Anyám nem enged, hogy arra az egyetemre menjek, amelyikre én akarok, mit tegyek?
Erdélyben élek, itt kell felvételizni az egyetemekre.
Kettőre felvételiztem.
Az első opcióm a gyógytornász szak volt, arra viszont csak fizetésesre jutottam be.
A másik az óvó-tanító képző, ide bejutottam államilag támogatott helyre.
Az első kiesik, mivel nem tudnánk ennyit fizetni, és anyum már ráállt az óvó-tanítóra.
Viszont nekem eszembe jutott egy harmadik lehetőség, a nővér képzés, ez is 3 éves, jóval olcsóbb, sőt ingyenes is lehet.
Külföldön szeretnék majd dolgozni, ezért olyat tervezek amivel ott is tudnék kezdeni valamit , és persze meg is lehet élni belőle.
Az óvónénis dolog a kreativitás miatt tetszik, viszont teljesen elment a kedvem tőle, miután megtudtam mennyi a fizetés, és mennyi vizsga is van még utána.
A gond az, hogy anyám nem akar engedni erre a nővérképzésre, mert hogy az milyen már, kitudja milyen diplomát kapok, egyetem kell....
Csak azt látja, hogy egyetem legyen, legyen meg a neve ,hogy az ő kis lánya egyetemezik, arra nem is gondol, hogy én mit szeretnék, esetleg minek van jobb jövője.
Nem akarok egész életemben nyomorogni, mert anyám csak óvónéninek 'engedett el'.
Hogy vegyem rá? :(
Még NEM vagy felnőtt! De óvonői pályán kicsi a valószínűsége, hogy külföldön el tudj helyezkedni. Általában minden állam képzése más.
De ápolónőként sem fogsz sokat keresni, legfeljebb a nyugati államokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!