Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim vissza kérnék a...

A szüleim vissza kérnék a tanulásomra költött pénzt. Csak én gondolom így, hogy ez jogtalan?

Figyelt kérdés

Elég kellemetlen szituációba kerültem a napokban.

A szüleim haza hívtak, hogy a tanulásomra költött pénzt lassan fizessem nekik vissza mert a tesómnak is kelleni fog. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam. Lett is belőle hatalmas veszekedés, hiszen ők erőltették nekem a jogi kart amihez az elején semmi kedvem nem volt de közben nagyon megszerettem az egészet és le is diplomáztam.

Soha nem volt erről szó, hogy ezt a ráfordított pénzt csak kölcsön adják és amint munkába állok fizessem vissza.

Nagyon megbántva érzem magam és iszonyatosan rosszul esik, hogy így viselkednek velem.

Most megvàrom míg lecsillapodnak a kedélyek és megpróbálok velük nyugodtan beszélni, de félek hogy csak felesleges köröket futok.

2016. júl. 25. 18:42
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Az autó csak kell neki, nem foglalkozik semmi olyannal ami autóhoz lenne kötve.

A megtakarításomat emiatt nem szívesen függesztenèm fel mert a pàrommal együtt fizetjük, elég nagy összeget tesz bele ő is és nem lenne fair vele szembe ha kihàtràlnék a dologból és ő fizetné egyedül.

Havi 10-15 e ftal meg ők sem lennének beljebb mivel kpba tudnà csak megvenni a kocsit mert hitelt nem tud felvenni.

2016. júl. 25. 19:21
 22/41 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem jogos. Mivel ezt nem előre beszéltétek meg, hanem csak így utólag találták ki.

Azért gondolom, van ennek valami előzménye. Nem tudom elképzelni, hogy eddig jóban voltatok és most csak úgy letámadnak egy ilyennel. Összevesztetek mostanában valamin?

2016. júl. 25. 19:22
 23/41 anonim ***** válasza:
6%

Ahhhh... ez nevetseges...

Megy egyaltalan a tesod egyetemre? Vagy mivel foglalkozik?

2016. júl. 25. 19:28
 24/41 A kérdező kommentje:

Nem vesztünk össze semmin. Egyik napról a másikra jött a telefonhívás.

Nem tanul tovàbb a tesóm, kocsira kell neki a pénz.

Jelenleg műszempilla építéssel foglalkozik.

2016. júl. 25. 19:30
 25/41 anonim ***** válasza:
29%

Mondd el nekik nyugodtan, hogy mi a helyzet, ami van megtakarítás, az a pároddal közös pénz, vele nem tolhatsz ki.

Ha gondolják, havi x forinttal visszatörleszted lassan a tandíjat (azért ez nem két forint, nem is tudom, hogy gondolták, hogy csak úgy leakasztasz ennyi pénzt).

Valószínűleg meg fognak sértődni és évekig hallgathatod, hogy milyen bunkó voltál (pedig nem).

2016. júl. 25. 19:32
 26/41 anonim ***** válasza:
95%

Miért kéne magyarázkodnia a kérdezőknek? Inkább a szülőknek kéne hogy mitől lett hirtelen ez ilyen fontos, és hogy gondolták hogy ezt csak most közlik hogy ez igazból kölcsön volt?

Kérdező neked is meg van már a saját életed, és te sem ingyen élsz, tedd abba a pénzt, ne a zsugori szüleid meg nővéred kedvére cselekedj. Gebedjenek meg.

2016. júl. 25. 19:38
 27/41 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon sajnálom, elég kellemetlen helyzetbe kerültél.. Ne szállj ki a "megtakarításos" dologból hiszen a párod is félrerak pénzt. Amúgy jogtalan amit csinálnak.. mi az ,hogy egyik napról a másikra? legalább akkor mondják meg ,hogy anyagi hullámvölgybe kerültek. A tesódnak meg kocsira kell, jó meg lehet érteni..nyilván a szüleid úgy gondolják ,hogy neki "kevesebb járt" és ezzel akarják kárpótolni.. Tesód tud róla?:s Lehet vele kéne erről beszélni..
2016. júl. 25. 19:39
 28/41 anonim ***** válasza:
22%

Alap esetben nem kellene nekik semmit visszafizetned.

Tesódat támogatták a tanulásában vagy utána? Ha nem, akkor lehet, most akarják.

Ebben az esetben viszont én max a felét fizetném vissza, így őt is annyival tudnák támogatni, mint téged.

Szerintem beszéld meg velük, hogy egy összegben sajnos nem tudod odaadni, de havi x összegben kifizeted (az általad gondolt összeget).

Egyébként hogy számolták ki a tanításodra fordított összeget? (csak kíváncsiságból kérdezem)

2016. júl. 25. 19:55
 29/41 A kérdező kommentje:

A tesóm nem akart és nem is akar tovább tanulni.

A tandíjamat kérnék vissza. Ami persze nem két ft.

Ha tudtam volna, hogy ez lesz inkább diákhitelt veszek fel.

De mivel ők erőltették a jogi szakot, hogy menjek csináljam, nem baj hogy drága ők fizetik de jó szakma legyen a kezemben.

Ezért is vágtam akkor bele.

2016. júl. 25. 20:01
 30/41 anonim ***** válasza:
95%
Szülő vagyok, továbbtanuló gyerekekkel, ilyenről még nem is hallottam...Azt a részét még értem, hogy nagyjából egyformán támogatnák a gyerekeiket, neked a tanulásodat fizették, neki autót vennének, de ha nem telik fejenként ennyi, akkor azt meg kell előre beszélni. Legfeljebb vettél volna fel diákhitelt a második évtől pl., vagy melózol egyetem mellett, vagy akár úgy is meg lehet egyezni, hogy bizonyos mértékig te támogatod a tesódat, amikor már megteheted, de így, ebben a formában ez nagyon nem oké.
2016. júl. 25. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!