nekem kelljen más gyerekét, meg még én alkalmazkodjak a saját gyerekeimmel más programjaihoz, az no komment. Pedig hozzánk a barátok akármikor jönnek mennek, meg mi is hozzájuk, de mégse élünk így vissza evvel, mint pl az osszttárs anyukája.
"Miert kene ejjel nappal a gyerekkel lenni ?
Igen minden anyanak joga van dolgozni maganeletet elni."
Itt nagyon nem arról van szó, hogy az anyuka gürizik egész nap, és 1 évben 1-szer meg meri kérdezni, hogy vigyázna-e más a gyerekére, mert ő is szeretne kikapcsolódni.
Itt arról van szó, hogy anyuka (és apuka) nem tervezte, hogy lejjebb ad a kirándulgatós/bulizós/utazgatós életviteléből a gyerek miatt. Itt arról van szó, hogy meg sem próbálnak a gyerekkel közös programokat szervezni, emiatt inkább odanyomják a gyereket mások kezébe, míg ők "kikapcsolódnak". Na ez viszont már pofátlanság. 1-szer, 2-szer még oké. De ebből rendszert csinálni bunkóság. Akit az ilyen család ingyen óvodának néz, annak egy idő után tényleg elfogy a türelme, mert nem ő kérte a gyereket, és nem is ő vállalta. A rokonságot szintúgy pofátlanság ingyen bébiszitternek nézni.
Nem kell itt beállítani anyukád/apukát szentnek, hogy güriznek egész nap, mert ezekben az esetekben pont nem erről van szó.
Ha meg nincs idejük/energiájuk/kedvük arra, hogy foglalkozzanak a saját gyerekükkel, akkor meg én sem értem, hogy mi a francnak vállalták, mert ez ugyanúgy a gyereknek is rossz, hogy ilyen tohonya szülei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!