Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális? Még...

Szerintetek ez normális? Még is mit csináljak?!? Nagyon magam alatt vagyok.

Figyelt kérdés

Most megyek majd egyetemre, és apám nem bírja megérteni, hogy ez milyen változásokkal is jár.

Természetesen nem tudom, hogy hova vesznek fel. De nagyon valószínű, hogy kb 350 km-erre fogok a lakhelyemtől kerülni.

Mondtam itthon, hogy szükség lesz arra, hogy nyissunk egy bankszámlát, mert ugye vizsgákat meg tök sok mindent így tudok intézni, ráadásul nem fogok tudni ilyen távolságról minden héten hazajárni és nem akarok éhen halni sem. Erre ő azt reagálta, hogy ez nekem csak azért kéne, hogy "költekezhessem"....Nem is azért, hogy enni tudjak venni magamnak + alapvető szükségletek....

Ráadásul, apám nem akar elvezetni egyik helyre sem amiket megjelöltem, mert nem tudom. Egyszerűen utál vezetni, és nem tenne meg értem ennyit, hogy a kollégiumi beköltözésnél felvigyen legalább. Az pedig szóba sem jöhet hogy ideadná a kocsit.

Továbbá, a B tervet ott jelöltem meg ahol a barátom tanul. Erre pedig azt válaszolta, hogy én csak azért jelöltem ezt meg, mert ott van a barátom is. Az ne zavarja, hogy kb ez a hely van hozzánk a legközelebb, és oda sokkal nagyobb esélyem van bejutni, mint az A tervre, és ezt a szakot is megjelöltem más helyeken is, szóval, nem nem a barátom miatt. Attól félek, hogy ha erre vesznek fel, egyáltalán nem is fogja engedni, hogy beiratkozzak. Kinézem belőle....

Mindig felhozza azt, hogy én nem tudok főzni és hogy mi lesz velem. Nem hiszem, hogy minden egyetemre/fősulira készülő ember tudna főzni. Amúgy meg nem lehet valami ördöngösség, ha rá van kényszerülve az ember, akkor úgy is nekiáll főzni.

Gólyatáborba nem akar elengedni, pedig rendes vagyok, sosem jöttem haza részegen. De ő csak az ELTE-s ügyet emlegeti folyton, basszus egyik ismerősömmel sem lett még semmi gólyatáborban. Amúgy sem kötelező inni, én tudom, hol a határ. De ami miatt mennék, az az, hogy szeretnék ismerősöket/barátokat. Tudja milyen nehezen barátkozom, középiskolában is csak egy barátnőm volt, itt is örülnék ha lenne majd egy, de szerintem annyi sem lesz így.

Plusz folyamatosan a fejemhez vágja, hogy én "csak a pénzt viszem a háztól". Igen basszus, mivel diák vagyok, nem dolgozom, nem bírom magamat ellátni anyagilag. És nem ilyenekre szoktam pénzt kérni, hogy körmös, meg új ruha meg mit tudom én milyen menő elektronikai szerkentyű....hanem pl a gyógyszerem, buszbérletre...

A nyári munkát pedig csavargásnak minősíti. Mindent annak minősít ha nem vagyok itthon. -.-

És ami a legrosszabb, hogy folyamatosan azt szajkózza, hogy ha felvesznek, én ezt a szakot akkor sem bírom elvégezni és hogy 100%, hogy nem fogom bírni és kibukok.

Hogy mondhat ilyet egy szülő?!?!? Alapból nincs valami sok önbizalmam, hát még így...

És ezt mind úgy, hogy ő is végezett főiskolát, szóval tudnia kéne mivel jár ez.

Nem lehet rá hatni sehogy.

2016. júl. 19. 19:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
8%

nagyon valószínű, hogy kb 350 km-erre fogok a lakhelyemtől kerülni.

ez a hely van hozzánk a legközelebb, és oda sokkal nagyobb esélyem van bejutni, mint az A tervre

Szóval ha valószínű a 350 km, nagyobb az esély a b-re, akkor a b a 350. És ez van legközelebb... Végiggondolva, hol vannak orvosik, ez elég hihetetlen, de próbálkozz még, vannak, akik csak olvasnak, de nem gondolják végig...

2016. júl. 19. 21:23
 32/44 anonim ***** válasza:
30%
A B terv a gyógyszerészkar, a 350 km-re lévő intézmény pedig vélhetően Debrecenben van. Oda egy gyenge fősulihoz elegendő ponttal be lehet jutni.:-)
2016. júl. 19. 21:44
 33/44 A kérdező kommentje:

Miskolci vagyok, szerintem Pécsre orvosira

(A terv) van esélyem a gyógyszerészen (B terv) kívül...térképen megnézve ez 397 km

De kösz tényleg, hogy mindenbe belekötsz...

Tök mindegy hány pontom van, a kérdés szempontjából lényegtelen. Akármilyen szakról lenne szó is ugyanez a helyzet állna fent és nem is az anyagi rész a legrosszabb. Tényleg a legrosszabb esetben felveszem a diákhitelt, ha nem fogok tudni dolgozni egyetem mellet.

Nekem a lelkemnek rossz ez. Az, hogy az így is önbizalom hiányos gyerekét még jobban a földbe döngöli. Az hogy nem hisz bennem, egy olyan ember akinek hinnie kéne.

2016. júl. 19. 21:47
 34/44 anonim ***** válasza:
50%
Hasonlóak a szüleim. Részvétem!
2016. júl. 19. 21:53
 35/44 anonim ***** válasza:
15%
drágám, ha nem hittek volna benned, nem jártál volna olyan középsuliba, ahol esélyed volt két emeltet tenni az orvosihoz...
2016. júl. 19. 21:55
 36/44 A kérdező kommentje:

Sima gimnázium, még csak nem is olyan tagozatra jártam, ahol emelt óraszámba lettek volna a biosz és kémia órák.

Nyelvi tagozaton voltam, faktként vettem őket fel. Ezt szerintem minden gimnázium biztosítja.

2016. júl. 19. 22:07
 37/44 anonim ***** válasza:
76%
Ha miskolci vagy, végképp nem értem, miért Pécsre akarsz menni, amikor Debrecen sokkal közelebb van. Ha számít a pénz, nem mindegy, honnan utazgatsz haza, a SOTE ezek szerint elég esélytelen...
2016. júl. 19. 22:19
 38/44 A kérdező kommentje:

Debrecen a második hely, lehet arra is elég lesz a pontom, nem tudom, igazából nagyon izgulok. Szeged a harmadik, Pécs negyedik.

Fogalmam sincs melyikre lesz elég a pontom, ezek közül Pécsen volt tavaly a legalacsonyabb ezért mondom azt a legesélyesebbnek, de még simán meglehet a másik kettő is. Na de mindegy, majd meglátom egy hét múlva.

2016. júl. 19. 22:27
 39/44 Snorri ***** válasza:
85%
Csak van egy kis önbizalmad, ha orvosira jelentkeztél. Azért sejted, hogy kemény lesz, mégis jelentkeztél. Amúgy diákhitel, ösztöndíj, és biztos nem fog egy forint nélkül hagyni.
2016. júl. 19. 22:39
 40/44 anonim ***** válasza:
84%

Diákhitel v halasztasz egy évet.

Fel a fejjel, egy ilyen szülőnek én csakazért is megmutatnám, hogy meg tudom csinálni az anyagi és lelki támogatása nélkül.

Nyilván könnyebb elvégezni ha támogatnak anyagilag, de ha hivatás szerűen gondolkozol, és ez álmaid munkája, akkor képes leszel egyedül is végigcsinálni.

Itt a felnőttkor küszöbén jön rá az ember, hogy milyen megállni a saját lábán.

Ügyes vagy, menni fog. Van sok fiatal, akiket meg ha akarnák se tudnának támogatni. Még egyszer kérd meg apádat, azzal ha nem segít, akkor is megcsinálod magad. És állj neki. Büszke leszel az elért eredményért.

Hajra!

2016. júl. 19. 23:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!