Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idegesít anyukám természete,...

Idegesít anyukám természete, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem akarok hosszú lenni, de úgy érzem, hogy szükségem van tanácsra. Mindig is úgy éreztem, hogy anyukám kissé szigorúan nevel és én szerettem volna, ha hosszabbra engedi a pórázomat. Már 19 éves vagyok, de akárhányszor elmegyek itthonról mindig be kell jelentenem, hogy hova megyek, kivel leszek és mit fogunk csinálni. Beleszól a kapcsolataimba, akaratos és mindig mindennek úgy kell lennie, ahogy ő akarja. Van még 2 tesóm, velük is folyton kiabál, beléjük köt, kioktatja őket és ugyanezt csinálja velem is. Folyton idegeskedik valami miatt, nagyon nyugtalan és nyüzsgő természet. Sokszor panaszkodik, hogy folyton az egyik barátnőmmel beszélgetek és nem vagyok eleget vele meg a családdal. Sokszor nem is szeretek vele lenni, mert folyton kioktat. Pedig nem vagyok rossz lány. Nem fiúzok, nem járok buliba, egyedüli "szenvedélyem" az internet. Kiskoromban is ilyen volt az anyukám és mindig megakartam neki felelni, de rájöttem hogy nem tudok, sosem elég jó neki amit csinálok, ezért belefáradtam és már nem akarok neki megfelelni. Én reagálom túl vagy jogosan teszi amit tesz?

Néha már úgy érzem, hogy nem tudok vele tovább élni egy fedél alatt és a költözés az egyetlen megoldás, de ez nem olyan egyszerű.

2016. júl. 11. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Állj a sarkadra vagy 30 évesen is bele fog szólni az életedbe. Azt lehet irányítani aki hagyja magát.
2016. júl. 11. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Velem ugyanez a helyzet, csak engem még zsarol is az anyám. Én 23 éves vagyok, eddig bírtam, most vagyok költözőfélben. Több lehetőség van, sorban: 1. Megpróbálod ezt indulatok nélkül megbeszélni vele. Elmondani mit érzel,neked ez hogy esik stb. Ha nem fogja föl, akkor életbe lép a B terv: megtanulod leszarni és ignorálni. Ha ez sem megy, akkor költözés. Én végigjártam mindkettőt, és most a harmadik lépésnél tartok:) De minden ember,minden szülő más. Lehet a tiéddel lehet beszélni,és nincs annyira begyöpösödve, mint az enyém:D

Egyébként nem jogos amit tesz. Egy 19 éves embert szabadjára kellene engedni. Te tennél ilyet a saját gyerekeddel majd? Valszeg nem. Szóval nem a te hibád. Viszont sajnos csak Te tudod megoldani. Anyukád valszeg túlságosan fél titeket (nem tudom), és ezért viselkedik így. Erről is lehet vele beszélgetni.

Sok sikert és kitartást! Remélem sikerül megoldani a dolgot! :)

2016. júl. 11. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele, majd meglátjuk hogy változik-e a helyzet.
2016. júl. 11. 23:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Na. :) Ez jó hír. És mit reagált?
2016. júl. 12. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!