Sürgős! El lehetnek intézni? 4 hét múlva indulnánk.
Figyelt kérdés
El szeretnénk menni Magyarországra nyaralni, de apám nevén vagyok és őt nem ismerem. Soha nem láttam, nem fizette a gyerektartást, nem látogatott és nem hívott fel. Átengednek a határon, a beleegyezése nélkül? Vagy akár ellehet intézni, hogy írjanak át anyu nevére?
2016. júl. 7. 19:38
1/8 anonim válasza:
Miért ne engednének át? Okmányok legyenek nálad, ne apád, meg egy felnőtt, ha még kiskorú vagy.
Felveheted anyukád nevét, de az hosszabb idő.
2016. júl. 7. 19:47
2/8 anonim válasza:
Milyen országból szeretnél Magyarországra menni nyaralni? Ha EU-n belülről, és van személyid, akkor semmi akadálya. Ha máshonnan, és útlevél kell, ahhoz nem tudom, kell-e apád beleegyezése, kérdezd meg a helyi okmányirodában.
2016. júl. 7. 19:52
3/8 anonim válasza:
Romániából például nem lehet átmenni román kiskorúnak mindkét szülő írásbeli beleegyezése nélkül Magyarországra.
2016. júl. 7. 20:19
4/8 anonim válasza:
erdeklodj telefonon az illetekes szervnel, akar a magyarnal, akar a lakohelyed szerinti orszagnal, ok tudjak neked a legbiztosabb informaciot adni!! :)
2016. júl. 7. 21:26
5/8 anonim válasza:
Schengenen belül? Honnan mennél Magyarországra? 14 év felett nem kérnek engedélyt.
2016. júl. 7. 21:28
6/8 anonim válasza:
Mindkét szülő beleegyezese szükséges a külföldi utazásra. Vagyis M.o-rol horvátorszagba amikor anya nélkül mentünk akkor írnia kellett valami meghatalmazást.(együtt elnek a szüleim) Nem kérték de elvileg kötelező...
2016. júl. 7. 21:46
7/8 anonim válasza:
Párom öccsét hazaküldték a magyar-román határon pedig az apjával volt. Szóval valahogy old meg a problémát.
De szerintem biztos van megoldás a te esetedben is, menj be az önkormányzatra ott biztos tudnak segíteni.
2016. júl. 7. 23:24
8/8 anonim válasza:
"Felveheted anyukád nevét, de az hosszabb idő."
Meg b*szottul nem függ tőle, hogy a kiskorú átmehet-e a határon szülői engedély nélkül vagy nem. Ha valaki az apja nevét viseli, annak is kell az anya engedélye, ugyanígy, ha az anyja nevét viseli, akkor is kell az apja engedélye. Bár ha ennyire nem ismeri a kérdező az apját, akkor lehet, hogy évek óta el lett intézve a kizárólagos gyerekfelügyelet, csak ő nem tud róla. EU-n belül meg személyivel is lehet utazni, ahhoz nem kell mindkét szülő aláírása, csak az útlevélhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!