Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális? Még...

Szerintetek ez normális? Még is mit csináljak?!? Nagyon magam alatt vagyok.

Figyelt kérdés

Most megyek majd egyetemre, és apám nem bírja megérteni, hogy ez milyen változásokkal is jár.

Természetesen nem tudom, hogy hova vesznek fel. De nagyon valószínű, hogy kb 350 km-erre fogok a lakhelyemtől kerülni.

Mondtam itthon, hogy szükség lesz arra, hogy nyissunk egy bankszámlát, mert ugye vizsgákat meg tök sok mindent így tudok intézni, ráadásul nem fogok tudni ilyen távolságról minden héten hazajárni és nem akarok éhen halni sem. Erre ő azt reagálta, hogy ez nekem csak azért kéne, hogy "költekezhessem"....Nem is azért, hogy enni tudjak venni magamnak + alapvető szükségletek....

Ráadásul, apám nem akar elvezetni egyik helyre sem amiket megjelöltem, mert nem tudom. Egyszerűen utál vezetni, és nem tenne meg értem ennyit, hogy a kollégiumi beköltözésnél felvigyen legalább. Az pedig szóba sem jöhet hogy ideadná a kocsit.

Továbbá, a B tervet ott jelöltem meg ahol a barátom tanul. Erre pedig azt válaszolta, hogy én csak azért jelöltem ezt meg, mert ott van a barátom is. Az ne zavarja, hogy kb ez a hely van hozzánk a legközelebb, és oda sokkal nagyobb esélyem van bejutni, mint az A tervre, és ezt a szakot is megjelöltem más helyeken is, szóval, nem nem a barátom miatt. Attól félek, hogy ha erre vesznek fel, egyáltalán nem is fogja engedni, hogy beiratkozzak. Kinézem belőle....

Mindig felhozza azt, hogy én nem tudok főzni és hogy mi lesz velem. Nem hiszem, hogy minden egyetemre/fősulira készülő ember tudna főzni. Amúgy meg nem lehet valami ördöngösség, ha rá van kényszerülve az ember, akkor úgy is nekiáll főzni.

Gólyatáborba nem akar elengedni, pedig rendes vagyok, sosem jöttem haza részegen. De ő csak az ELTE-s ügyet emlegeti folyton, basszus egyik ismerősömmel sem lett még semmi gólyatáborban. Amúgy sem kötelező inni, én tudom, hol a határ. De ami miatt mennék, az az, hogy szeretnék ismerősöket/barátokat. Tudja milyen nehezen barátkozom, középiskolában is csak egy barátnőm volt, itt is örülnék ha lenne majd egy, de szerintem annyi sem lesz így.

Plusz folyamatosan a fejemhez vágja, hogy én "csak a pénzt viszem a háztól". Igen basszus, mivel diák vagyok, nem dolgozom, nem bírom magamat ellátni anyagilag. És nem ilyenekre szoktam pénzt kérni, hogy körmös, meg új ruha meg mit tudom én milyen menő elektronikai szerkentyű....hanem pl a gyógyszerem, buszbérletre...

A nyári munkát pedig csavargásnak minősíti. Mindent annak minősít ha nem vagyok itthon. -.-

És ami a legrosszabb, hogy folyamatosan azt szajkózza, hogy ha felvesznek, én ezt a szakot akkor sem bírom elvégezni és hogy 100%, hogy nem fogom bírni és kibukok.

Hogy mondhat ilyet egy szülő?!?!? Alapból nincs valami sok önbizalmam, hát még így...

És ezt mind úgy, hogy ő is végezett főiskolát, szóval tudnia kéne mivel jár ez.

Nem lehet rá hatni sehogy.

2016. júl. 19. 19:15
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
93%
Azért már bocsánat, nem leírni akarom a szakmát (az én Szüleim is szakmunkások), de egy szakma megtanulását azért ne hasonlítsuk már az orvosihoz. Az orvosi (persze a jogi mellett) az egyik legnehezebb kar. Akármilyen is legyen az agya valakinek, ha végig akarja vinni támogatotton, nem tud mellette dolgozni is (persze ha az első pár évet túléli, akkor lehet). Egy szó mint száz, az orvosi nem hasonlítható össze egy szakma megtanulásával. És félreértés ne essék, most nem maga a két munka, hivatás értékét hasonlítom össze, mert egy kőműves vagy egy szakápoló munkája is ér annyit, mint egy orvosé. De a két képzés akkor is ég és föld!!
2016. júl. 19. 20:09
 22/44 anonim ***** válasza:
1%

Az első 4 helyre (összes orvosi) értettem az A tervet. A B a gyógyszerész, amit szintén érdekesnek találok.

a B tervet ott jelöltem meg ahol a barátom tanul.

Ööööööö, akkor egy A is ott van, ahol a barátod tanul, lévén pont ott van gyógyszerészképzés, ahol orvosi...

Érdekes, az ennyi helyre jelentkezést nem tartotta pénzszórásnak?

2016. júl. 19. 20:09
 23/44 A kérdező kommentje:
Mondtam egy szóval is, hogy most nyáron nem vállaltam munkát?
2016. júl. 19. 20:10
 24/44 A kérdező kommentje:

Igen van ott még egy orvosi, de arra nagyon kicsi az esély, hogy oda felvegyenek.

Én sem tudok kiigazodni a gondolkodásmódján....

2016. júl. 19. 20:12
 25/44 A kérdező kommentje:
De amúgy nem értem miért kell ennyire kötözködni. -.- Nagy vonalakban leírtam mi a helyzet, így is egy regény lett. Most bocs már, ha nem akartam leírni a szakok sorrendjét meg stb. Nem tartottam szükségesnek a dolog szempontjából.
2016. júl. 19. 20:15
 26/44 anonim ***** válasza:
12%
Ráérsz ezen filozofálni, ha egyáltalán felvesznek.
2016. júl. 19. 20:30
 27/44 anonim ***** válasza:
5%
hány pontod lett?
2016. júl. 19. 20:40
 28/44 anonim ***** válasza:
10%

Szoctámot/lakhatási támogatást is tudsz kérni, pláne, ha félárva vagy, és messze van a lakhelyed. Ha a felvételihez össze bírtad kotorni a pontszámot, akkor meg van annyi agyad, hogy dolgozni is tudsz egyetem mellett, legalább harmadévtől. (Nem az orvosi az egyetlen, ahol néha reggel 8-tól este 8-ig bent kell lenni, a fiam mérnökire jár, neki is vannak ilyen napjai, mégis tud gyakornokként dolgozni.:-))

A nyári fizudat tedd félre, tényleg sok a sulikezdés, nem várhatod el apádtól, hogy mindent álljon. Egyébként tényleg fura, hogy felsorolod, mi mindent vársz el tőle, de fogalmad nincs róla, vajon tudja-e teljes egészében finanszírozni a tanulásodat, csak én, én, én...Ha nem szeret vezetni, majd felmész vonattal, nem törik le a derekad, fölösleges az egész ruhásszekrényt elcipelni.

2016. júl. 19. 20:40
 29/44 anonim ***** válasza:
72%

Hány pontod van?

Amúgy onnan gondolták a többiek is szerintem,hogy nem dolgozol a nyáron, hogy még bankszámlád sincs. Én több diákszövetkezetnél is be vagyok regisztrálva, mindenhol kártyára utalnak+onnan veszik le fizukor a tagsági meg egyéb díjakat.

2016. júl. 19. 21:12
 30/44 anonim ***** válasza:
62%

Kérdezz rá holnap határozottan,hogy az egyetemi tanulmányaidat fogja finanszírozni,vagy nem? Utána kezd el intézni a bankszámlát,meg amiket kell,és ne hagyd hogy az utolsó pillanatra maradjon.

De a leírásodból nem úgy tűnik,mint aki nagyon támogatni akar.. A buszérlet,gyógyszer számára felesleges költekezés,és diákmunkázni sem enged hogy lehessen pénzed.(Érzelmi zsarolással gondolom..) És ha nem a válasza,akkor biza marad a diákhitel.

De reméljük nem lesz igazam s támogatni fog.

2016. júl. 19. 21:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!