Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vagyonmegosztas, szuleim...

Vagyonmegosztas, szuleim bizalmatlanok velem, igazuk van?

Figyelt kérdés

Egyeduli gyerek voltam , mindig szorgalmas voltam, lelkiismeretes , tanultam , segitettem otthon sokat .

Kaptam dijat olvasasbol nyelvtanbol " miert nem matekböl kaptad" volt a valasz .

Soha nem voltak elegedettek velem .

Adakozo voltam joszivu , nem jartam ki diszkoba magambafordulo voltam ....

Apam sokat szekirozott anyam nem allt ki mellettem ...

Adossagok ellen menekulve apamek ramirattak a hazukat ....

Ez 6 eve volt azota se törtent semmi erdekes

Nekem van egy masik ingatlanom ahol tarstulaj vagyok a volt parommal es 4 eve pereskedes folyik , a perköltsegeket a szuleim fizettek ( ami nem keves összeg volt) mert en elsö es utolso szulesem utan lebetegedtem es nem tudtam dolgozni .

Mondtam nekik ha eladodik az ingatlan minden penzt amit költöttek visszafizetem nekik , söt azt terveztem h az ingatlan ertekenek 30% at nekik adom.

Most ezt irasba akarjak jegyzönelh nem biznak bennem amire semmi okuk ... Apam nökre herdalt el egy vagyont en a gyerekem es a csaladom sose röviditettem meg prostikert .

Söt az ingatlan aranak felet kerik ....irasban lerögzitve....

Rosszulesik nekem h nem biznak semmi okuk erre ... Nem tudom hatha tudtok tanacsot adni

2016. júl. 7. 17:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%
Süt a szavaidból, hogy utálod őket, ők meg nem hülyék. Tiéd a lakás, a másikat eladod, a pénzt feléled, ők meg mehetnek majd a híd alá, mert te tuti nem fogsz róluk gondoskodni.
2016. júl. 7. 18:19
 12/16 anonim ***** válasza:
12%
Tehát az ingatlant nem ajándékba kaptad, hanem csak azért került a nevedre, hogy ne arverezzek el a tartozás miatt. Nekem evidens lenne, hogy a világon semmi nem jár neked az árából, az egész a szüleidet illeti
2016. júl. 7. 18:39
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha nekik adod a ház árának a felét, akkor mi a garancia, hogy apád nem költi el ismét prostikra?

Vagy nem viszi el egyből a végrehajtó, mert azt írtad adósságaik vannak? Pont azért íratták rád anno a házat, hogy ne lehessen végrehajtani a tartozást.

Ennyi erővel csomagold be a bankjegyeket egy szép dobozba, és hajítsd be az első útba eső kukába. Körülbelül ugyanannyit érnél vele.

Ha segíteni akarod őket, akkor add vissza a perköltséget (bár nem tudom, miből tudtak adni, ha náluk is gáz van), és a többi pénzt tedd el. Ha megszorulnak, adj annyit, amennyi épp kell. Többet ne.

2016. júl. 7. 18:43
 14/16 anonim ***** válasza:
71%

Ezek szerint te most a szüleidnél laksz, a házban, amit rád írattak, évek óta eltartanak gyerekestül és fizetik a perköltségeket is? Haszonélvezetük van a házon legalább?

Nekem az a kérdés, hogy tulajdonképpen mit akarsz magaddal kezdeni, tudsz-e dolgozni, fenntartani magad a gyerekkel együtt, önállóan. Elég lesz az ingatlanból származó pénz arra, hogy vegyél magadnak egy kisebb lakást? Ha tudsz dolgozni, a szüleid ragaszkodnak a pénzhez, és nincs haszonélvezetük, akkor írd alá a papírt, ha kifizetted őket, add el a házat, vegyél magadnak egy kisebbet, a maradékot tedd félre tartaléknak. Esetleg belátásod szerint a szüleidnek is adhatsz valamennyit, hogy ők is vehessenek maguknak egy lakást.

2016. júl. 7. 18:50
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem a szuleimmel lakom . A hazon meg haszonelvezetuk van.
2016. júl. 7. 19:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha külön laksz tőlük és el tudod magad tartani, akkor ne írj alá semmit. Ha el lesz adva az ingatlan, fizesd vissza a perköltséget, mást ne. De gondolom te most nem abban laksz, ugye?

Szóval, ha pattognak, hát pattogjanak. Én jól lemarnám őket, hogy nyerészkedni akarnak a saját gyerekükön. Dörgöld az orruk alá, hogy anyagilag bennük nem lehet bízni, hiszen adósságok elől menekülve más nevére íratták át a tulajdonukban levő ingatlant. Csak képzeljük bele magunkat a kölcsönt adó helyzetébe!

Egyébként, bár az általános iskolai beszólás régen volt, ez tényleg nagy böszmeség egy szülőtől. Megértem, hogy egy életre megjegyezted.

2016. júl. 8. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!