Megteheti-e? Anyukám és élettársa válása után és a vagyonmegosztás előtt állunk. A pasas elköltözött a közös házból amíg ez tart és, hogy kikergessen minket rosszindulatú cigányokat akar ideköltöztetni.
Az a kérds, hogy mivel 18 év alatt vagyok ezt megteheti-e? A gyámügy vagy a rendőrség tehet-e valamit, hogy megakadályozzák?
Megj.: anyukám nincs sokat itthon, szóval egyedül kéne itt lennem velük.
A gyámügynek ehhez mi köze?
Hogyan lehet élettárstól elválni?
Kié a ház?
stb., stb...
Most akkor az élettársa, vagy a férje volt?
Kinek a nevén van a ház?
Ha fele-fele a tulajdonjog, akkor sajnos megteheti.
A gyámügyet akkor lehetne bevonni, ha te mint kiskorú veszélyeztetve lennél. pl. nem adnának enni, vernének, meg hasonlók.
Attól, hogy odaköltözik valaki, aki neked nem tetszik, még nem kell idegeneknek beavatkozniuk.
Aha, meg ahogy Pistike elképzelni!
(előre szólok, azt feltételezem, hogy az ingatlan fele-fele arányban közös tulajdon)
Akárcsak a közös vagyon megszüntetésénél, itt is először a másik tulajnak kell felajánlania.
Tehát, ha az albérletpiac állása szerint 50ezerért lehetne kiadni az egész ingatlant, akkor a másik tulajdonosnak kell azt felajánlania 25ezerért.
Hozzátenném, hogy természetesen adózni is kell utána.
Ha ezt nem teszi meg, akkor könnyűszerrel támadható a bíróságon.
"önnyűszerrel támadható a bíróságon"
B*szhatod a bíróságot, ha a 8 tagú Lákátos család ott dajdajozik a házadban.
Először is köszönöm a válaszokat. Igen fele-fele a lakás és bocsánat: *volt férje
5. válaszolónak: Szerintem senkinek sem tetszene az ha valaki beállítana hozzá és közölné, hogy ő mostantól itt lakik. És 100%, hogy nem úgy jönnek ide hogy: fizetjük a rezsi felét (anyukám nevén van).
Nem is írtam olyat, hogy tetszene.
Nyilván nekem sem tetszene.
Ettől még jogilag sajnos megoldható, és te nem tehetsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!