Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem enged, hogy arra az...

Anyám nem enged, hogy arra az egyetemre menjek, amelyikre én akarok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Erdélyben élek, itt kell felvételizni az egyetemekre.

Kettőre felvételiztem.

Az első opcióm a gyógytornász szak volt, arra viszont csak fizetésesre jutottam be.

A másik az óvó-tanító képző, ide bejutottam államilag támogatott helyre.

Az első kiesik, mivel nem tudnánk ennyit fizetni, és anyum már ráállt az óvó-tanítóra.

Viszont nekem eszembe jutott egy harmadik lehetőség, a nővér képzés, ez is 3 éves, jóval olcsóbb, sőt ingyenes is lehet.

Külföldön szeretnék majd dolgozni, ezért olyat tervezek amivel ott is tudnék kezdeni valamit , és persze meg is lehet élni belőle.

Az óvónénis dolog a kreativitás miatt tetszik, viszont teljesen elment a kedvem tőle, miután megtudtam mennyi a fizetés, és mennyi vizsga is van még utána.

A gond az, hogy anyám nem akar engedni erre a nővérképzésre, mert hogy az milyen már, kitudja milyen diplomát kapok, egyetem kell....

Csak azt látja, hogy egyetem legyen, legyen meg a neve ,hogy az ő kis lánya egyetemezik, arra nem is gondol, hogy én mit szeretnék, esetleg minek van jobb jövője.

Nem akarok egész életemben nyomorogni, mert anyám csak óvónéninek 'engedett el'.

Hogy vegyem rá? :(

2016. júl. 25. 16:05
 1/5 anonim válasza:
40%
Nem kell figyelemben venned, egyszerűen tojd le. Ha neki nem tetszik akkor ez van, nem tudsz vele mit tenni. A lánya vagy, el kell fogadnia. Felnőtt, érett nő vagy.
2016. júl. 25. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:
38%

Még NEM vagy felnőtt! De óvonői pályán kicsi a valószínűsége, hogy külföldön el tudj helyezkedni. Általában minden állam képzése más.

De ápolónőként sem fogsz sokat keresni, legfeljebb a nyugati államokban.

2016. júl. 25. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
Javítsatok ki, ha nem jól gondolom: Óvónői végzettséggel könnyedén lehetne babysitter, nem? Az pedig azért nem olyan rossz... ki lehet fogni belőle jót is :-)
2016. júl. 25. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Egyet értek az első válaszolóval. Ne hagyd, hogy anyád döntsön helyetted. Próbáld meg azért meggyőzni, hogy miért inkább nővér szeretnél lenni, de ha ő továbbra is azt akarja, hogy óvónő legyél, akkor sincs semmi. Úgyis a tiéd a végső döntés.
2016. júl. 25. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:
66%
persze hogy az övé a végső döntés, de ha az anyja nem támogatja semmilyen formában, akkor sose fogja elvégezni, vagy csak nagyon keservesen..
2016. júl. 25. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!