Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Árva házban saját, önálló...

Árva házban saját, önálló döntés alapján gyerek beíratkozhat szülő tudta nélkül?

Figyelt kérdés

16 éves fiúról van szó. Nem szeretné, hogy tudjanak a szülei arról, hogy elmegy, és egy árvaházban nevelkedne tovább. A másik kérdés az lenne, hogy 18 éves koráig nevelik, vagy pedig 16?

Köszönöm a választ.

2016. júl. 24. 17:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
nem kollégium hogy csak úgy be lehesen költözni
2016. júl. 24. 21:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem is gondoltam, hogy én bejelentem, hogy hopp beköltözök. Gondolom, hogy nem olyan egyszerű, de mivel pontosan nem tudom a dolgokat, így megkérdeztem itt, hogy majd a hozzáértők válaszolnak rá.
2016. júl. 24. 21:41
 13/15 anonim ***** válasza:
88%
Ismerősöm 12 évesen ment el otthonról, az utcán szedte össze egy rendőr, akinek elmondta, hogy ő a gyerekotthonba indult, oda vigyék, ne haza. A rendőrök ennek ellenére előkerítették az anyát, hazaküldték vele a gyereket és másnapra berendelték őket a gyámhivatalba (akkor még így hívták). Ezután került a gyerek állami gondozásba. 18-24 éves koráig még utógondozásra is jogosult volt, támogatták a lakhatását, élelmiszer és ruhautalványt kapott, miközben tanult és később már dolgozott. Nem tudom, hogy erre mindenki jogosult-e, aki állami gondozottként válik nagykorúvá.
2016. júl. 24. 23:18
 14/15 A kérdező kommentje:
Azta. Utolsó, ismerted is a gyereket, vagy csak olvastad/hallottad valahonnan? Nem semmi. Hát ilyen sors lenne nekem is a jó. És mi alapján hozták meg a döntést, hogy elveszik a szülőtől?
2016. júl. 25. 11:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem láttam, hogy "Ismerősöm".
2016. júl. 25. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!