Szerintetek normális az a szülő, aki nem engedi a 18 éves fiának, hogy a saját maga megkeresett pénzéből, azt vegyen amit akar?
4 év után venni akarok/akartam volna egy telefont.
85 ezer ft értékben, de a szüleim nem engedik.
mivel te kerested meg, ezért arra költöd amire akarod.
az lenne nem normális,hogyha elvárnád,hogy megvegyék neked. de nem, nem várod el, megkerested rá az árát. ezért teljesen korrekt,hogy elmész a boltba és megveszed. mivel nagy korú vagy, nyugodtan megveheted. majd túllépnek rajta. de amúgy igen, nem normálisak.
szerintem is sok ennyi pénz egy telefonra. de ha ez a vágyad,akkor vegyed, megdolgoztál érte.
utolsó beszáll a rezsibe, ad le a diákmunkából a rezsibe.
Vagy hogy gondolják sokan? 18 évesen hagyja ott a sulit, félbe az érettségit?
akkor amíg otthon lakik valaki, addig ha keres pénzt, adja le a közösbe? és választani kell,h ogy suli, vagy marad a saját keresetéből??
Eszembe nem jutna a gyerekem penzet elkerni meg akkor se ha nem allnek fenyesen. Szulinap-nevnap-jobiziert szokott kapni es azt vesz amit akar. Meggyozodesem hogy csak ugy tanul meg banni a penzzel hogy elkolti 1-2x hulyesegre de majd tanul belole.
Nem azert szultem hogy 18 utan majd vissza kelljen adnia amit ra forditottam.
nekem lesülne a bőr a képemről,hogyha felnőttként a középiskolás gyerekem megkeresett pénzére kéne ácsingóznom.
komolyan, a válaszok után tényleg úgy érzem,hogy engedélyhez kéne kötni a gyerekvállalást.
sok idióta kb haszonállatnak tekinti a gyerekét..
pedig ennyi idősen még a tanulás a dolga. ha dolgozik nyáron,hát dolgozzon. de arra költi a pénzét amire akarja. szerintem ez lenne a normális felfogás.
nyilván egy felnőttebb, egyetemistát már nem kell teljesen eltartani,hogyha kicsit dolgozik évközben nem baj. de én pl ott se kérném,hogy adjon a fizetéséből.. elég szomorú,hogyha valaki úgy vállal gyereket, hogy nem tudja eltartani magát, és mindig a gyerek után jövő segélyre majd később a fizetésére pályázik..
Én ezt az egész hozzászóláshadat azért tartom röhejesnek, elnézést, mert mikor idejön egy 15-18 éves, hogy szeretne ezt vagy azt, de a szülei nem veszik meg, erre mindenki nekiugrik (bár jogosan), hogy húzzon diákmunkára, vegye meg abból. Aki ezt megteszi, az meg meg ne merje venni, amit akar, abból a pénzből, amit gyűjtött rá, mert mit képzel.
És akkor feleljen meg az ember...
Ilyenkor örülök, hogy normális szüleim vannak, és nem úgy gondolkoznak, mint itt pár fillérszexuáló emberke.
Meg szerintetek egy 85 ezres telefon drága? Ennél olcsóbban nem lehet kb. normálisat kapni, sőt, még ennél az árkategóriánál is elég bizonytalan a dolog. Én anno egy iPhone 5S-re spóroltam össze, ami elég drága, de legalább 2 éve teljesen problémamentesen működik, az előtte lévő olcsóbb (kb. 45-50 ezres) LG-vel meg folyamatosan csak a gond volt. És lehet, hogy az okostelefon nem létszükséglet, de a mai világban jelentősen megkönnyíti az ember életét. Javaslom, aki panaszkodik az okostelefonok miatt, az mondja le otthon az internetet, sőt, áramot se használjon többet, hiszen régen lehetett létezni elektromosság és internet nélkül is, hát minek az nektek?
Kérdező, nyilván nem normális a szüleid hozzáállása. Te dolgoztál azért a pénzért, amiből ráadásul le is kell adnod (egyébként érdekes, hogy amíg tanul a gyerek, addig fizetnek utána mindent, de amint elmegy diákmunkára sz*ros 50 ezerért, rögtön szükségét érzik az ilyen szülők, hogy lehúzzák), a maradékot költsd csak arra, amire akarod. Pár napig-hétig biztos menni fog a hiszti emiatt, de majd belenyugszanak.
Nyári munkával meglehet keresni a 70-80. Ezret attól függ hol dolgozol... Ez az egyik... Aminek a 30%nem sok ahhoz képest hogy ők már mennyit költöttek rád még ha fogalmad nincs is róla... Minden nap eszel iszol fürdesz stb. Ami neked alap az nekik mind pénzbe kerül. Azért nem engedik hogy megvedd mert egyrészt tuti semmi szükséged nincs rá másrészt pedig arra próbálnak nevelni hogy gondold meg hogy mit veszel és oszt be a pénzed mert az hogy apád 200.000. Keres az csak egy dolog de a mai világban ez nem sok ám.. Te meg csak azért sírsz azon hogy ezt nem kapod meg mert eddig ki volt nyalva a segged megkaptál mindkét de fogalmad nincs mit jelent megküzdeni a dolgokért. És a mai világban nagyon nehéz megélni amiről fogalmad nincs mert eltartanak.
A felfogásod meg annyira gyerekes... Ne ezen hisztiz hogy nem kapod meg a telefont hanem inkább a tanulásra koncentrálj hogy keress annyit mint apád vagy többet. És akkor utána annyi telefont vehetsz magadnak amelyik akarsz.. Ha a drága tv annyira zavar amiért a szüleid megdolgoztak. Akkor ne nézd!!!
Az audi suzukis példára meg csak annyit hogy igen igaza van és annak aki azt mondta hogy nem mindegy melyik autóval karambolozol arra meg csak annyit hogy mind a kettőben kinyifanhatc ha úgy alakul.. Mind a kettő törik.
Úgyhogy öcsikém nézzél magadba és becsüld meg a szüleidet amég vannak. 22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!