Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti kiakadnátok ilyenen? Szóvá...

Ti kiakadnátok ilyenen? Szóvá tennétek a szüleiteknek?

Figyelt kérdés
Annak idején, amikor a testvérem lediplomázott kapott 70ezer forintot, én nekem pedig nem adtak semmit csak mondták, hogy gratulálnak, örülnek neki. Egy ideig úgy voltam vele, hogy majd később, de most már látom, hogy nem "készülnek" ilyennel( én se hoztam fel persze). Persze nem kötelező nekik adni erre, de ilyen helyzetben nem akadnátok ki?
2016. júl. 3. 00:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a tesód kapott, én biztosan megkérdezném.
2016. júl. 3. 12:23
 22/30 anonim ***** válasza:
28%

Lehet akkkor volt pénz, most meg nincs. 70.000-t kapott, nem milliókat. Ezen kiakadni??

Mi jól álltunk, de nem kaptam semmit. Bár fizettek több mint 8 milliót a tandíjamra (IBS).

2016. júl. 3. 12:57
 23/30 A kérdező kommentje:
Hát mi ennél nagyobb összeget ennél egybe sose kaptunk.
2016. júl. 3. 15:29
 24/30 A kérdező kommentje:
Azért jegyeztem meg ezt a 70ezret.
2016. júl. 3. 15:31
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Kiakadni nem,de rosszul esett volna,az biztos.

Nem is igazán a pénz miatt,hanem a kivételezés miatt .

Szerencsére nálunk a családban anno (3 gyerek) ,mindig mindenki egyformán kapott vagy nem kapott. Jó persze,születésnapokon nyilván csak az ünnepelt :D De ilyesmi megkülönböztetés sosem volt,pedig az egyik testvérem nem is vérszerinti gyerekük a szüleimnek .

2016. júl. 5. 13:22
 26/30 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk kicsit fordítva volt, amikor a nővérem általános iskolai ballagása volt, azelőtt lett egy rosszabb időszakunk, mindketten munkanélküliek lettek a szüleim, és pont azelőtt vágtunk bele a felújításba.. (csődbe ment a cég, ahol dolgoztak, mondhatni)

Szóval a nővérem ballagása nagyon szűkös volt, pénzt is a szüleimtől kb. 10 ezer ft-ot kapott.

Mikor én ballagtam általánosból, már jobban éltünk, meg is látszódott, én 50 ezret kaptam tőlük.

Aztán a gimis ballagásra+ érettségire a nővérem kapott 50-et, az én gimis ballagásom+érettségim pedig egy nyaralásos dolog volt: pont utána mentünk el családilag Görögbe, életem első tengerpartja, első repülése, jobban örültem neki, mint kp-nak. :D De mondhatni "én akkor nem kaptam pénzt".

Szerintem kár ezen kiakadni. A szülőket is meg lehet érteni, hisz mindig a legtöbbet adják (nem csak pénzbeli dologra gondolok).

2016. júl. 5. 21:00
 27/30 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem dolgoznod kéne egy kicsit minimálbérért és rájönnél hogy nem a fáról hullik az a 70... Sőt ingyen tanultál. Légy hálás a szüleidnek. A felnőttek világban ez a hiszti nem járja.
2016. júl. 29. 08:21
 28/30 A kérdező kommentje:
Utolsó: Örülök, hogy megértetted a lényeget.
2016. júl. 30. 13:36
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a kérdező sem a pénz mennyiségétől akadt ki,hanem a kivételezésen. Ha a testvére 20 ezer forintot kapott volna ő meg semmit, szerintem is rosszul esett volna neki.

Amiatt, mert a testvére többet számít a szüleinek. Az egyik megkapja, a másik nem. Hát nem egyformán kellene szeretniük a gyereküket? Vagy kapjanak mindketten, vagy egyik sem. De ez az-ő kap, te nem- dolog,eléggé kivételező. Szerintem ez a baja a kérdezőnek. De javíts ki ha tévedek esetleg :)

2016. aug. 1. 22:07
 30/30 A kérdező kommentje:
Nem, nem tévedsz. Köszönöm.
2016. aug. 3. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!