Ilyen esteben mit tennétek? Meglépnétek egy ilyen nagy dolgot?
A férjem a gyermekünk és én Magyarországon élünk. A szüleim Új-Zélandon, édesapám és édesanyám magyar-újzélandi állampolgár, ezáltal én is és a gyermekünk is.
A napokban elég sokat beszélgettünk skypon és ahogy ők is figyelik a jelenlegi állapotokat itt az országban és a környező országokban, nagyon rágják a fülem, hogy költözzünk ki mi is.
Sokat gondolkodunk a férjemmel ezen, hogy mitévők legyünk, hiszen itt a lakásunk a munkánk, barátaink.
Viszont ahogy az is lehet, hogy semmi nem fog kialakulni, lehet, hogy egy háború is kitörhet.
De a kérdés nem is igazán erről szól, hanem hogy ti ilyen helyzetben mit tennétek?
Meglépnétek ezt a költözést?
Én beszélem az ausztrál angolt anyanyelvi szinten, férjem is nagyjából.
Férjem autószerelő én könyvelő vagyok, szüleim szerint a munkavállalással nem lenne gond.
A gyermekünk egy éves, hozzá mind két nyelven beszélünk.
Én költöznék, de nem a jelenlegi helyzet miatt, egyszerűen csak gondolkodtam mostanában, hogy szeretnék más kultúrában élni, és nem Európában. Így nektek könnyebb is lenne, hiszen ott vannak a szüleitek, nem a nagy semmibe mentek.
Ha itthon nem lenne megfelelő életetek (lakhatás, munka) akkor is a költözés javasolnám.
De ott normális életetek van, nem is vágytok egyébként költözésre, akkor a jelenlegi helyzet miatt nem költöznék, hiszen igazából nincs rá ok.
Haboru nem lesz, emiatt nem kell aggodni.
Uj-Zelandrol meg aztan marhara nem lehet meghatarozni helyesen az "allapotokat".
Pusztan a helyzet miatt nem mennek, de ha szeretnetek ott elni, miert ne?
Mondjuk Uj-Zelandra nem mennek, meg turistanak sem, baromi messze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!