A szüleim vissza kérnék a tanulásomra költött pénzt. Csak én gondolom így, hogy ez jogtalan?
Elég kellemetlen szituációba kerültem a napokban.
A szüleim haza hívtak, hogy a tanulásomra költött pénzt lassan fizessem nekik vissza mert a tesómnak is kelleni fog. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam. Lett is belőle hatalmas veszekedés, hiszen ők erőltették nekem a jogi kart amihez az elején semmi kedvem nem volt de közben nagyon megszerettem az egészet és le is diplomáztam.
Soha nem volt erről szó, hogy ezt a ráfordított pénzt csak kölcsön adják és amint munkába állok fizessem vissza.
Nagyon megbántva érzem magam és iszonyatosan rosszul esik, hogy így viselkednek velem.
Most megvàrom míg lecsillapodnak a kedélyek és megpróbálok velük nyugodtan beszélni, de félek hogy csak felesleges köröket futok.
Mekkora tahók a szüleid. Felakasztanám magam, ha a gyerekemnek ilyet mondanék!!
Jogot tanultál, írj egy szerződést, mi szerint az X összeget, havi Y forinttal tudod nekik vissza fizetni. Ekkor tudod kezdeni, ekkor fizeted az utolsó részletet. Te értesz hozzá, szépen fogalmazd meg, záradékba meg írd bele, hogy a szerződés aláírásával lemondanak minden későbbi segítségedről. (kivétel, persze, ha kifizetik a segítséged)
Tényleg hamarabb elásnám magam, minthogy ilyen kellemetlen helyzetbe hozzam bármelyik gyermekem is!!
őszintén? én visszaadnám, és tartanám a 3 lépés távolságot.
Hja, és nem csak úgy mondom, tőlem is visszakérte anyám a pénzt. Odaadtam, onnantól mindent magam intéztem, egy ismerős lett, nem több. Jön az okosságaival, hogy megtanít a pénzzel bánni stb, akkor emlékeztetem a kedves húzásaira, a végén hozzáteszem, mintha z ő szülei vele máshogy csinálták volna, és ennyi.
Amúgy meg ha az ember felnőtt, felnőtt. Ha visszaadod a pénzt, a te lelkiismereted tiszta lesz, hidd el, ez a legtöbb, amit elérhetsz.
Nézd, kérdező kérlek mondd hogy nem adod nekik vissza :/
Egyrészről azért bunkóság mert ők beszéltek rá téged, és úgy kérik vissza, másrészről meg egyáltalán nem fair így egyik napról a másikra :(
Plusz ahogy mondtad, a pároddal együtt vagytok megtakarításon, szóval semmiképpen se hagyd hogy kihasználjanak!
Egyébként meg attól is tartok, ha ennek eleget teszel, utána rád fognak szállni és kérni egy csomó plusz dolgot innentől.
Vigyázz magadra... párod amúgy mit gondol erről?
Mennyit kérnek vissza azt nem mondták, milyen autó a vágyálma a kisasszonynak?
Én kifizetném az összeget, de nem nyitnám rájuk az ajtót.
Ennyi volt, megkapták amit akartak de részemről ennyi. Ha pedig idősebbek lesznek akkor a hugica fog velük foglalkozni akinek autót vásároltak.
a pelenka árát nem kérik vissza? idióták..
ha előre tisztázták volna veled,hogy kérik majd vissza a tanulásod árát,akkor azt mondom oké. de így egyáltalán nem fair. ne hagyd magad zsarolni. nyilván a tesódnak segíts,főleg,hogyha már dolgozol. de ne a szüleidnek "fizess vissza"
"hiszen ők erőltették nekem a jogi (...) le is diplomáztam."
Hát milyen jogász vagy te, nyugodtan mondd nekik, hogy ez votl a kötelességük, ha öregek lesznek és kell nekik a támogatás majd adsz nekik, de most felejtsenek el.
1: jogot végeztél, ergo tudnod kell, hogy ez jogos vagy sem, az erkölcs egy másik dolog, amire többen apelláltak a válaszadók közül
2: tudomásom szerint nincs testvértartás, csak gyermek illetve most már szülőtartás más kontextusban
3: ha a szüleid előre közölték veled, hogy a tandíjad csak kölcsön akkor OK, de ha nem, akkor az ajándék volt, ami visszakövetelésének vannak szabályai
4: morálisan, te szereted a testvéred annyira, hogy ezen költését támogasd?
5: ne hagy d magad kizsigerelni, a szüleid kölcsönadtak neked, most te kölcsönadsz a testvérednek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!