Vagyonmegosztas, szuleim bizalmatlanok velem, igazuk van?
Egyeduli gyerek voltam , mindig szorgalmas voltam, lelkiismeretes , tanultam , segitettem otthon sokat .
Kaptam dijat olvasasbol nyelvtanbol " miert nem matekböl kaptad" volt a valasz .
Soha nem voltak elegedettek velem .
Adakozo voltam joszivu , nem jartam ki diszkoba magambafordulo voltam ....
Apam sokat szekirozott anyam nem allt ki mellettem ...
Adossagok ellen menekulve apamek ramirattak a hazukat ....
Ez 6 eve volt azota se törtent semmi erdekes
Nekem van egy masik ingatlanom ahol tarstulaj vagyok a volt parommal es 4 eve pereskedes folyik , a perköltsegeket a szuleim fizettek ( ami nem keves összeg volt) mert en elsö es utolso szulesem utan lebetegedtem es nem tudtam dolgozni .
Mondtam nekik ha eladodik az ingatlan minden penzt amit költöttek visszafizetem nekik , söt azt terveztem h az ingatlan ertekenek 30% at nekik adom.
Most ezt irasba akarjak jegyzönelh nem biznak bennem amire semmi okuk ... Apam nökre herdalt el egy vagyont en a gyerekem es a csaladom sose röviditettem meg prostikert .
Söt az ingatlan aranak felet kerik ....irasban lerögzitve....
Rosszulesik nekem h nem biznak semmi okuk erre ... Nem tudom hatha tudtok tanacsot adni
Ha nekik adod a ház árának a felét, akkor mi a garancia, hogy apád nem költi el ismét prostikra?
Vagy nem viszi el egyből a végrehajtó, mert azt írtad adósságaik vannak? Pont azért íratták rád anno a házat, hogy ne lehessen végrehajtani a tartozást.
Ennyi erővel csomagold be a bankjegyeket egy szép dobozba, és hajítsd be az első útba eső kukába. Körülbelül ugyanannyit érnél vele.
Ha segíteni akarod őket, akkor add vissza a perköltséget (bár nem tudom, miből tudtak adni, ha náluk is gáz van), és a többi pénzt tedd el. Ha megszorulnak, adj annyit, amennyi épp kell. Többet ne.
Ezek szerint te most a szüleidnél laksz, a házban, amit rád írattak, évek óta eltartanak gyerekestül és fizetik a perköltségeket is? Haszonélvezetük van a házon legalább?
Nekem az a kérdés, hogy tulajdonképpen mit akarsz magaddal kezdeni, tudsz-e dolgozni, fenntartani magad a gyerekkel együtt, önállóan. Elég lesz az ingatlanból származó pénz arra, hogy vegyél magadnak egy kisebb lakást? Ha tudsz dolgozni, a szüleid ragaszkodnak a pénzhez, és nincs haszonélvezetük, akkor írd alá a papírt, ha kifizetted őket, add el a házat, vegyél magadnak egy kisebbet, a maradékot tedd félre tartaléknak. Esetleg belátásod szerint a szüleidnek is adhatsz valamennyit, hogy ők is vehessenek maguknak egy lakást.
Ha külön laksz tőlük és el tudod magad tartani, akkor ne írj alá semmit. Ha el lesz adva az ingatlan, fizesd vissza a perköltséget, mást ne. De gondolom te most nem abban laksz, ugye?
Szóval, ha pattognak, hát pattogjanak. Én jól lemarnám őket, hogy nyerészkedni akarnak a saját gyerekükön. Dörgöld az orruk alá, hogy anyagilag bennük nem lehet bízni, hiszen adósságok elől menekülve más nevére íratták át a tulajdonukban levő ingatlant. Csak képzeljük bele magunkat a kölcsönt adó helyzetébe!
Egyébként, bár az általános iskolai beszólás régen volt, ez tényleg nagy böszmeség egy szülőtől. Megértem, hogy egy életre megjegyezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!