Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek olyan lesz mint az...

A gyerek olyan lesz mint az apja (természete)?

Figyelt kérdés

Imádtam édesapámat, rajongtak érte. 14 éves voltam mikor anyukám megcsalta. Kiderült, de apa megbocsajtott neki, később mégis folytatta a viszonyt. Sokat veszekedtek, de fizikailag soha nem bántotta édesapám az anyukám. Vgül én az öcsém el költöztünk, albérletbe (apai nagyapám lakásában éltünk, így apa maradt ott)

Egy ideig laktunk anya párjával is, de rövid időm belől el költöztünk, mert az öcsémmel nem jöttek ki jól. Édesapám aki végtelenül jó ember (volt) egyre többet kezdet inni, mára sajnos alkoholista lett. Lassan, lassan jutott el idáig. Most ott tart, hogy mindennap részeg. Én egy ideje nem megyek hozzá, de havonta küldök neki pénzt. Azért nem megyek, mert rettenetesen fáj látni mi lett belőle! Beteges is, de orvoshoz nem megy, a körzeti orvos szokot hozzá kimenni.

36 éves vagyok, 2 lányom van és egy komoly veszekedésem volt a férjemmel, a végen azt mondta, hogy azért nem megy el (én ajánlottam fel neki, hogy ha ennyire elviselhetetlen vagyok menjen nem tartom vissza), szóval csak azért marad velem, mert én is oda jutnék mint az apám, de a gyerekeknek szükségük van rám!

Én (most) úgy érzem erős vagyok és ha egyedül maradok akkor is megállnám a helyem (talán apukám élete is másképpen alakul ha vele maradnak a gyerekei?)

Édesanyám is sokszor mondja, olyan vagy mint az apát, egy az egyben!

Külsőleg és tulajdonságaimban is édesapám ra hasonlítok, akkor úgy is végezném mint ő?

2016. ápr. 5. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem leszel olyan.
2016. ápr. 5. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Ha az iskolai biológia órán figyeltél volna, akkor tudhatnád, hogy már Mendel brünni apát a 19. sz. közepén kiderítette az ő borsókísérleteiből. hogy a nagyszülők és az unokák nemzedéke az, ahol hasonló tulajdonságok ütik fel a fejüket. A szülő-gyerek szintjén keverednek az apai és anyai tulajdonságok és csak a következő nemzedékben válnak szét a domináns jegyek. Az én fiam külsőleg is és belsőleg is az anyai nagyapja fő jegyeit viseli. Úgyhogy te nem fogsz az apádra hasonlítani. Persze az alkoholizmus más dolog és apád esetében kiválthatta bizonyos fajta túlzott lelki érzékenység, a magába fordulás, introvertált lelki alkat és a kevéssé fejlett kapcsolatteremtő képesség.
2016. ápr. 5. 20:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én apám is alkoholista, mégsem lettem az.
2016. ápr. 5. 20:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz nem leszel olyan mint ő.Viszont én a helyedbe sokat járnék hozzá.HÁtha rá tudod beszélni az elvonóra.
2016. ápr. 6. 08:22
 5/8 Semmi, szinte por.. válasza:
Nem csak a genetikán múlik.. De inkább találjatok kompromisszumot a férjeddel.. A gyermekeknek sem jó, neked sem lesz az ha különváltok.. Már így is annyi szétesett család van, ennek oka főleg az elveszített szellemiség.. Törd meg a családi folyamatot, sok múlik azon mit tapasztalnak gyermekeid!
2016. ápr. 6. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Jellemben, testi adottságokban, örökletes betegségekben inkább a nagyszülőkre hasonlít az ember. Szóval a te gyereked a szüleidre és a párod szüleire fog inkább hasonlítani. Valahogy így öröklődnek a gének.
2016. ápr. 6. 16:19
 7/8 anonim válasza:
Nem...
2016. ápr. 7. 01:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát de nagyon is olyan leszel...Mert nem véletlenül hasonlítunk rájuk...Jó eséllyel ...Még ha akarod is írtó nehéz másnak lenni és idővel rájön az ember hogy hiába harcolt a gének győztek..De érdemes arcolni mert ha csak egy kicsit is sikerül változtatni a dolgon már az is nagyon jó...
2016. ápr. 7. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!