Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim vissza kérnék a...

A szüleim vissza kérnék a tanulásomra költött pénzt. Csak én gondolom így, hogy ez jogtalan?

Figyelt kérdés

Elég kellemetlen szituációba kerültem a napokban.

A szüleim haza hívtak, hogy a tanulásomra költött pénzt lassan fizessem nekik vissza mert a tesómnak is kelleni fog. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam. Lett is belőle hatalmas veszekedés, hiszen ők erőltették nekem a jogi kart amihez az elején semmi kedvem nem volt de közben nagyon megszerettem az egészet és le is diplomáztam.

Soha nem volt erről szó, hogy ezt a ráfordított pénzt csak kölcsön adják és amint munkába állok fizessem vissza.

Nagyon megbántva érzem magam és iszonyatosan rosszul esik, hogy így viselkednek velem.

Most megvàrom míg lecsillapodnak a kedélyek és megpróbálok velük nyugodtan beszélni, de félek hogy csak felesleges köröket futok.

2016. júl. 25. 18:42
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
98%
Pláne ha a tesódnak kocsira kell.
2016. júl. 25. 18:59
 12/41 anonim ***** válasza:
76%

Kocsira???? Esetleg azzal fog dolgozni (pl. szállító cég)? Ha nem, akkor nagyon nagy bunkóság ez.

Én visszafizetném (megszüntetném az előtakarékot) de többé nem nyitnám rájuk az ajtót.

2016. júl. 25. 19:01
 13/41 anonim ***** válasza:
27%
A 12-esnek igaza van. Én rájuk nyitnám az ajtót, de nem olyan sűrűn, és az biztos, hogy sokáig neheztelnék érte.
2016. júl. 25. 19:09
 14/41 anonim ***** válasza:
1%

Attól függ hogyan közelíted meg a dolgot. Jogilag gondolom nem vagy köteles visszafizetni de ezt te úgyis jobban tudod. Ha viszont szar helyzetben vannak az más kérdés. Neked meg tudták azt adni amit a tesódnak most nem tudnak, ezért ez elég igazságtalan lenne ilyen szempontból.

Röviden: nem vagy rá köteles, de ha nem segíted ki a tesódat, hogy legyen esélye továbbtanulni, miközben annak idején a te továbbtanulásodat pénzelték a szüleid akkor elég szarfej vagy.

Döntsd el melyik a fontosabb: te, egy kocsi, egy lakás stb., Vagy a családod és az hogy a tesódnak is legyen esélye valamire vinni, úgy ahogy neked is volt.

2016. júl. 25. 19:09
 15/41 anonim ***** válasza:
88%

@19:09

Rosszul álltok hozzá.

Vissza se fizetném, és a környékükre se néznék. Max amikor már ők könyörögnek érte, mert vénségükre a kutya se hugyozik rájuk-

2016. júl. 25. 19:11
 16/41 anonim ***** válasza:
95%

Na és a tesódtól vissza fogják kérni?

Ez a nagy kérdés...

2016. júl. 25. 19:11
 17/41 anonim ***** válasza:
91%
Ez nevetséges. Én csak kinevetném őket.
2016. júl. 25. 19:13
 18/41 anonim ***** válasza:
94%

Nem olvastam el a válaszokat úgyhogy bocsi, ha írták már előttem.

Én nem adnék vissza egy forintot se, de még a házukat is messzire elkerülném.

Ez nagyon nagy szemétség a szülőktől.. Akkor kellett volna szólniuk, hogy ez kölcsön pénz amikor elkezdted az egyetemet.

2016. júl. 25. 19:15
 19/41 anonim ***** válasza:
97%

Én azt azért megmondanám,h korrektebb lett volna,ha előre közlik,h ha továbbtanulsz, számíts rá,h vissza kell fizetned a pénzt. Persze még ez is elég gáz. A tesód továbbtanulásáról neked egyáltalán nem neked kell gondoskodni, az autót meg nem is kommentálom.

Számomra az az érdekesebb kérdés,h mi a valódi ok. Mert nagyon úgy tűnik,h ezt most találták ki. Vagy mégis van anyagi probléma, amiről te nem tudsz. Vagy támadt hirtelen vmi gondjuk. Nem lehet,h "irigyek"? Furcsán hangzik,de sajnos vannak olyan szülők, akiket irritál, ha gyerek többre viszi.

Még jó,h a pelenkáid, a rezsi rád eső részét nem követelik vissza. Hihetetlen!

20/41 anonim ***** válasza:
31%

14-es vagyok most olvastam a kommenteket. A kocsi tesódnak melóhoz kell? Abban az esetben ugyanúgy áll amit fent leírtam. Ha viszont nem akkor viszont teljesen jogos a felháborodásod.

Az anyagi helyzetükről pedig: attól, hogy nem mondták el még lehetnek szarban anyagilag, de lehet, hogy túl büszkék ahhoz, hogy ezt bevallják neked. Az én szüleim is ilyenek.

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!